Sista augusti

Sista augusti. Nu är sommaren slut på riktigt. Imorgon är det höst.

"This is the last night of summer
The last night of summer of speed"

Andreas Mattsson, "Summer of Speed"

Bilder från min tillvaro

Tänkte publicera lite mobilbilder med dålig upplösning, allt för att visa var jag egentligen är.


Min gata, solnedgången vid havet och så jag på väg till jobbet imorse.

torsonupp
Min älskade Torso

Malmoe Parklife

Tog en promenad runt Malmö i måndags kväll, en kväll som för en gångs skull inte dominerades av spöregn. Jag hade inget annat för mig, och tänkte att jag ju bara sett hälften av Malmö, eller ja, vissa utvalda delar i alla fall. Så jag vandrade bort mot de östra delarna - själv bor jag i västra delen av den här stan - förbi Caroli, över Carolibron, ned mot syd... Jag ska inte fortsätta. Vad jag vill komma fram till är i alla fall att Malmö är... speciellt. Alla parker påminner om London, en stad som jag älskar just på grund av dess stora parker.  Gillar stenläggningen på trottoarerna också. Stockholm är mer asfalt (jag antar att det beror på det platta läget Malmö ligger på).

Jag gästar

Har skrivit en gästrecension hos syster. Syster har skaffat sig en ny blogg. Nu när hennes scrap-idéer tryter ägnar hon sig åt musikbloggning istället. Och lika bra är hon för det (om inte bättre).

Veckans Vill ha!

Okej, jag har försökt hålla mig till rött, svart och vitt till inredningen i min etta hemma i Stockholm. Därför svider det till när jag hittar saker som inte passar in i det mönstret. Som den randiga lilla lampan från bluebox.se. Lampan finns i olika mönster, men om jag skulle få bestämma skulle det helt klart bli den randiga. Märk väl prickarna på halsen!

lamparandig

Egoistflicka och hål i huvudet

I helgen läste jag snabbt igenom Carolina Gynnings självbiografi Ego Girl. Har velat läsa den ett tag nu och när jag hittade den på jobbet lånade jag hem den. Det gick snabbt. Ganska intressant, fascinerande. Har inte lust att recensera, därför låter jag det vara. Just nu läser jag Hål i huvudet, Jenny Jägerfelds debutroman.


Replik

Sitter och bläddrar i Björn Olssons Ursäkta, vilken raggningsreplik funkar bäst på dig? (Semic, 2005). Och som nyinflyttad till Malmö ska jag självklart köra med  "Jag är ny i stan. Kan du berätta vägen till din lägenhet?"

Ebba vs partiledarna

Ebba har stajlat partiledarna. Ja, alla utom GP då. Han fegade ur.

Lite kul är det. Särskilt Reinfelds putande mage under skjortan och de chicka hängslena. Och Ebba är inte dum. Hon kan verkligen konsten att göra reklam för sig själv. För det är henne man kollar på där hon står bredvid varje fixad politiker. Hon är snygg. Jag kan då inte sluta titta på henne, hon utstrålar mycket mer än de som skulle ha fokus i reportaget gör. Och det är nog det som är meningen.

Gummistövlar, ja tack!

Skulle verkligen behöva en regnrock och ett par gummistövlar här i blåsiga, regniga Malmö. Mitt paraply vek sig i blåsten häromdagen, vilket gjorde mig blöt, trött och ledsen. Ett psykbryt var nära.

Och
jättesöta gummistövlar hittade jag på Shoewawas blogg! Men att gå runt med söta djur på fötterna känns kanske lite... för mycket? Men de finns i vuxenstorlek om jag skulle vilja!

Men överhuvudtaget behövs nya skor. Mina flertal par ballerinor är underbara, men kalla nu när hösten börjat ta in på stan. Lite blöta blir de när regnet står som spön på lilla mig... Är dock osäker på vad som mina fötter önskar sig. Jympaskor eller något flottare? Kan dessutom inte bestämma mig för om ankelboots är bu eller bä. Vagabond har fina modeller. Gillar i jympaskoväg Adidas nya Sleek-serie.

