Lockar, dear

Jag och Olle har pratat i telefon med varandra i typ tre timmar ikväll. Vi garvade kanske mest. Synd att det är långt till Gotland.

De senaste dagarna har jag försummat mitt hem. Och kylskåpet har hungrat efter mjölk, men affärerna har varit stängda varje gång jag kommit hem (söndag - dejt med Ann-Sofie, måndag - Humlanfest, tisdag - dejt med
Laura, onsdag - slottsöl). Men nu har kylskåpet fått sitt. Dammsugaren har fått nya påsar. Blommorna har (nog inte) fått så mycket vatten. Mailen har lästs. Skivorna har rippats in på datorn (nästan alla). Och det har dessutom tackats ja till uppdraget som redaktör för ett av Julias specialnummer. Det blir en hård sommar, men jag tränar på att bli hård.

Imorgon är jag ledig. Ledig, med planerat arbetande. Hemma i alla fall. Och lite arbetssökande, förhoppningsvis.

- Vad lockig du är idag, sa Kristin till mig under onsdagens slottsöl.

Det kan vara för att jag just nu använder Frizz-Ease Curl around-schampo. Vem säger att en tjej med lite självfall inte kan locka till sig lite? Huh huh. Nu är det dags att sova.

frizzease

Me and my friends

Åh. Tur att jag har snälla vänner. Pålitliga vänner. Som tar hand om mig när jag får för mycket i mig. Som igår. I Humlegården. Jag vaknade stirrandes i ett okänt tak imorse. Kom snart på att det var Kristinas tak, att jag låg i hennes säng och att jag antagligen var väldigt väldigt bakis (vilket bevisades när jag lyfte på huvudet). Men var var Kristina? Jo, där var hon. På en madrass på golvet. Med jackor som underlakan och Frasse Flamingo som kudde. Vi sov lite till, kravlade oss (mig) upp och fick gröt till frukost. Tack, snälla. Bra att jag har vänner som tar hand om mig, när fyllan och bakfyllan slår till.

Chefen sa att jag såg rätt blek ut. Tur att jag har en snäll chef. Han tyckte att jag skulle hem och käka pizza.

Skräpmat och danskar

Träffade Ann-Sofie idag efter jobbet. Vi käkade middag - Max' veggiburgare med tillbehör (ingen pommes frites eller läsk för nån av oss! Jag sparar in colage-stunderna till senare) - på Stockholms avskyvärdaste plats, Kungsträdgården. Men till och med Kungsan är okej om glassen är god. Och sällskapet gjorde väl sitt också. Tror jag minnsann. Och brun var hon. Jag är blek, som alltid.

Midsommarafton avlöpte väl. Vi snapsade och sjöng, och de pakistanska utbytesstudenterna tyckte nog att svenskar är dumma i huvudet. Men den jag pratade med hävdade att så inte var läget. Men han pratade så dålig engelska att han lika gärna kan ha sagt någonting annat. Min förståelse för annorlunda engelska brytningar blir inte bättre med lite Skåne i kroppen.

Resten av veckan tycks avlöpa i jobbandet och festandets tecken. Ja, det är ju sommar.

"- Fast jag är ju lite dramatisk.
- Näää?! Är det sant?"

Bäst just nu:
Oh No Ono. Danskar. Från Aalborg. Sug på den Robin, din gamle dansk! Eftersom största storasyster har en sommarsångsnedräkning kan ju jag vara fräck och härma lite, bara för dagen. Dagens "somriga" (= har någonting med sommar eller sol i titeln) låt är just Oh No Onos Sunshine and Rain at Once.

oh no onodannebrogen

F***ing j***a midsommar

Det är inte ens röd dag, men stan är helt tom, förutom några turister, några stockholmare på väg någonstans med tunga väskor och så vi, hederligt folk som arbetar. Men! Det värsta av allt! Allt är stängt! Systemet är stängt! Men jag klarar mig utan alkohol (läs: det står två Staropramen i kylen + jag kan nog charma till mig lite vin på festen). Men - och här kommer det allra värsta - Konsum är stängt! Jag skulle ju ha med mig någonting till knytkalaset/festen.

Så här stängt är det inte ens på julafton. Och vilken "låtsasröd" dag väger tyngst?

Grrr säger hon. Eller?

rosamidsommarrödmidsommar

Västerbron

Jag är inte självmordsbenägen och vill inte kasta mig ned för Stockholms stoltaste bro. Men Västerbron med Laakso är helt underbar.

