Plötslig insikt

Jag har plötsligt kommit till insikt om något viktigt. Jag hoppas det är en bestående känsla. Det är kanske som de säger, man blir visare med åldern. Och nu är jag ju faktiskt född också (för 22 år sedan alltså). 

Håll i dig, kanske inte så underbara men viktiga känsla! 

Happy birthday, dear Star

Min födelsedag. Ingen som sjöng imorse, men mina kompisar väckte mig hela natten med sms och telefonsamtal. Fler ramlade in under dagen, sms och telefonsamtal alltså. Tack älsklingar. Jag saknar er allihop.

Sen kom det lite folk, familjen och släkten alltså. Ganska många människor i en liten lägenhet. Men det funkade. Massa paket, massa kul saker, nästan bara flytta hemifrån-saker, eftersom det var en liten kombinerad födelsedags+inflyttningstillställning. Jag tror folket var ganska imponerade av att jag lyckats koka ihop så mycket mat. De sa i alla fall att det var gott. Sen kan de ju ljuga om det.... Men tack för alla presenter! Men ni... ni glömde sjunga för mig...


Felix och Alexander (den sistnämnda i en tröja som jag köpt)

När alla gått och jag diskat hälften av all disk (ja det är en hel del kvar) tog jag en promenad i parken här i närheten. Med kameran redo i handen. Det var lite kallt, men bilderna blev våriga. 28 maj...


Mina bilder från min park. Våren är i luften. Sommaren är snart här.


Här vill Stjärna i min egen värld bli bjuden på middag!

Födelsedagsbarnet
Födelsedagsbarnet, Birthday kid. Stjärna i min egen värld fyller 22.


"Oh happy birthday, happy birthday
Little Lisa, today is your day
Sing hallelujah, you know they blew ya'
There are too many, candles in your cake
"
Jens Lekman, "Happy birthday, dear friend Lisa" 


Låt langosen tysta munnen!

En nattlig bloggning om helgens eskapader. Jag vill bara påpeka att när jag börjar författa detta inlägg så är det ungefär en kvart till min födelsedag. När jag avslutar den kanske jag gör det genom att gratta mig själv. Sorgligt att ingen sjunger för en på morgonen nu när man bor ensam...

Skön, poppig långhelg. Tänkte sammanfatta det jag återigen vill kalla lerfesten. Popaganda 2006. Idag njöt jag och Marie av
The Tinys stämningsfyllda musik. Mycket vackert, lite sorgligt, lite soligt.

The Tiny på Popagandas lilla scen. Stämning i solen.

Sen kom Kaisa, Marie lämnade mig. Festen fortsatte för min del. Jag och Kaisalope kollade lite på Andreas Mattsson, gick runt i leran och proppade i oss gratisgodis från StockholmCitys tält, sen kollade vi lite på Hello Saferide, tog en langos och åkte hem. Ville gärna se Shout out louds, men det var för kallt.
Och så en liten bildsammanfattning:


Jag och Kaisa på Popaganda 2006.

Det blev några burkar cider om man räknar ihop hela helgen.

Under fredagen såg jag Fredrik Strage vandra omkring på området och var såklart tvungen att smygfota honom. Jag är en riktig paparazzi....

Vilsen herr Strage?

Imorse när jag tömde kameran på bilder upptäckte jag att jag när jag stod och fotograferade folk på måfå lyckats få med Herr O på tre bilder utan att jag var medveten om det.

Herr O, där nånstans. Jag är en riktig paparazzi...

Det fanns en hel del snygga killar på området, i alla fall under torsdagen. Ju längre det gick på festivalen, desto sämre blev klientelets utseende. Men en ganska söt kille verkade vilja vara med när jag fotograferade Kaisa i leran. 

Vill också vara med?

Det hela var alltså en rätt trevlig helg. Sol, regn, varmt (nja), kallt (ja!), glädje, sorg, skratt, tårar... musik musik musik, både bra och dålig... Höjdpunkterna i musikväg var nog Frida Hyvönen, The Tiny och förvånansvärt nog Henrik Berggren. The Embassy gör ju alltid bra musik, men vi såg ingenting under konserten, så mycket folk.

Nu tänker jag avsluta det här inlägget med att gratta mig själv. Nu är det min födelsedag. Grattis älskade!

