Danspaus

Tenta imorgon, och mitt i allt pluggande måste jag ta en danspaus till Loveninjas.

En gång till, dansa!

The worst taste in music

Finally så står Labrador 100 i min skivhylla. Fint chockrosa är den, och fylld med vad jag kallar bra, nej underbar, musik.

Jag är säker på att det inte kommer bli någon "Go to hell, Miss Holm"-låt om mig.

Förutom Labradormusik så är Standfast heta. Go listen.

labbox100

Stress och gratisöl

Jag bloggar kanske bäst efter två, tre öl. Releasespelning för Moonbabies med gratisöl på Bazoueira på Bondegatan. Nu ska jag väl sova, jag är stressad över det mesta nuförtiden. Men det fixar sig, fröken M, det fixar sig.

Jag och Ebba

Så Ebba "slutar". Skadeglädjen var stor hos en före detta kollega. Själv har jag faktiskt inte så mycket emot Ebba von Sydow. Som jag tidigare bloggat, man kan säga vad man vill om henne, men hon är riktigt bra på att sälja sitt eget varumärke, alltså sig själv. Och det är beundransvärt.

Kristins kommentar: "Kunde hon inte väntat något år så att du hunnit bli varm i kläderna och kunnat ta över?" Ah, jag håller på att sälja mig själv nu också, visserligen. Allt är till salu hos mig. Some things I do for money, some things I do for free...

Nu vill jag att posten kommer.

I touch you at the soundcheck

Kom just hem från släppfesten (alternativt releasespelningen) för Pelle Carlbergs nya album (som släpps imorgon, run to the stores) på Pet Sounds Bar. Braigt var det.

Jag borde nog gå och lägga mig. Men jag är lite nervös för recensionen som går upp om trekvart.

Disconnected

Efter en helg av festande, nytt folk och annat så är jag ensam igen. Med en massa jobb, tentapluggande som nog får stiga åt sidan för jobbandets skull, och så lite branschminglande. Eller nåt. Det kanske bara blir allmän misär alltihop.

"I thought I could walk away from you
I thought I could turn from what was true
I was wrong again, and I got disconnected
I thought that you'd always be with me
I thought that you'd always let me be
The only one I am, that's me who you rejected
Take me in your arms and never let me go
It will do no harm to hold me further more"
Kamera, "Disconnected"


Seghuvuden

Helgen so far när det kommer till kändisspaning: Arty-programledaren Anders på Moderna museet i fredags, Jepson i The Ark på Marie Laveau lite senare på fredagen (tidig lördag snarare), Hasse Aro med familj (?) på Fenix igår vid lunchtid (sen lunch för vår del). Och så Marina igår såklart. Och jag är lite seg i huvudet idag, men jag tror Tomas är segare.

Parrish

Sen spontanonsdagskväll med Kristin (som nu börjat blogga!). Love that girl. Det känns som om hon förstår mig precis. Och hon kommer aldrig vara i position att döma mig. Och jag kommer aldrig att vara i position att döma henne.

Illa

Nej livet är kanske inte så glamouröst, men nu är man musikredaktör ett tag framåt i alla fall. Idag har jag annars mått allmänt illa, vaknade och ville spy, men somnade om istället. Har avfärdat en beundrare. I have a slow heart to speed up...


Yoghurt, äpplen och glamour

Livet är fint när man känner sig nöjd med sig själv och att man faktiskt kan och vågar, och man går genom parken, ensam i mörkret med ett paket Arlas honungsmelonyoghurt i ena handen och en påse med Royal Gala i andra. Och nästan sjunger med till The Legends He knows the sun fast man inte riktigt hör vad som sjungs. Mitt liv kanske inte är så glamouröst, men fint är det allt.

Ramla ut, pojke

Det är ett underligt ljus ute. Bådar illa. Eller inte. Själv är jag supernervös för den plötsligt inplanerade intrevjun med Fall out boy imorgon. Jag har nog aldrig gjort en intervju på engelska förut.

Och så fick jag en fin komplimang idag; "För mkt kan man säga om dig, men tråkig är du inte..."

Indiekunskap

It can make your heart stop... Upptäckte just Indiepedia, ett Wikipediaprojekt som skriver om indieband. Har inget mer att blogga om. Trevlig helg. Jag och Kristin blev nästan inlåsta i Oscar II:s skrivrum - där det sägs att kungen spökar.

