Ölkvällar

Torsdag, torsdag, torsdag. God pannkaka jag lagade idag. Såklart. Lyxpannkakor, med vaniljsocker i. Och så hade jag blåbärssylt och vaniljglass till, uj uj. Icas vaniljglass är riktigt god. Mums.

Ibland måste man ju lyxa till det. Det är jag ju värd. Jobbat hela långa dagen, ganska så bakis imorse. Jag, Sofia och Ann-Sofie tog några öl (okej, Ann-Sofie tog cider) på Kellys igår, kanske lite sunkigt ställe, men billig var ju ölen i alla fall och vi hade riktigt rysligt trevligt. Jag minns inte när jag var hemma, runt halv ett skulle jag tro, det tar ett tag med tunnelbana och bussar och sånt där kollektivt. Lite jobbigt att pallra sig iväg till Gamla stan och jobbet imorse, men det är tur att jag verkligen trivs bra på mitt jobb!

Imorgon ska jag lämna in den slutgiltiga uppsatsen. Sen är det finito. Le fin. Slutjobbat. Med uppsatsen alltså.

Det här har inget alls med saken att göra, men här är Ann-Sofie och Sofie i min park förra veckan, innan Sverige så snöpligt åkte ur fotbolls-VM.

Grässtråblås

Om ni undrar vad de håller på med, tänk gräs, blåsa = förskräckliga ljud.

Quelle matche!

Vilken match, Portugal - Holland! Fyra utvisningar, bråk på plan, handgripligheter nästan. Underhållande teve, spännande match, särskilt när man håller på båda lagen. Jag önskade att Holland skulle kickat in ett mål också och att det gått till förlängning, men icke. Jag hejade ju faktiskt på Portugal också.

Såg den sista skälvande halvtimmen av Australien - Italien också, och jag hejade ju på Italien, som ju tillslut lyckades.

Madrugada är underbart bra. Norskt band. Jag och Magne pratade om dem imorse, han är från Norge och tycker att sångaren är snygg och har en överväldigande utstrålning; Magne har sett bandet live (avundsjuk!). Tack för glassen förresten, den var god.


"And when we're pushing through,
I turn around one last time,
And through the fire and the rain
I see the king's white flag.

The king lives on,
But everyone
Everybody dies"
Madrugada, "The Riverbed"

Portugal eller Holland, det är frågan

Portugal - Holland. Mina favoriter. Varför sitter jag och bloggar just nu? Kollar på matchen samtidigt. Typiskt att de hamnade mot varandra redan i åttondelsfinalen, vem ska jag hålla på? Om jag ska vara ärlig bankar hjärtat nog hårdare för Holland av någon outgrundlig anledning, men Portugal är ju Portugal. Är ju Portugal... Men jag kommer sakna de orange dräkterna (som ju Holland inte bär under dagens match, saknar dem redan) om Portugal går som segrare ur denna batalj. Men Portugals dräkter är ju snygga också. Och vissa spelare ser väl inte alltför dumma ut heller... (Hör ni vad mycket det handlar om fotbollen för mig?!).

Satt just med Sofia och Sofie U, hemma i den sistnämndas föräldrahem, och spelade Vem vill bli miljonär genom dvd-spelaren. Ingen av oss kom någonsin upp till tre miljoner, men kul var det.

Hoppade det vilda midsommarfirandet i fredags. Jag stack hem till Sofie B, där hon och Ann-Sofie  förde ett lugnt firande. Jag kände att jag inte var upplagd för fylla, varken hos mig själv eller andra.

Men de hade ju Ballack

Sverige torskade. Mm. Det var kanske väntat, och till och med jag kunde säga att det var dåligt spel. Eller jag tycker i alla fall det, sen överlämnar jag detaljerna åt sportfantasterna. Jag kan bara säga att Tyskland hade ju faktiskt snygg-Ballack. Man kanske ska bli tysk? Nej, jag fortsätter VM med Holland och Portugal. Något hopp ska det väl finnas. Timo Räisänen har aldrig haft så rätt - Bollen måste dö.

Flickan med de röda skorna

Midsommartid. Gillar egentligen inte den här högtiden alls - löjliga, påtvingade danser runt en stång, jobbiga släktingar, fulla människor och inga presenter! En högtid utan presenter, varför firar man då? Onödigt.