Men jag vet vad min plånbok efterfrågar...

Elden vecka 34

Denna vecka brinner Stjärna i sin egen värld för: Snabbtänkthet! Behövs när man ska vara trendig journalist!

Att blanda vänner

Okej. Marie Antoinette. Inte  särskilt imponerad.  Väldigt snygg (jag gillar kostymfilm) och bilderna från Versaille fick mina tankar att vandra till Stockholms slott. Kirsten Dunst, som jag avskytt sedan hennes vedervärdiga insats i En vampyrs bekännelse, var otroligt bra i rollen som 1700-talsdrottningen. Men nej. Det skulle ha varit något mer.

Okej, det kommer från tjejen som inte förstod grejen med Lost in Translation (nej, inte alls faktiskt. Stick därifrån om det är så trist). Jag gillar Sofia Coppola, på något sätt. Kanske är det hajpen. Eller bara lugnet. Vad hon i alla fall kan är att välja musik till soundtrack. Ljuvligt.

Om ni ska sätta er i biomörkret i höst, välj Djävulen bär Prada eller ännu hellre, An Inconvenient Truth.

Ah. På Christer i P3 pratar de just nu om pojkväns-kompis-blandning. Att umgås med sin killes kompisar, eller att han umgås med dina kompisar. Får mig att tänka på min och Sofias diskussion angående kompisblandning. Jag vill inte gärna introducera mina vänner för varandra, men Sofia förstår inte varför.

Jag går på min magkänsla. Dels tror jag att jag skulle bli förvirrad om Sofia började hänga med Patricia. Dels skulle jag inte veta hur jag skulle bete mig, jag tror nämligen att jag är olika med olika vänner/familj (ja, kalla mig kappvändare ni, om ni är så okunniga). Men sedan skulle jag också stå kvar där, ensam, medan vännerna går hand i hand bort i solen.

Journalist? Praktikant?

Nu sitter man här, på redaktionen i Malmö. Min utsikt är otroligt fin, Turning Torso. Finare blir det om man går upp på taket - havet, Danmark, Malmö. Älskar utsikt.

Ja, man sitter här på redaktionen. Det känns riktigt bra. Har redan kommit in i smeten, och gjort lite småsaker. Ska nog kunna trivas riktigt bra. Känner mig nästan som en riktig journalist.

Malmö är fint, såhär efter två dagar. Förhållandevis lätt att hitta, även för mig som lätt går bort mig och försvinner någonstans på vägen. Shoppingstråk överallt. Och Malmöfestival! Igår tittade jag på The Slaves - lite löjliga men helt okej - och Timo Räisänen - vet inte hur många gånger jag sett honom nu, lika mysigt varje gång.

Nu ska jag stövla hem till Ribban. Kanske ska gå ner till vattnet och glo lite, om det inte är för blåsigt.

Den som försvann

Det är sensommarsverige, jag är på väg härifrån...

Snart i alla fall. Snart Malmö. Det känns både spännande och dystert. Jag blir ju så blödig och nostalgisk. Och ine blir det bättre av att lyssna på Kent.

Kommer sakna er. Så ni vet det. Until I see you again...

"Tänd eld på dina tankar
Med dina svarta tysta tårar
Och vi vet och du vet allt tar slut
Långsamt genom rummet går hon ut

Kom låt oss gå härifrån
Låt oss resa någonstans
Resa långt härifrån
Låt oss bli dom som försvann"
Kent, "Dom som försvann"

Ingen mer slottsöl

Idag var sista arbetsdagen på Stockholms slott. Det var en kul dag, men jobbigt att säga hejdå. Det är ett så skönt gäng. Kommer sakna dem så mycket.

