Disco disco disco

We Say Disco, don't we?

Spontanstäd

Jag fryser lite, har antagligen fönsterputs på armen och har haft mina månadslinser-som-man-kan-sova-med alldeles för länge.

Och nu ska jag göra en telefonare.

Life's good, once in a while.

23, rom och cola

Och jag ber om ursäkt till alla som jag varit grinig mot det senaste dygnet. Nu har jag borstat bort rom och cola-smaken ur munnen och bör gå och lägga mig.

Och nej. Det är mindre än en månad tills jag fyller 23. Och det är bra så. Jag önskar inte att jag var 27.

27

The Radio Dept. och en kudde. Jag vet inte om ni förstår vad det betyder.

Och jag vill vara 27. Nu.

Jag hjärta Kristin

Stockholm är ändå det bästa stället att befinna sig på. Jennie, du borde komma upp! I höst släpper ju The Radio Dept. nytt, då kan vi gå på fest med snygga människor!

Kristin tog onda aikidogrepp på mig igårkväll och fick ned mig på golvet. Hon påstod att jag tjafsade, men hon retades ju. Grannarna undrade nog vad vi höll på med, egentligen.

Jag har misstänkt i några veckor nu att folk i min närhet börjar tro att jag och Kristin är ett par. Vi umgås nästan varje dag, hon hänger med mig på releasespelningar, jag pratar alltid om henne. Och det kan ju folk få tro lite till, om de tycker att det är spännande.

Ja, och vart ville jag komma med det här blogginlägget? Ingen aning. Dags att sticka snart, hur som helst. Och jag ska inte träffa Kristin. Dra på trissor. Eller nåt.

Femtio själar

Jag kan inte riktigt koncentrera mig på mitt jobbande. Alltför mycket, eller lite, händer runtomkring. Och det är vår. Och jag har vårkänslor.

Ja, och så är man
myspacare nudårå. Och redan har man blivit påhoppad för en recension som man skrev. Men hallå, 6/10 är bra i mina ögon. Ja ja. Bara för att Andreas är så himla älskad och en riktig förståsigpåare. Muttermutter... Fast okej, jag var rätt hård. Jag är ond. Heeh.

Snart blir det promenad med Kristin, den som inte kunde hålla vita månaden-löftet, fast det var hon som instiftat det. Ah, jag skulle brutit det ändå.

Ångesten har nog vandrat vidare.

Sinister in a State of Hope

Johnny and I, we got lost tonight... Jag har lite ångest över gårdagskvällen. Jag kan inte riktigt sätta fingret på varför. Flera faktorer som spelade in. Jag är ju lite som jag är. Och jag irriterar mig grymt över det ibland.

Fast hur är jag egentligen?

Och den vita månaden dog redan första kvällen.

Kan vi inte bara ta en öl ikväll och glömma världen?

Never gonna let you down
Never gonna let you down
But I'll always let you down
Loney, Dear, I am John

Lady Luck

Jag har en topp med en nyckelpiga på. Lady Luck står det. Jag hoppas det är jag.
nklpiga

We're all gonna shout

Skrik ut högt! Jepp, det blev en artikel tillslut. Trots att tunnelbanan inte gick och jag kom försent till Sony BMG. Trots att Carl och Adam var försenade också.

Imorgon kommer recensionen.

Och idag släpps The Mary Onettes självbetitlade album. Underbart. Landet ikväll. Run to the stores. Shout about it...

Nu: Loney, Dear.

F***ing j***a MySpace

Jag har blivit myspacare. Bara efter fem minuter hatar jag stället, mer än jag gjorde innan. Jag blev bara medlem av en eller kanske två anledningar. Jag tänker inte lämna ut mig till någon av er, idioter.

Jag är lite purken nu.

Let's sail away to the beaches of Normandie

Finally. Kaffe. Efter imorgon ska jag försöka ta tag i skivhögarna som ligger här (och där och överallt) och kräver min uppmärksamhet. Space Age Baby Jane. Svenska Akademien. Ayesha. Plus en massa annat som jag hellre vill lyssna på men som jag inte behöver lyssna på.