Förra året flydde jag och min dåvarande kille till Grekland, har stor lust att fly i år igen. Men i år slipper jag i alla fall alla släktingar. Ska fira på Maries landställe. Saken är den att jag jobbar fram till kvart över fem, sen ska jag ta mig ut dit och kommer kanske vara där vid 18.30-tiden eller senare. De övriga gästerna kommer att ha varit där sedan 13-tiden. De kommer vara ganska fulla när jag kommer. Känns sådär...

Men, jag är glad, idag köpte jag ett par skor! Skrev för någon månad sen eller mer om ett par svarta Vagabondskor som jag planerade att köpa. Tyvärr hade jag inte råd då (som om jag har det nu, hah!) och väntade - så pass länge att de försvann. Trodde jag! Idag var jag inne i Vagabonds butik på Kungsgatan, och vad finner jag inte, om dessa skor, inte i svart, men i vit och - som jag inte sett tidigare - rött! Jag slog genast till på de röda, nästan utan att tänka. Det är så man ska göra. Annars vet jag att jag hade ångrat mig.

Här är i alla fall den ena:

vagabondsko


The waters of Portugal

Portugal, mon amour. Portugal - Mexico, just nu 2-1. Portugiserna har länge varit mina favoriter. Portugal och Holland.

Min gamla mobil, Nokia 3510i, har snart gjort sitt. Den är på upphällningen, om man nu kan säga det om en mobil. Den har ju hängt med mig ett bra tag nu, och vill visst inte längre. Jag kan höra den dra tunga suckar av död på nätterna.

Så idag var jag i Telia-butiken och tittade på ny mobil, men fann inte riktigt någonting som föll mig i smaken. Varken designmässigt eller i prisklass. Jag tror att jag vill ha en
Nokia 7360... eller 7370... 


"Hollowed and holy
Borrowed and brand
The map's not the mountain
The lay is not the land"

Christian Kjellvander, "Portugal"


Uppdaterad doft

Snart snart snart kommer jag att lukta Escada Pacific Paradise. Jag bad mina föräldrar att beställa en liten eau de toilette i taxfree-katalogen när de tog en charter ner till Kreta, och nu är de hemma. Tänkte gå och inkassera flaskan imorgon. Min snälla mamma är så givmild att hon inte låter mig betala för den. Tack tack tack!

Just nu luktar jag Escadas doft från förra sommaren, Rockin' Rio. Jag är  last year! 


escada


Swedish Summer Rain

Var ute och handlade. Det regnar. Ganska mysigt. Jag gillar sommarregn.

Ska vi slå de där bleka britterna ikväll? 


"Always stays the same
Nothing ever changes
English summer rain
Seems 2 last 4 ages" 
Placebo, "English summer rain"

Min stora språkbank

De två senaste dagarna har mina språkkunskaper satts på prov. Jag gick under min gymnasietid i vad jag väljer att kalla en språkklass, och har läst både italienska och franska. Det är emellertid några år sedan jag med pompa och ståt (och högsta betyg) sprang ut i vit klänning, och till min förargelse har jag inte hållit den svada av ord jag förut kunde leverera på diverse språk (jag har även läst lite tyska) vid liv, utan låtit min språkbank tryta och flyta ut i det tomma intet, där det räcker att kunna svenska och engelska.

Till min stora glädje (men även förtretelse, jag återkommer till varför) lyckades jag, i min yrkesroll, att göra mig förstådd på både franska och italienska under söndagen och måndagen. Okej, det var snarare så att jag förstod mer än vad jag kunde uttrycka mig, men lyckades ändå relativt bra. Den italienska äldre mannen blev glad så fort jag sa "Buongiorno" och berättade för den yngre mannen och kvinnan i sitt sällskap att "den där flickan kan italienska" medan jag stod och log och rodnade, på känn att jag säkerligen skulle behöva visa att jag faktiskt inte är så bra på italienska som jag gärna låtsas. Sedan hade vi en diskussion om slottets eventuella musikintrument och särskilt ett piano och jag fick veta att den italienske mannen var pianist och därför väldigt intresserad.