"In this old house
Where every door is open
We'll take it real slow
In this old house
In this old house
We know there's more to this than there
Never leave this old house"
Madrugada, "This old house"


Här finns ingen plats för gråt

"Bryt nu,
sjung ut det gamla
och ring, ring, ring
Låt henne dansa
långt, långt in
Hon kan bli din, din, din
Här
här finns ingen plats för gråt
skyll dig själv om du sa förlåt
Jag måste gå, gå, gå"
Hovet, "Våra hjärtan"

Elden vecka 33

Denna vecka brinner Stjärna i min egen värld för: att inte behöva ta avsked. På ett sätt gillar jag det storstilade i att säga adjö, men för många avsked på en vecka tar på en, känslorna river ens kropp i små bitar som inte går att pussla ihop. Jag vet att jag är blödig och kanske förstorar sådant som kunde vara enkelt, men det är jobbigt att krama folk när man vet att man inte kommer få krama dem på jättelänge igen. Eller någonsin igen. Det har varit alldeles för många sådana kramar nu. Och för få. Det finns de som jag inte ens fått säga hejdå till på riktigt.

En låt säger mer än tusen bilder

Sommaren måste också sammanfattas i musik. Eller i vilken musik jag lyssnade på, vilken musik som kommer påminna mig om den här sommaren. Det är svårt nu i augusti att minnas exakt vad som pågick i mina öron i juni, och det är såklart mycket lättare att veta vad jag lyssnar på exakt idag. Men jag ger det ett försök, skildra sommaren som den lät 2006.

Håkan Hellström - Klubbland. När känslorna sprang förbi mig, samma gamla känslor igen, fast ändå annorlunda, kunde jag känna igen mig i Håkans ord.
[ingenting] - Släpp in solen. Sommar på väg, kanske inte riktigt utsprungen ännu. Men jag ville släppa in solen.
Timo Räisänen - Bollen måste dö. Bollarna rullade där i Tyskland, och tillslut dog Sveriges boll. Jag följde allt på teve.
Sambassadeur - Kate. Mestadels i juni, tillbaka lite i augusti. Riktigt poppig, riktigt glad och den gör mig fortfarande lycklig. "And you said to me is that what it was all about and I said no"
Peter, Bjorn & John - Young Folks. Vissel vissel, när jag låg i gräset. Egentligen håller jag inte med texten om allt, men det är samtidigt så det ska vara. We don't care...
Madrugada - This Old House. Egentligen har det varit flera Madrugada-låtar som spelat stor roll för mig den här sommaren, men This Old House passar in på flera sätt. Det gamla huset som det syftas på kan ju i min värld vara Slottet.
The Radio Dept. - Tell. Också för The Radio Dept. gäller flera låtar, men Tell var en av dem som gick varmt i mp3-spelaren. Sorglig, men inte den sorgligaste. "She needs some shelter"...
Ed Harcourt - Visit from the dead dog. Mysig, poppig, härlig. Somrig men ändå inte.
Weeping Willows - Sunny days. Sommar. Sommar. Sommar.
Dogs d'Amour - Sometimes. Lyssnades lite intensivt på ute på landet.
Lars Winnerbäck - Över gränsen. När man blir trött på den heta sommaren tar man sig kanske inte till Köpenhamn, men väl till Malmö. Men det var inte bara då som den har gått hett i mina öron. Underbar låt, klart en av Lasses bästa.  
Hovet - Silverfisken. Är ingen sommarlåt, men jag vill också ta en silverfärgad bil och dra ut i landet. Med kompisar som fyller sätena och bra musik som fyller öronen.
Coldplay - Fix you. Har egentligen spelats lite då och då i sommar. Tröttnar inte.
Lars Winnerbäck - Där elden falnar (men fortfarande glöder). Betyder så mycket.
The Tiny - Don't. När man kommit fram till att man inte vill ha kärlek, inte som den ser ut.
Willie Wisley - Parador. Riktigt soldränkt, fast ändå inte.
Lars Winnerbäck - Kom ihåg mig. Hela sommaren har kretsat runt Winnerbäck, och Kom ihåg mig blev väldigt betydelsefull nu mot slutet.
Kent - Nålens öga. Kent är Kent är Kent. Och de för sommaren vackert in på höst.