Lite sådär poppis

Glädje är när man blir erbjuden ett frilansjobb för tidningen man gjort grejer för tidigare, och när man tackar ja svarar redaktören "Så glad jag blir... gillar dina grejor. Hör definitivt av mig med mer jobb i framtiden". Och när man hör bakvägen att det faktiskt är så att det man gör är uppskattat.

Jag är en påläggskalv, både på Egmont och Dagensskiva.com. Hoppas jag.


The Mary Onettes, mord och villervalla

Ja, jag vet, det är mycket Labrador just nu, men The Mary Onettes är så underbara. Det påminner och låter som så mycket annat, men är ändå så fint. Aouwh. Pleasure songs.

Sara Berg är också finfin. Det ramlade ner en massa skivor till mig idag, en var hennes When I was a young child I used to feel pleasure from playing with others. En annan var Andreas Johnsons The Collector. Jag blev så upphetsad över det hela så den åkte i golvet. Inte. Tja, åkte i golvet gjorde den ju. Fast nej, det var faktiskt inte med flit...

Och idag år 44 f. Kr. blev Julius Caesar mördad. Bara en sån sak. Och solen sken idag. Och jag läser Molnen högt för mig själv.

Ah, mitt bloggande kanske inte är som bäst just nu. Jag får skylla på huvudet.

Och jag undrar vem det är som läser min blogg jämt och ständigt och flera gånger om dagen...

Under the guillotine, tonight...

Flickan med de röda skorna II

Flickan med de röda skorna dansar vidare. Nu provar jag mina nya röda skor. Dags för premiär.
Red shoe girl

Techno för hela familjen

Hemma, borde sova, men jag har ingen lust. Har druckit rosévin på Löjtnantsgatan, hos Kristina och Sara. Kristina plågar oss som vanligt med Youtube. Hoppas vi ses i helgen. Jag är på festhumör. Och just nu vill jag dansa. på hemvägen blev det Techno för hela familjen i öronen.

Gladpopdans

Nej. Sluta vara så töntig. Nu gladpopdansar jag istället. Och klantar mig med kaffet.

Vår i min park

Vår. Fast min promenad i parken gjorde mig mer tankfull och nostalgisk än glad. Kanske kommer mars alltid göra mig lite lite ledsen, någonstans långt inne i min icke-existerande själ.


Kommersiell OC-rock

Åh. Det luktar rent härinne. Otroligt. Fast jag undrar hur länge det håller. Jag hatar att städa, just för att det är, som Emma påpekade i sin blogg, ett Sisyfosarbete.

The Fray. Jäkla OC-rock. Men jag gillar singeln How to save a life ändå. Resten av skivan ger jag inte så mycket för. Men så har jag ju aldrig kollat på OC heller.

Kristina, över några öl, kan vi analysera mitt liv?

Back from Skoevde

Uh. Mitt huvud snurrar, antagligen av den två timmar långa tågresan från Skövde och hem, och kanske en smula av lördagkvällens öl som ligger kvar och skvalpar i hjärnbarken. Skövde är ett jäkla ställe där herrmodet tydligen inte kommit så långt (inte herrarna själva heller, det hela var rätt primitivt). Men det var en trevlig helg av nörderi och nya bekantskaper.

Ja, jag är underlig, som alla andra

Okej... jag ska väl göra den då, medan det fortfarande är aktuellt. Alla i hela bloggvärlden har ju fått den, och jag också, av Malin. Fast jag tänker nog strunta i reglerna. I alla fall:

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information

1. Jag måste trycka in pennspetsar på bläckpennor. Jag har bloggat om detta förut, och de ödesdigra konsekvenser det kan få. I söndags tvingade jag den förvirrade slottsvakten (alltså inte de töntiga värnpliktiga som står utanför) att trycka in pennspetsen på den röda bläckpenna han höll i handen.

2. Jag måste torka av mig när folk snuddar mig. Typ på tunnelbanan, men även när jag snuddar vid mig själv. Detta gäller även saker, jag måste ibland "torka av" saker jag nuddar. Nu när jag sitter och skriver till exempel avbryter jag mig genom att "klappa" på fingrarna och på tangenterna lite då och då.

3. Jag kan stundtals ha låg empati för människor, till exempel tycker jag mycket mer synd om djur som far illa, som jag ser på teve, än människor som far illa.

4. Jag tycker att blod är riktigt, riktigt gott (jag är dessutom vegetarian).

5. Jag minns folks födelsedagsdatum väldigt bra. Inte året de är födda, men månad och datum. Jag kan träffa klasskompisar från mellanstadiet som jag inte umgåtts med frekvent (högst en gång vartannat år eller så) och minnas när de fyller år. Nej, jag är ingen stalker!

