För sent, för mycket Rom, för lite beröring

Lite rufsig lugg. Sådär som Augustus hade, i alla fall på porträtten av honom, för att efterlikna Alexander den store. Så ser jag ut. Ja, min lugg är lite rufsig. Jag klippte den egenhändigt själv förra veckan. Fast på måndag låter jag någon annan förkorta mitt hår med sax.

För mycket kejsare. För mycket romare. Det kanske märks. Vid det här laget är jag dessutom ordentligt sömnig. Och ja, jag ska pallra mig iväg till slafen, klättra över extrasängen som jag inte tagit undan än. Septimius Severus och hans kumpaner tog all min tid idag. Och då kan jag ändå inte alla de där romerska författarna. Josephus.

Och jag vet inte varför jag lyssnar på The Tiny. Det är så bra. Men det gör mig nere. Men jag vill inte stänga av. Och sova, varför? Jag vill bara ha beröring.

"But I love the way I shiver
when you let your hands slide down my arm
And I love the way my blood runs faster
when I'm in your arms"
The Tiny, I Don't Like (The Way You Move Me)

Every Time

Det är så. Det går kalla, men sköna, vackra, kårar genom min kropp varje gång jag lyssnar på The Radio Dept.

Caligula, Commodus, Carracala

Tentapluggandet går sådär. Igår ringde Robin klockan åtta på kvällen och sa att han stod och tittade på ett lik. Kvarnen, that was. Sedan frågade han om vi skulle plugga tillsammans. Stilla ångesten. Visst, jag har ju kaffe.

Det blev inte så mycket plugg. Det blev mest snack om hur dålig kursen är, hur opedagagisk läraren är, hur mycket referenslitteratur huvudboken faktiskt är, vilka kejsare som var onda och hur de utmålas i boken, hur noga man måste kunna kejsarlängden, klasser, dumma människor, ex (varav de tre senare ämnena gick in i varandra på ett snyggt sätt), innerstan versus förorten och så lite om elefanter. Förstås.

Stackars Robin tycktes dessutom ha
en hemsk upplevelse när han runt tjugo i tolv stövlade iväg mot tunnelbanestationen för att ta sig hem till trygga Söder.

And finally she turns... 23

Life is hard when you're 21, 24 and 25... sjunger The Confusions i The Pilot från nya skivan. Tur att jag blir 23 idag. Ikväll. Och hela helgen har varit födelsedag, känns det som. Firande i dagarna tre. Överraskningsfesten i lördags. Presenter. Jobbande och lite zaa och öl igår. Presenter. Fika ikväll. Presenter. Jag gillar att fylla år.

Och Last.fm-statistik för den gångna veckan:
1. Streetwaves. Se min dsc-recension. Kristin kallade mig "för elak".
2. 1990's. Mycket, mycket. En hel natt, tillsammans med nummer tre:
3. The Confusions. Jepp, jag gillar nya skivan.
4. The Ballet. "En hit alltså". Jepp, en riktig hit. Bra musik förlåter allt.
5. Of Montreal. Ner tre platser (och jepp. Jag är nya Kaj Kindvall).

Yeay, taken by surprise, me? Neeh

Vissa saker händer bara i amerikanska filmer. Trodde jag. Jag höll på att svimma när jag igårkväll, beredd för en lugn kväll hemma hos mina föräldrar, tillsammans med dem och ena systers familj, skulle lite-i-förväg-fira min födelesedag. Lite inofficiellt, eftersom de inte kan komma på måndag. När jag öppnar ytterdörren står en hel bunt med folk där och hurrar för mig. Det mest chockerande var att bland släktingar och familj kunde jag urskilja Kristinas och Kristins ansikten. "Hur kan de vara här? Vad händer?".

Glatt överraskad. Förskräckligt chockad. Jag fyller ju inte ens jämnt. Mamma förklarade dock att det hela delvis också var för att fira att jag är färdigutbildad, jag tror hon hade lite dåligt samvete över att de inte uppmärksammat det när det faktiskt var dags.

Yeay. Tack alla fina.

Grannar, just hate them

Jag är lite full. Och lite olycklig.

Och jag hatar mina grannar, igen. De spelar dålig musik. Jag hatar dem.

Jag ska spela 1990's hela natten bara för det. Även om Andreas säger att 1900's är bättre.

Det är lite svårt att skriva.

Maybe you can enjoy me for the rest of the night...