"Nån står i porten
och andas rök
skuggan över gården
når in i vårt kök
Här kommer rädslan, gamle vän
När alla fjärilar i magen vaknar upp
Viskar välkommen hem"
Kent, "Nålens öga"

En bild säger mer än tusen ord

Okej. Sommaren börjar närma sig sitt slut, uppenbarligen. Och eftersom jag flertalet gånger påpekat och hävdat att detta års sommar har varit den bästa i mitt liv - det liv jag minns - så är det verkligen på plats med lite sammanfattningar av den. Såklart. Det är det värt. Och sammanfattningar är alltid uppiggande. Så jag börjar med en i bilder.

poppissol

Man kan säga att sommaren började med Popaganda. Visst, det var maj, kyligt och vi hade vantar och flertalet tröjor på oss, men det kändes att sommaren var på väg. Och musiken förminskade inte den känslan.

bussterminal

Sommaren 2006 var också den som vi söderortsbor blev förpassade till bussar, eftersom tunnelbanans röda linje mot Fruängen repareras. På måndag öppnar den igen, men då är jag inte här.

slottet

Från 23 maj till nu på fredag har jag jobbat på Stockholms slott - även känt som världens roligaste arbetsplats! Det har varit varmt, svettigt, dålig luft och många jobbiga turister som ska röra vid precis allting, men mina underbara arbetskamrater har gjort det hela till en enda festvåning!

suddlångsjön

Har tyvärr inte blivit så mycket badande som jag velat, men lite picnic vid Långsjön säger jag aldrig nej till.

picnicass

...Inte annan picnic heller för den delen!

landet

I mitten av juli tog jag en sväng till landet för några dagar. Skönt, slappt, bara jag och stora storasysters familj, och så några måsar och hav, hav, hav.

htmosebacke

Hemma i staden igen. Började hänga en massa med nygamla gänget, först på Mosebacke...

fikarött

...sedan hemma hos varandra för lite fika. För att inte tala om den vilda grillfesten! Tack Johan för de två bilderna från våra träffar!

öldrickande

Det har under hela sommaren blivit rätt så mycket alkohol, både hemma och på picnicar, men mest ute i Stockholms barliv. Här lite diskret öldrickande från min sida.

winner

Och tillslut kom augusti och sommaren började som smått att packa ihop, liksom jag. Lars Winnerbäck-konserten på Zinkensdamms IP var den perfekta avslutningen på en alltför perfekt sommar.

En perfekt sommar som förhoppningsvis mynnar ut i en perfekt höst.


Texttolkning på arbetstid

Syster vill att jag tolkar låtar, hon tycks inte vara så bra på sånt. The Plimsouls The Oldest Story in the World.

Men jag ska gå hem härifrån nu. Måste väl hem och packa, ikväll ska jag dessutom till Hornstull, hem till Hanna. Träffa tjejmaffian innan alla skiljs åt.

"But you can't look back
To where you got off the track
And that's a mystery
That we'll never crack"
The Plimsouls, "The Oldest Story in the World"

Två ytterligare år

"I've become crueler since I met you"

Sitter på extrajobbet (jag har några stycken känns det som, eller har i alla fall haft under det här året. Inget man tjänar storkovan på dock) och tvingar storasyster att spela Two more years med Bloc Party om och om igen. Jag har varit halvförtjust i dem, medan storasyster har hyllat har jag lett i mjugg. Men just den där låten är underbar. Men nu har hon gått över till att spela Guns'n'Roses November Rain istället. Quelles memories, Kalles ylande under vår väderleksrapport under radiokursen i höstas.