"Don't you dare to trust a man like him
He's tamed into be cruel
Don't you dare to let him paint your picture
Then you become the fool"
The Tiny, "Dirty Frames"


 

Nattlig bloggning efter lerfest

Igår blev det inte så mycket Popaganda - jag, Kaisa och Nada var där ett tag, men det var kallt så vi tog tuben hem vid halv nio. Men desto mer blev det idag! Träffade Kaisa runt halv fem (okej jag var lite försenad från jobbet) på Gamla stans tunnelbanestation och sen for vi direkt till den leriga, regniga gräsmattan vid Universitetet. Det var inte så mycket folk då, men desto mer lera. Så det var bara att kavla upp byxbenen och dyka in.

Regn, lite sol. Inte så kallt som igår, men så hade vi också mer kläder på oss, ganska många tröjor... Träffade fröken T och fröken H i klassen som också rumlade runt i leran. Kollade på David & the Citizens, Emil Jensen, Frida Hyvönen och The Embassy, plus lyssnade och småsåg på en massa annat. Åt falafel, tryckte i mig gratisgodis, drack cider och varm choklad.

Träffade Herr O också. Vi har inte setts på ungefär tre månader, inte direkt hörts heller. Men vi pratade ett tag. Det... kändes... som förut på nåt sätt. Och om jag menar det på ett bra eller dåligt sätt, ja, det vet jag inte. Jag vet att det kändes bra att prata med honom och inte känna att vi ignorerar varandra eller är luft för varandra. Men jag trodde jag kommit längre känslomässigt än jag tydligen har. Och Frida Hyvönen spelade alldeles för sorgliga låtar...


Kaisa, Frida Hyvönen, Emil Jensen och jag och Kaisa på Embassykonserten.

När jag åkte bussen hem gick jag av vid fel station (det är inte lätt när det är mörkt ute och det är en buss som man inte riktigt vet hur den åker) och fick gå en lång bit genom natten. Jag träffade bland annat en snigel som också var på väg hem.


Imorgon, rättare sagt idag, lördag, blir det mer Popaganda. Men du kallar vi det en dag.

paraplykaisa
Jag och Kaisa i regnet/solen på Popaganda.

"You rewrote the rules
You rewrote the rules
We met through a queer twist of time
You loved me better than anyone
Seduce me again Valerie don't be a fool"
Frida Hyvönen, "Valerie"

Popaganda imorgon

Andra dagen på jobbet. Fortfarande kul. Vi får se hur det känns om några veckor... Hörde lite roliga saker som hänt idag. En i alla fall! Men det tänker jag inte blogga om.

Nåt jag tänker blogga om är dock Popaganda, som börjar imorgon och pågår till lördag. Förfest till min födelsedag, som jag tidigare benämnt det. Mycket att se, missar tyvärr The Kid, som spelar imorgon klockan 16.00. Visserligen sett dem förut på Arvika 2005, men då var de också väldigt bra! Men jag hoppas jag hinner dit till Peter, Bjorn & John. Sen följer kvällen med I'm from Barcelona, Lacrimosa och Mew, men det blir nog mer. Fredag blir det bland annat David & the Citizens, Emil Jensen, Frida Hyvönen och The Embassy. Lördag, The Tiny, Sophie Rimheden och Shout out Louds. Det ska bli kul. Träffa lilla Kaisa. Som tog körkort idag! Grattis! Men ta kortet på första uppköret, vad är det? Man ska ju missa en gång!

Sitter och halvtittar på
Studio Virtanen, det är sista programmet för säsongen. Snyft. Vad ska jag nu titta på? Och när börjar Rome? Och Håkan Hellström är fortfarande väldigt söt...


En ledig söndag

Och det är väl första på ett bra tag nu tror jag. Har haft fullt upp, men idag tar jag mig friheten att ta ledigt. Sov till tio, skönt att slippa väckas av väckarklockan för en gångs skull.

Lite har jag väl ändå att göra. Måste göra mig i ordning nu, Alexander, min söta systerson, fyller sex år idag, så det blir födelsedagskalas idag också. Och sen måste jag läsa på lite om Slottet, så jag kan svara på nyfikna besökares frågor.

Partyt igår ja, det var jättekul! Tack så mycket Laura! En massa chips, morötter, gurka och dipp, och välkomstdrinken var superb! Och trevligt sällskap såklart!

Jag kom hem runt... halv tre tror jag. Jag hade kunnat vandra runt i natten tills den tog slut. Det var relativt varmt, det regnade stora droppar, det luktade vår och när jag gick genom parken kvittrade och skrek fåglarna. Jag gillar den stämningen.