Mitt Last.fm-liv

Åh. Det visar sig att allt fler jag känner ska till Hultsfred. Det är inte långt kvar.

Last.fm säger en hel del om en. Eller inte alls. Kollade igenom min statistik idag. Overall top artists:
1. Billie The Vision and The Dancers
2. They Live By Night
3. Shout Out Louds
4. Loney, Dear
5. The Mary Onettes

De fyra första är artister jag recenserat. Billie The Vision har jag visserligen lyssnat en hel del och underbart mycket på även efter att recensionen var klar. Jag tror att jag var en av "The top listeners" på The Mary Onettes ett tag, recensionexet som jag fick hem i brevinkastet gick hett, hett. Fler på topp tio-listan är Standfast, Sufjan Stevens, Mixtapes & Cellmates, Kristofer Åström och Feist. The Radio Dept. kommer på en rutten elfteplats. Skäms.

Overall Top Tracks:
1. The Ballet - In My Head
2. Billie The Vision and The Dancers - My Love
3. Loney, Dear - I am John
4. Shout Out Louds - Impossible
5. Loney Dear - Saturday Waits

Här känns femman väldigt udda. Men, det är för att Saturday Waits kommer precis efter I Am John på skivan. Och jag fastnade för den senare. Därav spelandet av den om och om igen. Annars tycker jag listan är helt reell. Strax därpå följer Sufjan Stevens, Feist, ännu mer Billie The Vision och The Mary Onettes.

Den här veckan är det visst Sufjan Stevens som gäller (eller förra veckan, denna är inte ihopräknad än), samt Of Montreal. I sanningens namn borde nog The Ballet ligga högst, men de har inte scrobblats eftersom jag spelat dem i Realplayer.

Ja, och någon borde skaffa sig ett riktigt liv, kanske.

Tranquillizer, doc

Det gick. Jag överlevde. Även om jag är känslig och inte kunde låta bli att lipa. Det blev för mycket. Läkaren och sköterskorna var för snälla. Helt underbara var de. Men det kändes så mycket bättre efteråt, som om något smutsigt, dåligt tagits bort från mig. Och det lugnande medlet var skönt.

Underbara nya pass. Jag slipper Carl Larssonbilderna som prydde tidigare pass. Om det är någon konst jag avskyr, så är det Carl Larssons "gemytliga" familjeteckningar. Och så är jag född på samma dag som honom. Usch.

Mitt pass dekoreras istället, lite oväntat sådär, av en
bild på mig. And I like it.

jagpassbild

Operation: Annihilate!

Imorgon blir det hospitalet och operationskniven. Dock inte så "allvarligt" att de behöver söva mig (åh, varför inte, det är ju tretton år sedan sist!). Sedan får jag inte bada och göra annat kul på en månad.

Och åh. Det känns som om allting snurrar runt i min värld, och jag vet inte om det är på ett bra eller dåligt sätt. Kanske gillar jag det, innerst inne. Eller så är det jag som snurrar och min värld står still. En tanke.

Och dagen har bjudit på många citat. "You can't improve the perfect" och "Det fanns ingen mat, men det var en utmaning" är några av de bästa. Jag gillar vänner och annat löst folk med punchlines, dessutom.

Me and my poplugg

- Släng i lite gel och en poplugg så får du Madelene istället, sa Kristin när vi tittade på Legally Blonde 2. Det var visst både en förolämpning och en komplimang. Och att jag har gel i håret har hon fått helt om bakfoten. Men min sneda poplugg tycks hon beundra. Inbillar jag mig.

Inatt väckte Tusse mig och hulkade. Sedan spydde han. Vilket jag svor lite över men torkade upp. När jag vaknade var köksgolvet dekorerat med tre små klickar kattspya. När jag och Kristin kom hit efter jobbet, med två zaa (pizzor) och en tvåliters lightcola, blev vi välkomnade av en kattspya på dörrmattan. Stackars Tusse. Stackars mig.Efter en dag i Tre Kronor är man inte samma människa som förr. Efter två dagar är man inte människa längre, utan ett ljusskyggt, folkhatande monstrum som skriker så fort det ser en sten eller någonting som är tillverkat före 1920. Och vi som ska på fest imorgon.

Fyra koppar te och en kopp kaffe gör mig inte sugen på sängen. Come on chemicals....

Och på listan "Saker Madelene kan bekräfta om sig själv" lägger vi nu till: Kan inte räkna.