Kristin var här igår och retade mig för att jag pratar konstigt. Sätter ord i fel meningsföljd. Hon ville säkert bara hämnas för att jag sa att hon fortfarande pratar dialekt "obehindrat".

Men sedan får hon Muminmuggen med Morran på varje gång hon dricker kaffe här också. Själv tar jag Stinky.

Uppdatering: Ser att det har kommit en hel del nya Muminmuggar. Måste hålla köksskåpen à jour.

muminblommor

Time Left for Love

And don't get yourself involved... Idag ska jag träffa Shout Out Louds. Lite halvnervös, förstås. Jag menar, fröken M är ju alltid nervösa fröken M, eller hur? Man kan inte ta ångesten och nervositeten ur fröken M, så enkelt.

Så idag är jag lite lätt handlingsförlamad. Jag kanske borde gå och duscha. Det gör jag alltid när jag vill byta miljö, få idéer eller bara lätta mitt tungsinne.

Good Night Yankee

Ah. Stockholmare är som de är. Och jag är sådan. Lite i alla fall. Kristin och Casey är riktiga hillbillies, när det kommer till kritan. "Good night yankee" sms:ade Kristin till mig igår. Läs mer om det hela i hennes blogg.

I övrigt har helgen varit fint stockholmsk (eller nåt). Jag och Malin var på Roskildefestivalens releasefest på Södra Teatern i fredags, såg Taxi Taxi! och två, tre låtar med New Young Pony Club. Sedan stack vi till Pelikan för att träffa Kristin, Casey, Micke, Lena och Mats. Kristin blev lack (för att inte använda orden sur eller arg), med full förståelse, när Satan själv kom. Men min Kristin är cool.

Och Malin är ett dåligt förkläde.

Uppdatering: Kristin påpekade att jag hoppat över vissa viktiga delar i sms-konversation. Som att "Good night yankee" var svar på mitt "God natt, hillbillies". Jaja. Lite sunt bondförakt bär vi alla inom oss.

Idiotiska idéer

Man sätter inte upp tider för telefonintervjuer klockan 10.00 en lördagmorgon. Inte när man ska ut på fredagkvällen. Fröken M är en idiot. Nu är det du, fröken M, som ringer och bokar om tiden (ja, jag har börjat pratat om mig själv i tredje person. Precis som Julius Caesar).

För övrigt är min lilla snutt inlämnad för lagning. Ja, mobilen alltså. Jag blir bara förälskad i prylar nuförtiden. Så är det att vara singel.

Uppdatering: Ah, flyttat till söndag 10.00. Jag ska visserligen ut på lördagkvällen också. Men jag blir ju inte bakis nuförtiden. Säger stålkvinnan.

Rocklegender i garderoben

Jag funderar på att sätta upp Q:s plansch över "Rock Legends" i klädkammaren. Tillsammans med Gwen Stefani.
rockq2

Jag och Stjärnan made the Team

Auwh. Je suis une blogger depuis un an (om det är så man säger på franska. Mina kunskaper i det språket har fått ge vika för latinska och gammalgrekiska inskrifter).

Ja, idag är min lilla Stjärna ett år. Och nej, jag ska inte bli nostalgisk (vad är det att bli nostalgisk över? Att ett år gått? Skärp dig, M) och drömma mig tillbaka. Och inte ta ut godbitar från året som gått (jag hoppas att ni inser att jag driver med mig själv nu). Men ettårsgränsen betyder inte något nedläggande. De senaste dagarna tycker jag mig sett att jag fått fler läsare, nya läsare. Så, I'll keep on (det enda jag kunde önska var fler kommentarer från er som går in like every day, utan att skriva nåt, någonsin. Men det gör ingenting. Gillar er ändå).

Mer tårdrypande citat utlovas. Fast inte just nu. Ibland måste till och med en Stjärna få unna sig att vara glad.

"And you
you said that no sun would shine
only cold winds wine
and you
could make my problems go"
The Legends, "Lucky Star"

Like Something Worth Remembering

Åh. Vad jag blir glad av att höra att min blogg är uppskattad från vissa håll. Värmer i hela själen. Det känns som om jag är en marginell dammtuss i den väldiga bloggosfären, men vad gör det, när man får höra att det finns folk som tycker om den.