Fransmannen igår gick det kanske inte lika bra med, men det gick bra att prata om tapeter (alltså "gobelängtapeter" och inte "papperstapeter") tills jag skulle förklara att vissa av tapeterna var till en början vävda i Les Gobelins i Paris men sedan färdiggjorda i Belgien. Där brast min vackra franska. Men jag tror jag lyckades med uttalet i alla fall. 

Det var otroligt roligt att kunna göra sig förstådd och upptäcka att de gamla språkkunskaperna faktiskt finns någonstans där längst bak i huvudet, men samtidigt otroligt frustrerande att inte kunna uttrycka allt man vill. 

Nu har jag träffat kungens hund. Och Tarras.

Ledig, och då har ju såklart solen gömt sig. Jag måste ändå sitta inne och göra ändringar i c-uppsatsen (som förresten blev hyllad!). Måste städa, ikväll kommer fröken P förbi, ska bjuda henne på middag, vilket innebär att jag måste kila iväg till mataffären också.


I wanted you to feel the same

Jag har varit korkad. Jag har vart dum, naiv, hoppats och drömt. I wanted you to feel the same. Men det tog ett tag att förstå att det inte skulle gå.

Förhoppningsvis har jag lärt mig något av mina misstag, det sägs ju i alla fall att man gör det. Jag ångrar mig inte. Det gör jag inte.

Och jag kan lova att det inte är förbi med dumheterna. Jag har ett helt liv på mig att begå dem.


"I sometimes got so tired of our game
I wanted you to feel the same
And did I say I liked you on the plane
I wanted you to feel the same

I wanted you to feel the same"
The Radio Dept., "I wanted you to feel the same"


Min grekiska specialitet

Tittar på Kapten Corellis mandolin på TV3. Påminner om en bok jag starkt vill rekommendera, Theodor Kallifatides Bönder och herrar. Rolig, sorglig, tänkvärd. Stämningsfull.

Idag förklarade jag historien om Jason och Medea för två imponerade amerikanskor. De hade aldrig hört talas om den och jag förklarade så gott jag kunde. Alltid kul att kunna använda sig av sina specialkunskaper...

Côte d'Ivoire

Holland eller Côte d'Ivoire? De är frågan. Gillar ju Holland som lag, men Elfenbenskusten är ju bra, tycker det är kul med lite mer... mindre "etablerade" länder. Men inget VM utan Holland... 

Beautyproof

Trött. Ska till jobbet idag, snart, men nu när jag varit ledig i fyra dagar känns det tungt.

I onsdags hade vi tänkt grilla lite i parken här nere, men vädret svek, så Kaisa, Sofia och Ann-Sofie kom hem till mig istället. Mat hade de med sig, vilket var bra, dels för att jag inte hade nåt att bjuda på, dels för att jag fick nåt mer än spagetti med ketchup i mig.


Kaisa, Ann-Sofie och Sofia runt mitt köksbord

Igår solade jag nån timme i parken, men eftersom jag inte har orkat/haft råd (det är förfärligt dyrt) att köpa solskyddsfaktor (vad heter det?) och redan var lite röd sen i onsdags så kunde jag tyvärr inte ligga så länge. Jag vet förresten inte om det är för att Hultsfred gick av stapeln igår och jag är sugen på festival, men jag tyckte att de luktade festival i gräset - ni vet den där särskilda doften, eller stanken, som ändå är ganska trevlig för den för med sig trevliga minnen.

På kvällen tog jag bussen hem till Sofia, hon och Sofie U skulle kolla på matchen, så jag anslöt mig till sällskapet. Huh, rysare.


Sofia firar när det blivit klart att Sverige slagit Paraguay i torsdagens match

Jag, en promenad i natten och en mp3-spelare. Slår aldrig fel.


"What you've got is what gets me every time
the way you piss on everything real
Show me one that you think is so virtous and clean
and I'll show you what I mean"
Madrugada, "Beautyproof"


Idiot

Jag är dum i huvudet, det är bara att konstatera. Påminn mig om det, jag glömmer så lätt bort...