Ni vet hur det är ibland, när man fastnar för något. En låt till exempel, och man bara vill lyssna på den om och om igen. Kristoffer Åström & Hidden Trucks "All lovers hell" är en sådan låt just nu. Hela vägen ut till Sumpan gick den på repeat i lurarna. Underbar text, den säger verkligen allt, även om jag som singel inte är berörd just nu. Men den är genialisk. 

Självgoda tankar från en person som kallas hon

"It's funny how all this goes by, blame it all on her, this person called she. But I guess it shows... it's all about me..."

Elin Sigvardsson är underbart bra. Går omkring i lägenheten och lyssnar på henne, borde egentligen göra mig i ordning, ska ju ta mig över hela stan, till en
förort där uppe i norr, det är ju födelsedagsfest! (Och så blir man väl påtvingad lite schlager också, men värdinnan lovade att det går att komma undan, så jag hoppas det). Men jag vet inte riktigt vad jag ska ha på mig. Det blev inget nytt linne igår, jag rörde mig inte i de delarna av Stockholm. Så jag får plocka fram nåt ur garderoben.

Kanske borde sova lite innan jag åker, jag är lite trött. Uppsats idag. Jag upprepar; det här kommer bli stort. Nu hoppas jag att vi kommer få lite publicitet också. Jag är så otroligt självgod. Men det här kommer bli nåt. Stort.

Popaganda snart. Bra förfestfödelsedagsfirande. Och jag kommer hinna se de flesta av de artister jag vill. Det är stort i år. Tycker det är lite tråkigt när det blir för stort (det är indieblodet i mina ådror), men det är ju samtidigt kul med mycket folk. Ös. Jag återkommer.

Det finns en del underbara busschaufförer ändå.

Bak, barnvakt och pizza

Lyssnar på Moneybrothers underbara "Eventually it'll break your heart" medan jag bakar och gör mig i ordning. Ska starx springa iväg, ska vara barnvakt åt största storesyrrans barn idag. Ebba von Sydow skryter ju så mycket om att hon blivit moster, men jag är stolt moster sedan snart tio år tillbaka! Åt fyra stycken!

Och syster skulle bjuda på pizza också, mums...

Shoppinglusta

Booorde inte jag få köpa ett linne? Bara ett litet linne? Jag ska ju faktiskt på fest imorgon, och alla mina roliga kläder är ju i tvätten (nästan). Är så trött på min svarta garderob...

Ska in till stan nu för lite viktiga ärenden. Kommer säkert trilla dit, I swear. Nåt litet färgglatt, festligt linne som hoppar på mig och sen drar mig fram till den nöjda kassörskan. Dumma, dumma linne!

Jag fyller ju år snart, men då lär man ju inte få så mycket kläder. Det blir nån sorts kombinerad inflyttningsfest + födelsedagsfest för familjen. Måste handla inför det också och laga mat.

Nej nu måste jag studsa iväg! Ciao!
 

"She makes herself some coffee filled with sugar, milk and truth.
It's hard to dislike somebody who really likes you.
She's alone as she strums her guitar she remembers all the things you've said and done.
All her lies are gone, everything from now on will come to matter more.


She says: Hey, do you mind me asking for a part of your love,
of your world, of your bed, of your heart?
Hey, do you mind telling me where to start?"

Elin Sigvardsson, "Where to start"


Ränder älskade ränder

Ännu en halvbra bild, men det viktiga är att det inte blev prickigt, det blev randigt! Det är mer jag. Har sen jag var liten gillat ränder tror jag, och just nu går jag och frossar i butikerna. Tyvärr har jag inte råd att köpa särskilt mycket alls just nu... Verkligen tyvärr, för jag såg enormt många fina randiga plagg i stan idag. Fast en hel del fint som inte var randigt heller. Zara är nog min nya favoritaffär, det finns så mycket snyggt där! Mitt ha-begär bara växer...


50-talschick

Okej, bilden kanske inte är så bra, men jag tänkte vara lite 50-talschick idag, med prickig sjal. Jag kanske knyter den runt huvudet och har den så där som riktigt 50-tal, men då krävs det ju en cabriolet också... och lite bättre väder. Inget glassväder ida inte!