Och vet ni vad. Imorgon har jag bloggat i ett år. Ett år av svidande nattsvärta och glada poplåtar. Men mer om det imorgon.

The Start of Something

Äntligen. Musik.

Kristin har varit här idag, hon vill inte ha musik när hon pluggar. När jag satte igång Feist medan hon satt och internetade och jag stack in i duschen så var det tyst när jag kom ut. Men hon köpte ju faktiskt sitt första album på flera år för en månad sedan (hon har fin smak när det gäller. Pelle Carlberg blev det).

Inte fått så mycket gjort idag. Tja, en recension skriven, och en, nej två, intervjuer bokade. Ska träffa Shout Out Louds nästa vecka, lagom till albumreleasen. På fredag blir det releaseparty, fast inte för Shout Out Louds. Annars har jag väl mest hängt på halmstrån idag. Förlåt Kristin, du vet att jag inte kan låta bli att tjata...

Jag har för övrigt maximal otur. Eller nåt.

Eller som Voxtrot sjunger; Won't you come by and see me, I'm a love letter away...

Feist

We could hold each other tight tonight... Lyssnar på Feists kommande album The Reminder (utkommer 23 april). Var tveksam till en början, men det var kanske på grund av all stress. Nu har jag spetsat mina öron i några dagar, och det är vackert. Feist är vacker.

"I'll be the one who break my heart
I'll be the one to hold the gun"
Feist, "I Feel It All"

LeslieFeist

Landet 25 april

Landet 25 april. Ni kommer se mig där, oavsett om jag är ensam eller har sällskap. Varför? The Mary Onettes, ett av Sveriges bästa band just nu, har releasespelning för sitt självbetitlade debutalbum.

We Made the Team

Kär just nu: i The Radio Dept.s We Made the Team. Mina älsklingar. Det finaste är att de står inne i studion och att nytt material antagligen släpps i höst. Är inte sommaren förbi snart?!
theradiodept.1

Extramadrass

Hemma i min egen förort nu, inte den där utbytesstudenterna spelar något underligt bollspel på parkeringen (där det står bilar parkerade och där folk går förbi och riskerar att få en hård boll sulad rakt i huvudet). Hängde hos Kristin igår, och eftersom jag blev trött helt plötsligt stannade jag över. Duktiga Kristin har, i motsats till alla hennes andra vänner, en extra madrass. Duktiga Kristin.

My best friend?

Nu är jag trött på det här. Känns som om den dåliga stämningen från igår har följt med mig till idag. Nu ska jag träffa Kristin. Med mina rosa skor och mitt rosa diadem. Och mitt M-linne.

And we dance in the living room, dance on the sidewalks, dance in the movies, dance at the festivals, dance, dance, no men ever really dance like this...

- Det är skitäckligt med lök
- Det är det inte alls.. Lär dig äta som folk..

rosadiadem


Sharleen, Sharleen, Sharleen, Sharleen

Igårkväll, under den vad jag tyckte misslyckade utekvällen, fick jag höra det igen. Att jag är är "skitlik hon i Texas" (Sharleen Spiteri, reds anm.). Fick höra det när jag var tolv år, och så för några veckor sedan. Och nu igen. Jag vet inte om det är så. Själv tycker jag min syster Marie ser mer ut som Sharleen i så fall. Men om nu flera har reagerat så måste det ju finnas någon sanning i det. Kanske. Döm själva.

sharleen4
sharleen2sharleen3sharleen1
Originalet

jaglik?jagpaskhona
... och kopian?

Som en huvudlös höna

Kristin bloggar om godis. Jag är inte sämre. Fast jag bloggar om det sista påskgodiset. Allt försvann otroligt snabbt, två rätt stora påskägg var borta på två dagar. Och det är bara jag som bor i det här hemmet. Alltså; det var bara jag som åt av dem.

Men idag kom jag på att den lilla marsipanhönan som Marie gav mig tillsammans med en kruka fina påskliljor som tyvärr säckade ihop igårkväll fortfarande finns kvar. Eller fanns.

helhonahuvudl?shonahalvhona1halvhona

Så gick det till. Rätt god. Tack syster!