Lyckades få in en träff till med nygamla gänget, i söndags hos Hedvig.
Här kan ni se bilder från den fikan och de andra två som vi haft i sommar.  Plus lite andra bilder som Johan får stå för. Jag hoppas han lägger upp bilderna från Mosebacke också.

"You've cried enough this lifetime, my beloved polar bear
Tears to fill the sea to drown a beacon
To start anew all over, remove those scars from your arms
To start anew all over more enlightened"
Bloc Party, "Two more years"

Där elden falnar men fortfarande glöder

"Du hade rätt,
sångerna kom från andra länder
Vi möttes i ett underland
och står på en perrong
Där allt förändras
fast ingenting händer"

Snart dags. Nedräkning. Och jag blir sådär blödig som jag alltid blir. Vid avsked. Har börjat nu, med kompisar och folk på jobbet. Konstigt att man inte vet när eller om man kommer träffa en person igen. Och på vilket sätt.

"Du har vunnit och förlorat,
du har sett dig själv i spegeln
Du har vaknat i fel säng,
du har vart kär
Och framtiden väntade som en farlig gåta
Man har bråttom dit, sen är man där
I en stad som får en att bli större än man är
Men i en ålder som sätter allt på jorden
Jag trodde att jag visste vem jag var och vad jag ville
Men nu skulle jag inte välja dom orden"


Den här sommaren har jag försökt att inte ha bråttom till någonting. Att inte längta till framtiden. Det har gått bra. Men nu är den här, "framtiden", och det känns spännande och jobbigt.  

"Jag prata med en vän när jag reste,
Hon sa du måste alltid packa lätt
Som att du alltid är på resa
och ännu inte sett vad du har sett
"

Har börjat packa. Jag vet inte hur lätt min packning blir. Inte alltför tung.

"Och vi ses,
bland dimmorna i norr eller i söder
Med drömmen i behåll och med lust att ta vid
Där elden falnar men fortfarande glöder"
Lars Winnerbäck, "Där elden falnar (men fortfarande glöder)"

En sommar kvar på näthinnan

Lever fortfarande med känslan från igår. Lite i alla fall. Allt betydde så mycket. Allt kommer betyda så mycket. Jag önskar jag var där igen. Säg hejdå till sommaren. Den underbara sommaren år 2006. Som jag försökt ta vara på den. Och jag har lyckats rätt bra tror jag. Det tycks inte som om man kunde göra mer med sommaren. Förutom att jag skulle vilja vara mer med mina vänner. Det finns de som jag borde träffat mer, men det har inte blivit så. Men det är väl så.

"Hallå igen,
hur är stan en sån här kväll i augusti
när sommarn regnat bort?
Det var längesen,
jag borde ringt,
men att ringa nu känns lite fånigt och kort"

Lars Winnerbäck, "Elden"

En sommar som definitivt stannar kvar. Här. Hos mig.

Perfekt avslut på en perfekt sommar

"Du frågar 'Älskade dom dig ikväll?'
Jag svarar 'Dom älskar mig bara nu,
den enda som verkligen älskar mig är du'
Du säger 'Tog du dom med storm ikväll?'
Jag kommer faktiskt inte ihåg
Men mina fingrar säger att det var ett segertåg
"
Lars Winnerbäck, "Du hade tid"

Trött, men jag måste blogga när jag är säker på att den här underbara känslan sitter kvar i mig! Förhoppningsvis sitter den kvar länge...

Nu kan sommaren vara slut, nu kan hösten ta mig i sina kalla, vassa och hänsynslösa klor. Sommaren har varit perfekt, och den perfekta sommaren har nu haft sitt perfekta avslut.