Jag med gyllene päls

En av mina säkra hållplatser i bloggosfären är klasskompis Lauras blogg. Hon skriver i ett av sina senaste inlägg om SVT:s hundtest, "Vilken hund är du?" och nu snor jag det av henne (det är väl det bloggvärlden går ut på, att sno idéer av andra bloggare? Fast jag vill ju gärna vara först med nåt).

Lite tråkigt nog blev jag en Golden retriever. De är ju fina och så, men standard, så vanliga... Så här säger i alla fall testet om mig:
Golden retrievern är en snäll och tillitsfull hund. Den är glad då den känner sig nyttig och tycker om att samarbeta. Den tycker mycket om att bära grejer i munnen och gör det mer än gärna när den ska hälsa. Detta är ett tecken på stolthet och glädje. Skulle föremålet den valt att bära vara olämpligt och matte eller husse påpekar detta kan den lätt bli ledsen och stött. Golden retrievern älskar vatten. Enligt rasbeskrivningen ska den vara lydig, intelligent och ha naturlig arbetslust. En golden är en stark hund som gärna drar pulka och jobbar fysiskt, men den är ingen direkt sprinter på löpbanan.


Det är dock mycket möjligt att det stämmer, vissa saker i alla fall. Jag är ju ingen sprinter på löpbanan. Men att dra pulka och jobba fysiskt, det vette fasiken...

Tänk inte på det för mycket

Det känns lite bättre. Lite. Om jag inte tänker på det för mycket. Huh. Otroligt läskigt. Malmö...

Strage har visst klippt sig lite. Kollar på Studio Virtanen. Battle mellan mediepanelen och poppanelen ska det bli snart. Jag hejar på den sistnämnda. Gillar inte Leo och Isobelle.

Är lite trött. Nu ska jag stänga av datorn. Det känns som om dagen varit alldeles för lång och... för mycket.

Malmö nästa?

Malmö. Malmö Malmö Malmö. Jag kommer antagligen att få en plats i Malmö. Jag ska ringa ett samtal, sen finns det ingen återvändo. Antagligen.

Rädd. Helt vettskrämd. Vad ska jag göra med lägenheten?

Sorg. Nu vet jag.

Jaha. Nä. Fick ingen praktikplats alls. Av de jag valt alltså. Nu måste jag välja från listan med de platser som blev över, för att ingen annan ville ha dem. Det är så man gråter. Blod! Det är ingen av de platserna jag vill ha! Men det lutar ändå åt

Hemmets Veckotidning (men jag vette fasiken)
Östgöta Correspondenten (men jag vill ju inte hålla på med nyhetsjournalistik!)
Metro Malmö (samma där, jag vill inte hålla på med nyhetsjournalistik)
Dagens Media (som jag typ inte hänger med i när jag försöker kolla upp vad de skriver)

Gemensamt för dessa, förutom Dagens Media, är att de ligger i andra städer (Malmö respektive Linköping) och att jag därför måste sticka härifrån.

Kanske är det det som är meningen. Att jag inte ska vara kvar i Stockholm. Jag känner ju själv att det skulle vara bra att se mig om lite, bo nånannanstans, men nu när jag har skaffat min älskade lägenhet? Jag vill ju inte lämna den...

Jag vet inte. jag är helförvirrad. Känner just nu att jag inte vill bli journalist alls.

Sorg. Eller jag vet inte.

Fick inte praktikplats på P3. Jag var där förra veckan på intervju, men jag nämnde inte det i bloggen, eftersom det bara blivit jobbigt om det inte blev nåt. Och det blev ju inte nåt. Men jag är glad att jag fick en chans. Det var nog den svåraste intervjun jag nånsin varit på. Huh. Jag är så ovan vid att få nej när jag väl kommit på intervju - jag har inte varit på så många intervjuer (fast åjo, nu börjar de bli rätt otaliga), men de flesta jobb har jag fått. De tycker väl att jag är så trevlig, det sa i alla fall min chef på Slottet. Tydligen kan jag spela teater i alla fall. Nej, men anställningsintervjuer är alltid konstiga, känna som man alltid måste ljuga lite.

Ja, nu återstår en plats kvar. Vet inte om jag ska ringa dem själva och fråga. Orkar inte vänta längre.

Upptäck mina händer, please

Åh, jag gillar nya TV6! Kollar just nu på ett gammalt Seinfeldt-avsnitt, ett avsnitt som jag kommer på faktiskt har etsat sig fast i min hjärna. George blir upptäckt som handmodell, vilket jag sen jag såg det för flera år sedan också... att bli upptäckt sådär. "Åh, du har så fina händer, kan du inte vara handmodell för oss?" Att någon lägger märke till sånt.