"You better run, you better run
You better not wait too long
You better run, you better run
You better run for you have a heart
So let's start, so let's start
So let's start, tear it all apart
You better run, you better run
You better run for you have a heart

Well, oh, well, oh, you know it's only so much I can take
I buried my head in that pillow for a million days
So, oh, oh well, I'm sorry but I do not care to wait
Dare not walk through the light
Dare not walk through the light"

Madrugada, "Vocal"


In the Park

Just nu tycks vädret vara dåligt, men hela förmiddagen spenderade jag i gräset nere i parken. Jag tänkte att min ständigt superbleka hud skulle få lite färg på sig, och ja, tre timmar tycks ha gett lite resultat.

Jag har ganska kort tålamod och blir lätt rastlös av att bara ligga i hettan. Som tur var blåste det lite lagom, och jag hade fullt upp med att jaga bort småkryp. Dessutom var jag tvungen att förflytta mig lite då och då, eftersom trädens skuggor jagade mig. De är kanske intelligentare än jag är, de vet att jag lätt bränner mig.
Men jag hade också med mig Anna Maxteds "Höga klackar" och så min lilla pärla, mp3-spelaren. Och eftersom det nu är sommarlov och jag vill komma i ännu mer stämning än jag redan är, så spelade jag lite somriga och halvsomriga låtar. I öronen idag:

Type O Negative - Summer Breeze
Type O Negative - Green Man
A-ha - The Sun Always Shines on TV
Peter, Bjorn & John - Young Folks
Revlon 9 - In the Park
Sambassadeur - Kate
Groove Armada - At the River
Laid Back - Baker Man
Acid House Kings - I Write Summer Songs for no Reason
Nelly Furtado - Maneater"In the park
Waiting for you
A life is waiting for us
It's time to hurry"
Revlon 9, "In the Park"

Akuten it is

Ringde Sjukvårdsupplysningen på lilla storasysters uppmaning. Sjuksköterskan jag pratade med var jättetrevlig, hon lät nästan oroad och gav mig en remiss till Öron, näsa, hals på Huddinge sjukhus. Så jag ska dit i eftermiddag.  

En klump i bröstet

Nattbloggade som vanligt inatt, men uppkopplingen slutade fungera vid 22-tiden, så det publicerades adrig något. Jag skrev att jag mår dåligt, fysiskt nu. Har nåt i halsen ner mot bröstkorgen. Känns som något som fastnat, som borde gå att svälja ner, men icke. Det sitter där och känns obehagligt. Rör sig inte ur fläcken. Har suttit där sen jag kastade i mig pannkakslunchen i lördags. 

Sista dagen idag. Sen är det sommarlov.

Det är tråkigt att bli besviken på en vän.

"Time's running faster
Please let us through
Going in many
directions we'll do
And you said to me is that what it was all about
and I said no"
Sambassadeur, "Kate"

Nån är tillbaka i stan

Äntligen! Sofia är hemma igen. Saknat henne ofantligt mycket.


"Vi är förlorare, vi två, sen vi var 17 år
Och dom säger bla, bla, bla, bla
Du fattar ingenting
Och du svarar cha, cha, cha, cha
Ni får mig vart ni vill"
Håkan Hellström, "Vi två, 17 år"


 


Syster Dyster?

Min syster är rolig. Eller orolig. Hon har läst min blogg och är lite ängslig över min psykiska hälsa. Men syster Marie, oroa dig inte. Jag mår bra.

"Sister, are you still awake?
Yes I'm still awake
I've been walking in the sidewalk sun
Sidewalk, sidewalk sun"

Madrugada, "Sister"

Marie

Fotbollsyra

Nu blev det ju oavgjort mellan Sverige - Trinidad-Tobago, men till och med jag börjar drabbas av fotbollsfeber eller VM-yra. Eller nej, det är nog bara det att jag älskar Timo Räisänens VM-låt. Puh, jag blev orolig ett tag...


"Zlatan
 hörde du när bollen dissade din mor?
Ja den studsade i stolpen
och kalla henne för hor
Och Freddie hörde du bollen
när den bara ljög?
Hoppade upp och ned på Nistelrooys fot
och kalla dig för bög

Men nu får det fan ta mig va nog
Ge järnet

Aah, aaaah, aaaaah
Bollen måste dö"

Timo Räisänen, "Bollen måste dö"


En kväll i Djurgårdssolen

Fotboll just nu, men det händer ju inte så mycket, så jag roar mig med att blogga medan jag halvkollar.