Det är Lars Winnerbäck och Hovets konsert på Zinkensdamms IP jag menar. En tillställning som jag längtat efter hela sommaren, men samtidigt fruktat, eftersom den skulle betyda just sommarens slut, avsked och en flytt. Men det var ett perfekt avslut, totalt underbart. Antagligen den bästa konsert jag varit på någonsin, i rivalitet med Placebo 2000 och Håkan Hellström 2002. Det är inte ofta man inte på något sätt vill att en konsert efter mer än två timmar ska ta slut, hur bra musiken än är - ofta gör det för ont i benen, fötterna, ryggen eller någon annan fånig kroppsdel. Men ikväll var det helt perfekt. Jag ville inte att det skulle ta slut på något sätt. Förutom att jag tyckte att den lugna, vackra, gråtmilda versionen av Kom ihåg mig var ett fint sätt att avsluta det hela på. Det kom dock mer efter det, vilket inte alls gjorde någonting. Vi kunde hålla på hela natten om så var...

Folket, ljuset, musiken, Lasse, Hovet, Zinken, Stockholm, skriken, applåderna, dansandet och mina underbara vänner gjorde att stämningen var i topp hela kvällen. Tårar gjorde både mina och Ann-Sofies ögon våta under Kom ihåg mig, som plötsligt fick en annan innebörd för mig, Hugger i sten fick hela publiken att dansa och Åt samma håll fick mig att känna mig sådär underbar som jag gjort hela sommaren. Gladast blev jag för Över gränsen, som är en favorit, och från och med Elden kunde jag inte bestämma vilket låtframförande som var bäst. Men jag tror att Kom ihåg mig ändå tog priset på något sätt. Älskade vänner, kom ihåg mig fast vi är långt från varandra...

sochAs
Sofia och Ann-Sofie i Tantolunden

winnerbäck
En helt perfekt tillställning. Lasse och hans hov.

"När varje dag känns likadan
och när det skymmer över stan
och när du drömmer
kom ihåg mig då"

Lars Winnerbäck, "Kom ihåg mig"

Anti-slottsgrönan

Arbetskompisarna gick på Grönan. Men för oss fattiga, snåla, åkrädda (Grönan-hatande, se undertecknad) jäklar ordnade vi anti-Grönan (ja, anti-Slottsgrönan). Jag, Helena, Daniel, Adam, Sonja och Sandra åt pizza och drack vitt vin i Gamla stan. Sen gick vi vidare, Adam försvann och sitt håll men vi fick Kristin istället. Och det är bara jag som är ledig idag. Men det var riktigt trevligt. Som alltid. Vill inte sluta...

Nästan perfekt ikväll, hoppas jag

"Nu släcker dom på scenen, nu återstår ett öronsus..."

Ikväll är det konsert. Äntligen. Det betyder att hela sommaren nu har gått, men just nu gör det ingenting. För vi ska på Winnerbäck ikväll. Som jag längtat. Det behövs nästan inte sägas något mer. Inte just nu. 


"Och jag känner inte riktigt,
 och jag lever inte riktigt
under dagarna som inte riktigt finns
Men så kommer en säsong igen,
och strömmen går igång igen
och nätterna blir ljusa
och jag känner och jag lever och jag minns
"
Lars Winnerbäck, "Nästan perfekt"


Mode på stan

Kolla Stockholm Street Style. Mode på stan, gillar det tjuvfotande intrycket bilderna ger. Men det verkar mest vara smala människor som fastnat på linsen? Tack för tipset hur som helst sis.


Clintan-look-a-like

Onsdag. Redan. Allt går så snabbt. Snart resdags.

I måndags var jag med "nygamla" gänget, Hedvig, Therese, Johan och
Stefan, vi kikade på den sistnämndes lägenhet. Den var stor, och snyggt inredd i ljusa träslag. Är inte så förtjust i "träfärgade" möbler, men om det ska vara ska det vara ljust trä. Furu är för mörkt för mig.

Fikade gjorde vi i alla fall. Och pratade om allt som hände under lördagens spektakulära grillfest (som Hedvig tyvärr missade). Nu kommer jag antagligen inte träffa nygamla gänget innan jag drar. Saknar dem redan.