Nu blir det TV3 lite halvt. Fast just nu är jag mest intresserad av datorn. Kvällsplugga lite kanske? Nja, det är ju en dag imorgon också. Jag vill läsa ut Daniel Sjölins Personliga pronomen nu, men jag har efter hälften av boken inte riktigt kommit in i den ännu. Den är genialisk, men jag gillar den inte riktigt. Och jag har så många andra böcker som väntar i bokhyllan, dels mina egna, dels lånade; Kajsa Ingemarsson, Anna Maxted, Michael Chabon, Bengt Ohlsson, Joseph Heller och Elfriede Jelinek, och det är bara de lånade. Oj, vilken namndroppning det blev nu, återstå att se om jag gillar dem eller inte. Synd att Boktipset.se inte är igång ännu.

Nej, nu är det snart dags för TV8 som vanligt. Var det idag Martin Rolinski skulle dyka upp hos Virtanen? Han är ju så söt!

Kämpigt med teet

Ännu en helg borta. Men den har i alla fall varit effektiv. Och det här med uppsatsen känns riktigt bra. Jag tror att det kommer bli stort. Den kommer få genomslag. Det är ett ämne som berör. Känns riktigt bra...

Vet inte om jag ska gå och lägga mig eller vart jag ska ta vägen. Vet inte om jag är trött. Druckit för mycket kaffe och te idag. Men
Twinings Apple, Cinnamon & Raisin-te är gott! Jag upptäckte det när jag jobbade på Citymail för, hmm, ja det är ett år sedan jag var där senast, så det är väl ett och ett halvt år sen jag började dricka det här teet. Och nu har jag köpt hem det. Vissa ska ju vara snobbiga och inte dricka påste, men för mig funkar det bra. Det är så svårt att få upp lösteet i den här löstesilen, hemma hos Herr O fick jag alltid be honom om hjälp. Och min sil är för stora hål i, den läcker ju ut blad!

Var är alla förresten? Ingen på msn. Och så tycker jag att ni är lite dåliga på att skriva kommentarer till min blogg. Jag ser ju att det är folk som går in och kollar (om ni läser vet jag inte, jag hoppas!), men det är nästan ingen som skriver kommentarer! Jag blir lite ledsen...

"Today was a pretty day
No disappointments
No expectations on your whereabouts
And oh, did I let you go?
Did it finally show
That strange things will happen if you let them?"
The Radio Dept., "Strange things will happen"

cinnamon tea
Gottigt te, tycker Stjärna i min egen värld

Solen juh!

Jag vill gå ut i solen... Bara titta vad snygg jag är i solglasögon liksom!
 
En riktig snygging som dock tvingas att hålla sig inomhus. Let me out! Klicka på bilden för att se snyggingen i lite större format.

En ihärdig längtan efter bortglömda hjältar

Ännu en underbar vårdag som jag spenderar inomhus! Welcome summertime... Nej, jag ska inte vara bitter, jag är faktisk glad. Har suttit och transkriberat (sista intervjun, jaa!), men nu tog jag en liten lunchrast och fick medan jag käkade mackor fram några till ord i DN:s fredagskryss från igår. Och imorse hörde jag Take Thats "Pray" på radion, en låt som var en kär favorit hos Stjärna i min egen värld när hon var sådär en tolv år... Så jag kollade längst bak i bokhyllan och hittade de gamla klenoderna. Nu dansar jag runt till Everything changes-skivan som är från... måste kolla konvolutet... 1993. Jag upptäckte ju dock det där gamla utdöda pojkbandet när jag var 11 ungefär, alltså 1995. Om jag minns rätt så fick jag nog Nobody else-skivan i födelsedagspresent när jag fyllde 11... jag kanske har fel, men jag vet att jag fick den i present i alla fall. Oj, det är längesen. Och nu kan jag till och med erkänna att jag diggade dem, och att jag blir lite sådär konstigt lycklig när jag idag, flera år senare, lyssnar på låtarna igen. "Everything changes but you, we're a thousand miles apart and I miss you baby, everything changes but you you know every single day I'll be thinking  about you girl" ...