Och inatt överväger jag att sova med musik. Jag har ju varit utan den sedan imorse. Mår nästan dåligt nu. Nästan.

Me as a barba

Min syster har gjort mig som en barbapapa. Barbamadde heter den (ja, jag undviker till största möjlighet att bli kallad för Madde, men Barbamadelene låter inte så bra. Inte riktigt som någon som tillhör Barbabarnen). Barbamadde är rosa, har svart hår (eftersom det bruna inte matchade det rosa), har en penna och en hög med skivor och står självklart på en stjärna! We're so much alike! Kanske inte kroppshyddan, dock.Music is My Boyfriend

Jag har knappt någon röst. Trots det försöker jag sjunga med i musiken i mina högtalare. Hah. Och överdoserar hostmedicin gör jag också.

Music is My Boyfriend. Ja, för någon man lär jag aldrig haka på mig. Kanske beror detta på:
- att jag är ett svin (mmm)
- att jag är en player (jo)
- att jag är ful (det håller jag inte med om)
- att jag är allmänt tråkig (men det håller jag inte heller med om)
- att jag är dum i huvudet (ibland så)
- att jag gör fel (kanske?)
- att jag är feg (eller konflikträdd)
- att det inte är ofta som jag träffar en kille som jag blir intresserad av (sant)
- att någon däruppe spelar mig ett spratt (fast jag tror ju inte på några högre stående väsen, så nja)
- att jag helt enkelt får skylla mig själv (för vad? Varför? Hur då? Vad menar hon?)

Onsdagssoundtrack
Hidden Cameras - Music is My Boyfriend
Snowden - Black Eyes (Le Castle Vania Remix)
Oh No! Oh My! - Oh Be One
Ladytron - Destroy Everything You Touch
Jason Falkner - This Life of Mine
Sufjan Stevens - Sister
Sprites - I Go Crazy

Obs! För att inte bli kallad martyr eller känslomässig hypokondriker vill jag understryka att detta inte är ett bittert inlägg utan ska läsas med tanken på att det finns en glimt i ögat på författarinnan.

Jag och Sufjan

Tur att jag har Sufjan Stevens. I alla fall.

And Elvis was sober

Sms-konversation från gårdagkvällen:

T: Nykter?
Jag: Jo
T: Höhö

Wtf? Är jag full så ofta så att jag skrattas åt när jag är nykter (eller misstros)? Jag tror nog herr T var rätt på lyset själv, har jag fel? Hehe.

I would like to be your friend

Jag hatar mina grannar. Man sjunger inte Singstar på högsta volym när jag kommer hem klockan halv ett på natten, och man börjar definitivt inte såga, borra och hamra före klockan nio på en lördagsmorgon.

Råkade träffa på Ote igår, har inte sett henne sedan... i somras tror jag. Eller om det kanske är ett år sedan... Nudie Jeans och Amnesty. T-shirtar med hennes konst. Jag måste hålla utkik. Dessutom spelades Where the Ocean Meets My Hand på Carmen. Halva i alla fall.

Jag tänkte inte gå upp idag. Jag tänkte ligga i sängen hela dagen och lyssna på Billie The Vision och bara tycka att jag är dum i huvudet. Kristin tvingade dock upp mig på fötter genom ett telefonsamtal. Men jag är nära att trilla tillbaka.

I would like to be your friend, but I'm scared like I can't tell you, I know that I need help, and I know that you need help too...

Heroine chic

Med mitt nya pass kommer jag åka fast i tullen för knarkinnehav. Bilden blev väldigt heroine chic. Fast snygg. Må jag säga.

And they say I'm stupid like a cat

Kan inte ens lägga upp bilder. Ja, inte här alltså, men på We Say Disco.

Mina smilband drog uppåt när jag fick träffa en massa gammalt slottsfolk idag. Jag och Hoffen kände oss smutsiga efter den icke-givande föreläsningen om... beteende... med en viss, rätt känd, journalist. Smutsig, pinad och varm stressade jag iväg och hämtade min mobil, he's back. Och innehållet var kvar. Inget raderat.

Och ikväll är det äntligen premiär för säsong två av Extras. Kanske min favoritserie.

Lyssnar på Taken By Trees och försöker bli lika lugn och fin som musiken. Victoria Bergsman, hon är ändå något speciellt.