Nu ska jag få hjälp att deklarera. Jobbigt att vara egen företagare. Eller nej, jag är ju de facto ett företag. Kolla Upplysning.se.

Ängar av torkat gräs

Försöker hitta en låt som passar till det jag känner. Men inget står att finna i min dator.

Bara försöka glömma, det är kanske bäst.

Halmstrån.

Bröd och skådespel

Sitter på extrajobbet och sammanställer ett dokument till cheferna. Allt känns som cirkus här. Och solen skiner där ute. Vi borde vara där...

broooooodcolosseuuuuumrom
Bröd och skådespel

Forum Romanum

Gah. Jag avskyr latin. Huvudet snurrar av dativ, ackusativ och nomen gentile. FELICITATI FILIAE DULCISSIMAE QUAE VIXIT ANNIS II M X ABASCANTUS PATER FECIT ET SIBI POSTERISQ SVIS. Fråga inte mig vad det betyder. Det är någon eller några som har dött i alla fall.

Så, varför sitter hon och läser de lärdas språk (uppenbarligen är hon själv inte särskilt lärd)? Ah, vi antikenstudenter måste hålla på med sådant lite då och då (läs: denna vecka och om vi ska bli stora inom grävyrket). Men jag föredrar faktiskt grekiska inskrifter. Lättare. Jag har aldrig, tvärtemot vad folk tycks tro, varit någon hejare på grammatik. Ärligt talat, om jag ska erkänna, så är det största problemet att jag avskyr när jag inte riktigt förstår. Och jag förstår inte riktigt.

Jag sitter till och med och lyssnar på Tears for Fears i ren desperation. Tänk att man kan sjunka tillbaka till 80-talet bara för lite latin. Absurdum.

Lilly

Idag är det jag.

You and me, skin to skin

Jag och Kristin har hetsat varandra till att ha en vit månad i maj. Eller ja, det är hennes idé. Jag bara hakar på och kollar om det funkar. Men det är ju en bit till maj än. Min födelsedag i slutet av månaden är för övrigt undanhållen. Det blir belöningen, förklarade Kristin.

Ekorrar. Ett vanligt djur som trots det fångar min blick varje gång jag ser en. Om jag gick tillsammans med någon skulle jag säkerligen kommentera "Titta vilken sööööt!" varje gång jag såg en av de där små brunröda gnagarna. Söte.

Fy.

Vuxet beteende är att föredra blommiga lakan före söta, urgulliga, mysiga med tecknade djur på. Det var alltså inte jag som föredrog de blommiga (jag avskyr blommigt. Och att få blommor är också rätt trist, i alla fall bukettblommor. Krukväxter är en annan sak).

"All I really want is the touch of your hand
I won't speak a sound
If you take me home
If you hold me close"
Standfast, "Skin to skin"

Musikalisk natt

Ångestsnooza är ett bra ord. Jolmig och ohemul är andra bra ord. Underligt att man aldrig använder "hemult". Det är alltid den negativa o-betäckningen som uttalas.

I natt sov jag med/till Billie the Vision (såklart), Standfast, Mixtapes & Cellmates, The Tiny och lite Pet Shop Boys. Kanske därför jag drömde så underligt. Voxtrot är himla bra (tack syster).

Är det inga släppspelningar denna vecka? Jag är ju van vid att hälla i mig öl på onsdagar nu (alternativt tisdagar eller torsdagar).

Stopp i kärlekens namn, eller?

Påskhelgen över, och lagom till det har jag stopp i badkarsbrunnen. När jag klev ut ur badet var halva badrumsgolvet täckt med vatten (mina kläder som jag slängt i två högar på golvet klarade sig mirakulöst!). Möjligt att jag svor högt. Tänkte att jag inte ska vara så där tjejig som jag annars är (alltså ringa till pappa direkt) utan drog ut badkaret och försökte ta bort smutsen (läs: mina långa, tappade hårstrån) med hjälp av handskbeklädda händer (tack Malin för att du var intelligent och köpte plasthandskar när jag flyttade in!). Men det hjälpte föga. Så ja, jag ringde pappa. Han fixar imorgon, sa han. Herregud, vad skulle jag göra utan honom? Jag är ju inte superfeminin, men fixa saker, det kan jag inte.