Jobbat idag. Igår: Picnic på
Djurgården med två nyklippta, nyfärgade/nyslingade snyggingar. Jag har dock kvar mitt "randiga" hår, jag vet inte hur många nyanser det har från topp till rot.

Det var i alla fall Ann-Sofie och Kaisa som var de två nyklippta. Jag och Kaisuz var där redan vid halv sex-tiden, Ann-Sofie mötte upp lite senare. Jordgubbar, körsbär, torra bullar och kaffe. Och trevligt trevligt trevligt, vi vred oss i gräset av skratt. När solen började gå ned bakom träden och den onda skuggan omfamnade oss lämnade vi den lilla grässlänten och tog en promenad bort mot Blockhusudden och vidare ut mot Gärdet. Vi mötte bland annat ett äckligt träd på vägen.


Kaisa matar mig, de goda jordgubbarna hon matade mig med samt Kaisa och Ankan som håller om varandras rumpor.

Många borden och fler icke-borden...

Sover inte. Borde sova. Det är mycket man borde. Och mer man inte borde. Att ha nattliga konversationer med någon som egentligen är ute ur ens liv men som man ändå är glad vågar ta mod till sig, det är en sån sak. En sån sak som man inte borde.

"Jag vet att du är ledsen
Jag är ledsen med
För allt som är kvar är en dröm om vad kärlek kunde va
Jag läser aldrig Proust igen
För slutet gör för ont i mig
Slutet har just börjat mellan dig och mig"
Håkan Hellström, "Klubbland"


Min koppis...

Kanske blir ensam i Malmö ändå. Orkar inte tänka på det. Tycker så hemskt synd om Marie. Allt är upp- och nedvänt.

"Is it any wonder I'm tired?
Is it any wonder that I feel uptight?
Is it any wonder I don't know what's right?"
Keane, "Is it any wonder"
Jag drar till Malmö

Jepp. Läs Hennes i höst säger jag bara. Finally.

John Ajvinde Lindqvist har kommit ut med en
ny bok. Den evigt hyllade "skräckförfattaren". Själv är jag kritisk. Jag undrar om svenska kulturjournalister är ovanligt lättskrämda, eller om det är jag som inte förstått det läskiga. Jag har ju en liten förkärlek för vampyrer, vilket tidigt i år ledde mig till att gå till Huddingebiblioteket och låna "Låt den rätte komma in", Ajvinde Lindqvists roman från 2004 om blodsugare i Blackeberg. När det var dags att lämna tillbaka den hade jag endast kommit halvägs och orkade inte bry mig om att låna om den. Besviken. Läskig? Nej. Hans syn på vampyrer är inte likadan som min. Jag inbillar mig att de är vackra, stolta varelser med god smak, men det kanske är min gammeldagsa, romantiska syn. Tacka vet jag Anne Rice. Men jag kanske ska ge Ajvinde Lindqvist ett nytt försök...

Jobbat tre dagar i sträck. Har otroligt kul på jobbet, idag har vi bland annat gått och snackat skit och berättat dåliga historier. Jag drog den om den dåliga ledaren...

Varför är alla killar helt plötsligt homosexuella eller upptagna?

"Det har blivit svårt att älska,
när all kärlek lett till besvikelse
Och compadres
Lever på gränsen till förintelse
Compadres, ni trodde man kunde svika kärlek
Men det kan man inte
"
Håkan Hellström, "Klubbland"

Dag 666?

Känns som om jag är den enda personen i hela Sverige som jobbar idag. Så är det ju visserligen inte. Mina arbetskamrater gör ju det också.

Fick lite kritik för min bloggning igår på klassfesten. Jag vill bara förtydliga att det här är egobloggning - jag bloggar för min egen skull och möjligtvis för mina närmaste kompisar. Sen är det ju spännade om någon främmande varelse hittar hit. Själv tycker jag att det är relativt trist att läsa bloggar, i alla fall när de inte handlar/nämner mig, och det är ju tyvärr inte så många som gör. Men det är ju ett välkänt faktum att svenska folket har dålig smak och väljer att blogga om trista saker. Men de gör väl liksom jag, egobloggar.

Svenska folket ja. Nu måste jag till jobbet.

Ensam klassfest

Ensam genom natten. Och det kändes plötsligt så ensamt som det var. Som jag var. Som jag är.