Igår tog jag och Sofia en shoppingtur i stan. Tyvärr kommer jag ha en fattig höst, så eventuell shopping får stå åt sidan. Hittade dock en ljuvlig vit klänning på Zara, helt underbar! Men en klänning är väl inte det jag behöver just nu...

Och jobbet. Endast fyra futtiga dagar kvar (måste komma ihåg att köpa Slottschoklad smak; apelsin, och kanske ett kort över Stockholm?). Försöker flirta med Snygg-M (nej, det är inte jag, även om ni tror det), det går sådär tror jag. Fnittrar med Kristin, pratar film med Daniel. Fick Fredrik att rodna när jag sa att han var lik en  ung Clint Eastwood. När han frågade om det var bra eller dåligt förklarade jag att det var mycket bra. Det här var dock i måndags, och när jag träffade honom idag hade han förlikat sig med rollen, han var riktigt nöjd tror jag. Hade säkert gått hem och tittat på några spagettivästern med Clintan i huvudrollen. Idag ville han "ge igen" och skulle komma på nån kändis jag var lik. Jag vet inte om han läste mina innersta önskningar, men han sa att jag liknade Liv Tyler. Åh, Fredrik, du är alldeles för charmig.


Elden vecka 32

Denna vecka brinner Stjärna i min egen värld för: Planering. Okej, jag är ju över huvud taget en planerande människa, men denna vecka försöker jag planera allt jag ska göra innan jag drar. Och allt jag ska ha med mig. Svårt. Men brinnande.


Snart drar vi bort den flagnande huden

Borde sova. Fick inte så mycket sömn inatt. Och imorgon är det jobb igen. Tur att det är så kul. Jag vill inte sluta. Kommer sakna alla så mycket. Jag vill flytta till Malmö, samtidigt är det ju lite jobbigt att lämna alla nya, gamla och nygamla vänner. Min sommarnedräkning har börjat nu. Trodde väl inte att det skulle komma, men nu är det här, och det känns vemodigt. Slutet.

Jag vill ha kvar den här sommaren för alltid. Vill inte att den ska ta slut, lämna mig åt höstens klor. Hösten känns kall och ensam. Men jag kanske har fel. Jag ska ha kul i min nya stad. Så kul att jag stannar? Så kul att jag aldrig kommer tillbaka?

"On the night you left I came over
And we peeled the freckles from our shoulders
Our brand new coats so flushed and pink
And I knew your heart I couldn't win
Cause the seasons change was a conduit
And we left our love in our summer skin"

Death Cab for Cutie, "Summer skin"


Sommar, inte kärlek

Lugn söndag. Vild lördagkväll. Fest hos Stefan M, ja, i hans föräldrahem i alla fall. Nuförtiden har ju han också testat sina egna vingar, och vad jag vet fungerar det bra. Men grillfesten var i alla fall riktigt lyckad, kom inte i säng förrän klockan fem på morgonen.

Idag var jag lite seg, tog en filt och mp3-spelaren och la mig i parken. In i öronen strömmade ljuvlig musik:
Willie Wisley - Parador
Andreas Mattsson - Summer of Speed
Acid House Kings - I Write Summer Songs for no Reason
Coldplay - Fix You
Death Cab for Cutie - Summer Skin
Montt Mardié - Come on Eileen
The Tiny - Across the Bridge
The Tiny - Don't
Velvet Underground & Nico - Sunday Morning
Sambassadeur - Kate
My Favorite - Absolute Beginners Again

Somnade lite smått i skuggan framemot slutet. Underbara somriga låtar kan ha den effekten, speciellt när man inte sovit så många timmar.


Jag och min älskling i skuggan på en filt.

Och storasyster Malin har rätt; Willie Wisleys Parador är riktigt bra. Skönt somrigt sound, trots att den inte handlar om sommaren, utan om någon sorglig romans. Texten är fin, men ett minus. Jag blir lite trött på sorgliga kärlekslåtar, I've had enough of that for a while...