"But can't you see I'm lovesick
I need a cure so bring it real quick
This time I'm fearing heartbreak
Look at the time it's almost daybreak"
Taken By Trees, Lost and Found

You're so into it all

Haha. Hur mycket jag än jobbar på att inte vara dramatisk är jag visst det i alla fall. Ser det när jag läser förra blogginlägget. Det är aldrig meningen. Orden bara formar sig och sedan har jag vräkt ur mig något som låter som om hela världen hänger på det. Jag tror inte att det gör det.

Skivhögångest. Jag vill inte den här veckan. Bara lyssna på mysig indiepop. Och andas. Andas.

Jag och Kristin pratar som hastigast om inredning. Vi har inte samma smak när det gäller mattor, i alla fall. Jag ska skaffa en mjuk, röd hångelmatta (för att säga som de gjorde på teeevee), hon en hård, brun matta av juteväv. Det är inte mycket vi ser lika på, jag och Kristin. Family Guy, Rocky Horror Picture Show och halloumi kan vara några av de grejer som vi har något sånär samma syn på. Jag vet inte om det är mycket annat. Varför umgås vi egentligen 24-7, darling?

Och jag får en katt på besök snart. Tusse är så otroligt söt. Fast lite påfrestande.

And it's like... yeah.

Sjukt snygg i sjal. Jag säger bara det.

And there is one thing I can never confess, it's that I can't dance a single step...

Det har varit svårare

Jag har svårt att andas. Det började igår. Jag känner att jag inte får luft nog.

Köpte ett par skor idag. Ja, Vagabond. Såklart.

Fick en skiva tillskickad mig idag. Angels in Jail. Vet inte hur de fått tag på mig. Alla skivor från Hennes går ju via redaktionen, eller ibland, om jag bett om särskilda skivor, direkt till mig. Och för Dagensskiva.com går de ju via centrala postboxen. Underligt.

K hörde av sig igår. Hon hade gjort slut med pojken. Nu ville hon att allt skulle bli som förut. Men saker är ju inte som förut. Och jag är tveksam till att det kan bli det. Men jag kan inte vara sur för att hon betett sig som hon gjort. Även om jag tycker det är underligt så kan jag inte vara bitter på henne.

"Börja sluta hata dig
Saker som du gjorde
se dig som en del av nåt större"
Sibiria, Det har varit svårare

Uppdatering runt 19.00:
Jaså, skivan är från Border. Fast på kuvertet stod det Ystad Kommun. Förvirrande.
vagabondisar2parsvartavagabond
Vagabondskor står dåligt. Eller så är det jag som sparkar av mig skorna ovarsamt. Här är en bild på de nya också.  Ja, jag är tokig i Vagabond. Jag erkänner.

In My Head

Jag är som vanligt lite, lite osäker på tillvaron i allmänhet. Men ändå rätt glad. Har ont lite här och var på kroppen. Jag börjar kanske bli för gammal för att vara vild på stan. Grannarna ovanpå har fest och sjunger Singstar (låter det som). Och jag som tänkte ha en lugn hemmakväll för en gångs skull. Tur att jag spelar The Ballets In My Head om och om igen på hög ljudnivå, så att jag slipper höra falsksången och skriken. För In My Head är verkligen helt underbar. Och det är ingenting jag bara inbillar mig för att jag är på sådant humör.

"I know it's wrong to make you fall in love with me
With just a song and half a hit of ecstasy"
The Ballet, In My Head

Club 8

Ah. Jag är en av de första i världen som hört Club 8:s nya låt, Whatever you want. Och jag gillar den. Jag gillar det tydliga brytet mellan vers och refräng, "tudutudutudu":andet (lallande, fast med "orden" tudu istället), visslandet, texten och att jag vill tralla med när jag lyssnar. Hoppas den släpps lagom till sommaren, det skulle vara perfekt.
club8


Miss M

Ska sluta vara så mano. Ikväll blir det Miss Li på Debaser Slussen. Me + one.

Och kolla in
Salad Days. Jag lovar, de är riktigt bra.

Maj, jag säger det igen, min månad

Ingenting jag gör är bra. Så är det. Alltid fel.

Men nu är det maj. Och Bloc Party var fina. You told me you wanted to eat up my sadness, well jump on, enjoy, you can gorge away...

Maj. Min freakin' månad.
Igen.

"du är en känslomässig hypokondriker.. sluta känna efter så jäkla hårt.."

Om det var så lätt skulle jag varit lycklig och dum för längesedan.