6. En av de häftigaste känslor jag minns är den av att somna - ja, när jag skulle operera bort blindtarmen, 1994, blev jag (såklart och som tur var) sövd, vilket jag minns exakt. Sköterskan sa "räkna till tio nu" och jag började, "ett, två..." och jag minns att jag inte kunde säga "tre". Det gick inte. Och sen sov jag.

Så, är jag konstig eller inte? Hmm, vem ska göra nu? Emma, Laura, Jennie?

Pizza och nya vänner

Min nya bekantskap Tomas äter så mycket pizza, eller han pratar i alla om det ofta, att jag blir otroligt suktad. Men istället för att kila ner till pizzerian på hörnet lagar jag egen. Det har ju lyckats förut. Nu är det bara några minuter tills jag får se hur det går den här gången.

Inte så mycket pizza i helgen i alla fall. Desto mer träffa nya människor. Och nya bekantskaper.

Middleclass kid

Fredag, grått, och jag segar mig i ordning. Blir lycklig av att lyssna på Pelle Carlberg. Middleclass kid, middle class guilt, I thought I had the future in my hands... Det står en polisbil parkerad utanför.

Vår

I can hear you in the first row, I can hear you in the second row, tell me do you feel it too...


My sister

Grattis på födelsedagen syster Marie! Syster som alltid oroar sig för mig. Tack. Du behöver inte, men det är skönt att någon gör det.
Marie fyller ?

Ps. Ja, jag vet. Men eftersom jag just har bytt dator har jag inga andra kort på Syster Yster just nu. Förlåt syrran!

I guess I have no worries

Konstigt. Ibland mår man så bra. De senaste veckorna har varit oförtjänt fina. Jag har mått bra, riktigt bra. All ångest som bortblåst, all heartache, all nattsvart disharmoni, all gråt och alla värkande ensamhetskänslor. Trots att jag lyssnat på Ane Brun så har tårarna inte rullat ned för kinderna. Inga jobbigt smärtsamma blogginlägg. Bara ren tillfredsställelse med mig själv. Och med allt.

Jag hoppas det håller i sig. Snart börjar jag nog gråta för att allt är så bra.

Oh, what a feeling, I have inside today
No lack of faith in me like yesterday
I have to remember exactly where I am
Cause I don't want to go the wrong direction again
Ane Brun & Magnus Tingsek, Easier

Utmanad, finally

Jag har blivit utmanad... av syster... Jag ska, så snart jag får tid. Det tar ju lite tid att fundera ut underliga saker i mitt beteende... eller inte. Mina vänner kan säkert spalta upp fler än de krävda sex stycken.

Jag tror att det är så

So I wear rubberbands round my soul
They keep me from crawling
And these rubberbands round my soul
they keep me from falling
Ane Brun, Rubber & Soul

Ane Brun och Madrugada

I don't care if you don't want me, I'm yours, I'm yours, right now...


Rapportering från en kväll

Uup. Ser att blogg.se har ändrat hela konceptet för publicering. Typ. Inte lätt när man har hinkat i sig några öl. Efter att ha
gett råd till en vän som funderar på att göra slut,
knarkat The Knifes Marble House
varit i skolan och haft lektion med en lärare som ser ut som Anders Borg,
 kommit på att snyggreken nog är bög,
ätit sushi med Daniel,
druckit öl på ett alkisstamställe (första och sista gången),
vandrat till ett annat betydligt trevligare ölhak vid Fridhemsplan,
blivit sur på Daniel,
tagit tunnelbanan på väg hem,
blivit uppringd av Kristina,
klivit av vid Slussen och tagit tuben till Stadion,
tagit tuben till Östermalm,
stövlat in på Riche,
druckit några öl,
pratat med främmande män och kvinnor,
blivit spilld på typ tre gånger,
hånglat,
druckit några öl till,
sms:at en massa hockeytermer,
dissat nån drinkbjudande gubbe,
hånglat lite till,
kramat Adam och Mats,
trängt sig igenom en folkmassa,
fått sällskap till tunnelbanan,
köpt en kexchoklad i automaten vid Hornstull
och lyssnat på The Kooks så är jag äntligen hemma. Quelle day, quelle night. Jobb om några timmar. Men först, sköna sömn. Det är skönt och hemskt att vara cynisk.