Och i förmiddags spelade Länkarna Lars Winnerbäck-låtar på hög ljudnivå. Snart konsert...  


"Don't you love me
'cause I'll never catch you
if you fall 
Don't you even speak of love
I said I don't recall
"
The Tiny, "Don't"

Ett slag för kortfilmen

Fredagkväll. Hemma. Rätt trist, fast skönt att ta det lugnt också. Imorgon ska jag på grillfest hos Stefan M. Och igår var det ju slottspizza med några slottsöl som uppföljare.

Tänkte kolla på Seabiscuit på Kanal 5, men jag vet inte om jag orkar engagera mig i en långfilm som jag är halvintresserad av. Därför, mina vänner, är kortfilmer så bra. Mina kompisar tjurar för att jag satt betyg på ett stort antal kortfilmer på filmtipset.se. De menar att jag bara försöker öka antalet filmer jag sett. Men, vänner, kortfilm är också film. Och bra kortfilm är väldigt underhållande. En av världens bästa filmer är A Heap of Trouble, eller Nio nakna män som den så heter på svenska. Underhållande.

Igår var lilla storasyster Marie och systerson Alexander och hälsade på på jobbet. Nu har föräldrarna, båda systrarna (med några familjemedlemmar), Johan och Stefan samt klasskompis Stefan varit där och fått lite rojalistyra i sina vener. Men ännu inga tjejkompisar... Tänk att inte ta chansen... Svagt...

Nej, jag kanske ska gå och lägga mig och drömma om nåt fint istället.

Slottspizza

Mmm, riktigt trevligt. Och avslutande slottsöl på Mosebacke. Vill inte sluta på jobbet. Trivs så bra. Vill inte bli kär. Usch.

"You're the end"

"You're the end"
"Yes, I'm the end. But I've never been called that before"
"Oh, I'm terribly sorry"
"Oh, I think it sounded kinda good."

Ganska fint att bli kallad "slutet".


Bekräftelse tack, är det bara jag?

Ser ut som ett troll i håret. Har haft det uppsprayat idag, luggen bakåt. Snyggare än det kanske låter.

Var och badade med Sofia vid Sundby. På väg från bilen till den lilla stranden kom ämnet bekräftlese upp. jag framförde teorin om att jag har ett stort behov av att få bekräftelse, ja, eller uppskattning, inte för saker jag gör kanske, eller för den jag är, utan kanske mer för... hur jag ser ut, eller så. Sofia var inte sen med att hålla med, hopn ironiserade lite över det och menade även att det blivit värre sen jag för 10 månader sedan lämnade herr S.

Hon har kanske rätt. Jag vet inte varför jag känner så, men det har väl något med mitt ego att göra. Men är det verkligen bara jag som har mycket bilder på mig själv uppsatt hemma? Så många är det ju inte nu...

"Punch a hole in me with those fists
If you ever wanted to punch a hole in me
And find out what's in me
There's really nothing in me"

Madrugada, "Hands up I love you"

Augusti i helvete

Första augusti. Vill inte. Vill ju att det ska vara juli hela året. År 2006:s juli hela året. Det här har varit den bästa sommaren någonsin. Jag vill inte att den ska ta slut. Höst i Malmö. Det blir nog trevligt, men jag kommer sakna alla mina nya och gamla vänner.

Men än är inte sommaren slut. Än har inte hösten bitit mig i kinden. Än är sommarpopen levande.

"Innan sommarn tar slut
och tivolit stänger
Kom och följ med mig ut
till hav och bassänger
Innan vi två skiljs åt
innan takpapp täcks med plåt
Innan sommarn tar slut"

Pontus och amerikanarna, "Innan sommaren tar slut"

Elden vecka 31

Denna vecka brinner Stjärna i min egen värld för: Sommar året om. Say no more.