Jag får undvika att bli smutsig imorgon.

Och ja, jag har stajlat om bloggen en aning. Det är roligt att leka. Lite superfeminin är jag nog i alla fall. Eller vad tror ni?

Uppdatering: Nä, alltså, det behöver ju inte vara maskulint att kunna fixa saker. Men jag är i alla fall inte som min pappa. Och han är inte heller så feminin.

Nothing nattsvart about me

Påsk. Jag är ju inte alls religiös, men högtider som man får någonting på är alltid viktiga för mig. Ja, jag är en falsk sate. Egocentrisk, egenkär och så vidare. Men jag är ärlig i alla fall. Ganska. Och Billie the Vision & the Dancers "I've Been Having Some Strange Dreams", där han sjunger "Hallelujah" är riktigt svängig. Och jag har, trots att det är påskafton, jobbat undan en del av all stress. Nu ska jag fira påsk med Kristin.

Och 2007 års påskvecka har, trots min minidepression i början av veckan, varit strålande. Påskgul. Eller röd. Eller rosa. Inte nattsvart i alla fall.

"All the lonely men she kissed, all the comfort she supplied
All the money that she made and the positions she tried
She want a closure, she want a 'case is dismissed'
She missed the way you kissed her and she missed the bliss"

Billie the Vision & the Dancers, "My Love"

Wednesday night, Thursday morning

Gårdagkvällen var fin. Visserligen hade både jag och Kristin lite ångest över att vi druckit en hel del öl en vanlig onsdag (okej, dymmelonsdag, men det känns inte som ett skäl att supa halva natten. Skälet är väl snarare att det var kul). Releasespelning för Lasse Lindhs nya skiva på Pet Sounds Bar, jag, Kristin och Micke. Och sjukt mycket andra människor. Lasse själv bland annat, som kramade mig (det skulle han aldrig ha gjort om han visste att jag, host, sågat skivan. Förlåt).

Efterfest på H62, där vi, enligt Kristin, tydligen var äldst av alla. Det uppfattade inte jag. Och eftersom jag och Kristin bor i varsin ödeshög far out i förorten, sov vi över hos Micke. Och kollade på Family Guy innan vi somnade.

Det var en fin natt.

I saw you on tv

Tack fina ni som bryr er och oroar er. Som tror att jag försvunnit när jag inte svarar i telefon eller på sms eller inte befinner mig vid datorn. För er som ringer och frågar vad som händer. För er som säger att jag varken är bråte eller skrot eller måndagsexemplar. Och som hjälper mig med idéer till jobbandet. Och som säger att jag är bra på det jag gör. Oh my God! She's lost it completely and I don't know what to say.

Your responsible for the way I feel 'cause I found a happy face in the mirror today...

Måndagsbråte en ledsen tisdagkväll

Jag orkar inte riktigt. Bråte. Jag är bråte. Hur ska jag kunna tipsa tjejerna om hur man får sommarflirten på fall?

Jag är ett måndagsexemplar, både psykiskt och fysiskt. Tur att del efter del av mig tas bort av läkare med icke-darrande händer och fina, tätsittande munskydd.

Billie the Vision and the Dancers är i alla fall ett glädjeämne. Eller sorgeämne. And everything goes into a thousand pieces, I'm damaging this apartment, so damn you too for making me unable to stop loving you...

Lite som du

Jag orkar inte riktigt...

"I'm kind of like you
Wear blue jeans and hair just like I don't care
I also threw away my love
and left it for the other"
The Tiny, "Kind of like you"

Tenta och skor, tradition

Tentan gick inte så bra, så jag köpte mig ett par skor som tröst. Rosa Vagabond, jag bloggade ju om dem redan i höstas.

Men det är fin tradition jag håller på att skapa, efter förra tentan (som gick bra) köpte jag ett par skor (också Vagabond, ser ni något mönster?). Om jag måste göra omtenta på den här borde det räknas också!

rosavagabond