"When I leave
No one needs to care about pretty little me
When I leave
No one needs to ask,
no one has to wonder
No one has to wonder where I am"
Elin Sigvardsson, "When I leave"


Grattis största storasyster!

Grattis Malin, stora storasyster!

"You are my sister
and I love you
May all of your dreams come true"
Antony and the Johnstons, "You are my sister"

malinKent

Missmodig ner till knäna

Okej. Ilska. Aggressioner. Nedslagen, moloken, missmodig.

Satt och skrev på uppsatsen igår. Inte så mycket, men ändå. Idag när jag öppnar dokumentet som jag trodde att jag skrivit i ser det exak likadant ut som igår eftermiddag, alltså innan jag skrev det om citat och transkribering. Jag vet inte vart det tog vägen. Och jag som skulle ha en lugn, mysig, ensam fredagkväll i soffan, framför teven eller så. Nu blev det en uppstressad, irriterad och ledsen fredagkväll framför pc:n. Och i telefon. Det finns annat jag irriterar mig på också, som jag var tvungen att prata av mig om. Det finns människor som jag inte riktigt klarar av. Som jag skulle klara mig bäst utan.

Jobbat. Ledig imorgon, ska ut på landet och fira pappa. Jobbar på söndag. Och Stefan, nej, jag har inte blivit rojalist.


Okej, jag har haft 134 läsare, eller enskilda ip-adresser, på min blogg. Tre av dem är jag. Men vilka är ni andra? Varför kommenterar aldrig ni främlingar? Pliis do...

Nu orkar jag inte mer.

CAP & Designs framsida

Ledig dag idag. Fast jag tumlade runt på Slottet i alla fall! Var på en allmän visning i Skattkammaren, vi ska som tidigare nämnts gå på tre visningar som vi får betalt för, sen stannade jag kvar i ungefär en och en halv timme efter det. Stod i Västra valvet och pratade med Magne, han är rolig. Det blev kanske lite väl mycket prat från min sida, jag vet inte.

Okej gott folk, ta och släpa er till de välsorterade tidningsaffärerna och köp nya numret av
CAP&Design! Det är nämligen jag och min klasskompis som skrivit den artikel (de intervjuer) som förstasidan anspelar på! Har inte sett innehållet ännu, men enligt källor är det bra!

Shoppat lite idag också. Underkläder och ett linne från H&M. Jag har blivit en shopaholic!

Är det inte lite väl lätt att överdosera rostbröd?

Slutspurten

Jobb hela våren. Intervjuer, transkriberingar, tjafs med informant, analys. Slutsats. Ja, men snart är det över. På måndag publicerar vi vår uppsats, nästa tisdag läggs den fram för opponering. Ska bli skönt. Den är inte helt klar, men vi slutspurtar nu och ser faktiskt nåt slags neonljus i den där tunneln. Rosa och blått, rosa och blått, ständigt blinkandes. 

Kom hem från Marie för en halvtimme sen, det blev sent idag och till råga på allt började vi dricka öl. Dekadens. Men vi fick en hel del gjort - inbillar jag mig - och det känns, som jag försökt få fram ovan, lättande. Skönt att det snart, snart, snart är över. Nästa tisdag ska vi festa huvudena av oss. Det är vi värda (och jag, i motsats till Marie, är ju ledig dagen efter). 

Torsdag. Juni. Grattis pappa, du fyller ju 60 idag.

Själv är jag ledig imorgon (nej idag, åh jag blir förvirrad av att blogga på natten). Borde krypa till kojs nu, det har blivit för lite med sömn har jag när jag sömndrucket vaknat av mobiltelefonens väckarklocka varje morgon märkt. Imorse försov jag mig nästan, men planerande som jag är så har jag ju alltid supermycket extratid på mig... Det är jag det. Men imorgon blir det väl inte mer sömn, har lite saker som jag måste ta itu med. Känns som om dagen kommer gå för snabbt.

Mobilfri zon på tunnelbanan, det är det mest korkade jag hört på länge. Jag blir så trött att jag inte ens orkar gå in på alla de argument jag har emot det. Fånerier är allt jag, lite gammeldags, kan säga just nu.

Förresten. Det ser ut att bli Malmö för två av oss. Då kan vi bo tillsammans.