Imorse var det lite dumt att jag bor själv. Jag skulle uppskattat en passopp, som kunde hämta vatten och en huvudvärkstablett åt mig medan jag låg kvar i sängen. Ja, det blev lite mycket öl igår, men det var trevligt, askul att spela Dunken, eller Burken som jag brukade kalla det, i parken vid Högalidskyrkan. Det är flera år sen jag lekte det, det var nog nånstans där runt när jag avgudade Take That. Så det var väl inte så konstigt att jag inte var så bra på det?? Jag var dock imponerande bra på freesbee-kastning, fast det nog var ungefär lika länge sen. Bättre än Marie i alla fall ;)

Men jag pallrade mig i alla fall upp runt nio-tiden tror jag imorse, och då mådde jag ändå rätt bra. Bara man kommer upp så blir det ju bättre, om man inte druckit ofantligt mycket. Men det hade jag inte. Min mamma är lite orolig över min alkoholkonsumtion har jag märkt. Varje gång vi har nån släktmiddag (typ Valborg, fast på Valborg tog jag det faktiskt lugnt med starkspriten så det så mamma!) och jag snapsar så säger hon till pappa, det är oftast han som häller upp, "Ge henne inte mer". Sen säger hon nåt om att hon "blir lite orolig" när jag "dricker så mycket" och att jag "dricker mer än dina systrar gjorde i den åldern". Då brukar jag säga att jag bor ju mittemot Länkarna, så hjälpen är ju nära. Men du behöver inte oroa dig mamma lilla!

Nej, nu är det nog dags att kila vidare...

Länkarna
Hjälpen är nära. Länkarna gömmer sig bakom träden.

En dag på Slottet, i solen och snart i parken...

Haft mycket att göra den här veckan, och inte är det slut ännu. Men nu är utbildningen på Slottet i alla fall slut, så nästa vecka går åt framför datorn. Tyvärr. Vill vara ute i solen, vilket jag faktiskt unnade mig idag. Tog lite ledigt från allt plugg på eftermiddagen efter att jag haft de sista lärorika timmarna på Slottet...
 
Och nu övertygade Marie mig om att träffa henne och hennes kompisar i Hornstull, så nu ska jag återigen lämna datorn, dumt egentligen, men men... Jag har nog för mycket i huvet för att kunna koncentrera mig på plugget just nu...


"Och ibland är allting kaos,
och jag blir mörkrädd mitt på dan.
Ibland behöver jag en paus
och är Du hyfsat likadan
kan vi gå vilse genom stan"

Lars Winnerbäck, "En av alla dom"

En antik längtan

Jag borde inte. Jag borde vara duktig och skriva lite mer på hemtentan, så att jag slipper ha ångest. Men jag orkar inte. Jag bloggar istället.

Lite trött är jag faktiskt. Det är nog värmen. Inte van. Det blev nästan sommar över en helg, det går lite snabbt. Nu är det ju för varmt för min nya vårjacka!

Tröttheten kommer säkerligen också från det faktum att jag vandrat runt på Slottet hela dagen. Min nya arbetsplats, Kungliga slottet i Stockholm. Det var... stort. Och ändå har vi inte gått igenom hela ännu. Vet inte hur jag ska lära mig hitta, jag som har så dålig orienteringsförmåga och lokalsinne.

Jag blev lite till mig när vi var uppe Gustav VI Adolfs bibliotek. Massor av (troligtvis) intressanta böcker om antiken, bland annat. Skulle varit kul att sitta och bläddra, med försiktiga fingrar, i.

Antiken. Solen, allt läsande om
gamla Grekland och det faktum att mina föräldrar ska åka till Kreta med mina två äldsta systerbarn, gör att jag längtar förfärligt mycket efter att sätta mig på ett plan som tar mig till sydligare breddgrader, där jag kan vanka runt bland ruinerna och insupa alla gamla... mysterier. Och att det luktade hotell i min trappuppgång häromdagen gjorde inte min längtan mindre... Jag vill ha sol, stränder, ruiner och bikini!

På tal om bikini ska jag kanske vara lite modell i den inredningstidning min kompis jobbar på...

Nej, nu har jag bloggat alldeles för länge. Och det här blev längre än jag trodde. Hoppas ni orkade er igenom allt mitt ruinsnack. Grekland here I come... not.


Bye bye älskade tunnelbana

Maj maj maj. tog en promenad i stora parken idag, där låg folk och solade på gräsytorna vid den lilla dammen. Åh, jag vill också sola, ta långa glassrika promenader i stan, men jag är fördömd till ett liv här inne. Här inne vid datorn. Men jag släppte ut mig själv ett tag som sagt var, och imorse stod jag i solen vid min franska balkong och pratade med Sofia i telefon. Och sen måste jag erkänna att jag framemot fyratiden (nej, egentligen tidigare) tröttnade på pater familias, äktenskap med eller utan manus och ius liberorum, och kände att "nej, jag har ju inte tränat på ett bra tag". Så jag gick tog mig till Hornstull med tunnelbanan. Gick på ett baspass, hon som har de där passen på söndagar klockan 17.00 är så underbar. Jag blir så glad.

Tunnelbanan ja. Imorgon, måndag, tar röda linjen mellan Liljeholmen och Fruängen sommarlov. Då är vi förpassade till ersättningsbussar. Så imorgon tänkte jag skaffa mig nån med lägenhet i stan. Sen i augusti, när renoveringen är klar, då är det bye bye baby, tack för den här tiden.
 
Huh. På tunnelbanan såg jag förresten någon som var ett skämt av sig själv. Stora solbrillor (absolut inget fel, de var snygga), tuggandes tuggummi högljutt och ständigt fixandes med sitt hår. Dessutom satt han och kollade sig i fönstret när vi åkte in i tunnlarna. Ge dig snubben...

Jag borde ha med mig en liten dator med uppkoppling ständigt, för det är när jag sitter på tunnelbanan som jag får mina bästa bloggidéer.


"Sen du var här har häggen slagit ut
Det blåser vindar ifrån förra sommarn
Och jag tittar ut över parken
För att se om jag kan se dig
Jag ser björkarna som blommar nu
Med lite mera färg, sen du var här"

Lars Winnerbäck, "Sen du var här" 

Jaa, jag är barnslig!

... men de var ju bara för söta, de här kylskåpsmagneterna! Jag älskade My Little Pony när jag var liten, hade runt 30 stycken som antagligen står uppe på vinden hemma hos mamma och pappa. Har varit uppe och letat, men inte hittat dem. Saknar dem lite...

I mörkret är alla dammråttor borta...

sänglampa...synd att jag har fått nya lampor då!

No no... much to do

Usch. Jag tror jag håller på att bli förkyld. Har ont i halsen, det började redan igår. Tänkte gå och träna ikväll, men det blir nog inget. Kanske imorgon om det känns bättre. Proppar i mig massor av de där pillrena jag fått av största storesystern. Det kanske hjälper...

Annars har jag tonvis med saker på axlarna nu känns det som. C-uppsatsen, med bland annat en intervju imorgon (den i tisdags ställdes tyvärr in) och mer transkribering på det. Hemtentan i
Kvinnor i antiken. Den är svår. Svårare än deras hemtentor brukar vara. Tjejmiddag på fredag. Sen ska jag ha lite tjejer från klassen här på onsdag, om en vecka alltså. Men det är klart, de två senaste punkterna är ju bara kuliga! Men jag måste städa klart lägenheten innan dess (och kanske städa det jag gjorde häromdagen igen) och laga mat till på fredag. Fast det är ju kuligt det med, jag har börjat digga matlagning. Fast jag gillar inte riktigt att laga till andra, de kan så lätt tycka att det inte är så gott...

Nästa vecka har jag utbildningsdagar för mitt kommande jobb på Stockholms slott. Jag var förresten där idag, kom på att vi innan vi börjar ska gå på tre visningar. Så idag avverkade jag Museum Tre Kronor, det var fint. Tänk att slippa betala för att gå på museum, istället få betalt!

Well well, nu måste jag fixa lite. Mina föräldrar kommer strax hit och hjälper mig sätta upp lampor. Måste ju bädda innan dess!!!


"No no
You won't go wrong no
Oh no
It pays to belong"
The Embassy, "It pays to belong"

Maj, min månad

Puh.

Transkribering klar. Ny intervju imorgon, en till på torsdag. Så det blir en hel del till.
Deklarering klar. Det var lite komplicerat ett tag tyckte jag (deklarerar för både A- och F-skatt), men jag är glad att jag inte hade så mycket att fylla i.
Hemtenta. Går sådär. Ska sätta igång med den nu.
Ska gå och träna sen har jag planerat. Blev inget igår, för tajt med tiden.
Ska till farmor. Skulle ju få matlådor med mig hem, glömde dem.
Önskar att jag hade mer tid att träffa familjen Alm nu när de är här söder om stan.

Maj. Min månad. Hoppas löven slår ut snart.