"Västerbron, I hate walking on you
it's six in the morning
you make me think of falling"
Laakso, Västerbron

Island in the sun

Jag är duktig. Jag fick ned hela sovsäcken i sovsäckspåsen. Så här en halv vecka efter att jag kom hem.

Och imorrn ska jag på fest, trots allt. Och det ska bli kul. Och den nya klänningen jag har fått var söt, även om brunt inte är min favoritfärg.

Och om trettiofem minuter går min recension upp.

Och jag ska åka till Gotland.

Att fly iväg

Midsummer, don't we just hate it...

Jag har alltid sagt att högtider utan presentutdelning är värdelösa högtider. Fira? Hmm, men nu blev jag just inbjuden på en fest i alla fall, får se om jag kanske går dit. Är ju faktiskt ledig på lördag. Kaisaträff inbokad, vad jag förstått det som.

Sitter på extrajobbet och lyssnar på en bränd skiva med Feist. Hon är f
ortfarande fin. De andra har stuckit hem, bara en massa chefer som vandrar runt utanför vårt rum, inbillar jag mig.

Känner mig lite stressad. Vill iväg. Vill till en massa platser. Malmö. Gotland. Växjö. Karlstad. Och till landet, såklart.

Tycker att Motoboy borde lägga upp lite fler låtar på sin Myspace. Blue Motorbike är faktiskt helt otroligt 80-talsbra.

On milky skin my tongue is sand until the ever distant band begins to play...

Jayyid Jihad!

Egostjärnan är tillbaka. Folk har klagat på mig för att jag klagade över att jag kände mig ful under Hultsfred (men jag gjorde ju det!). Men idag är jag riktigt snygg. Shoppade lite imorse, och bar några av kläderna till femtioårskalaset jag just kom hem från. Snygg, jepp. Ego's back.

Åh. Vad jag blev trött på min morfar idag (den som fyllde år var min mosters man, därför träffade jag en del släkt och andra främmande människor som visst minns mig men som jag inte minns. "Minstingen har blivit stor"). Han börjar bli bra gaggig. Och det gör mig ledsen att det irriterar mig, men det gör det. Jag är dålig på att umgås med familj - jag känner mig tillräckligt nära dem för att jag ska kunna skrika åt dem när jag blir sur. Och jag gillar inte att jag tappar humöret. Men det är svårt med gamla människor. "Jag minns när du var nyfödd och jag och Anna-Greta åkte upp till BB..." har jag hört några gånger nu. Det är nästan så att jag tror att jag minns det själv.

Igår hängde jag hos Robin och försökte ignorera den grå himlen utanför. Robin spelade lite gitarr, jag sjöng till Why does it always rain on me med Travis, vi tittade på Varan-TV-klipp och åt tortillas med goudaost i (den godaste osten! Och det var ingen dålig ordvits!). Dessutom lärde Robin ("Filip Araben") mig en del nyttiga arabiska fraser. Förutom "alhamdulillah" kan jag nu också bland annat... (måste kolla på pappret. Att kunna utantill är väl bara för nördar?)... "Hal anta lahm?" ("Är det kött?"), "Lä abgud" [Lä abrud] ("Var inte så snobbig", eller "Sluta vara så baghdadisk". Jag vet att man måste ha lite andra tecken men jag vet inte riktigt hur jag gör dem på bloggen), "Ayna al-kuhul" ("Var är spriten?") och lite annat ickepolitiskt korrekt. Robin frågade hur läget var ("kayfa haluki?") och jag råkade istället för att svara "Jayyid jiddan!" ("Jättebra!") att säga "Jayyid jihad" ("Jihad är bra!"). Tur att det inte hängde så mycket araber på Götgatan just då.

Har också lärt mig att mitt andranamn, Erika, bertyder soffa om man uttalar det [erikka]. Dumt nog är jag egentligen döpt till just det, eftersom prästen sa "Madelene Ericka" istället för Erika. Så jag heter soffa.

Vi lärde oss också att ordet för journalist kommer från grundordet som betyder "att stava fel". "Ana sihäfiya" = "Jag är (kvinnlig) journalist".

Robin rockar
Robin rockar

Just nu lyssnar jag på Pat Boones covers av rockklassiker. Känns underligt, men bra, att lyssna på Enter Sandman och Smoke on the Water i storbandsjazzig stil. Kolla in In a Metal Mood: No More Mr. Nice Guy.

Förresten hade min operation gått bra, för alla som undrar och oroar sig för mig. Fick resultatspappret när jag kom hem i söndags. It seems to be gone, the devil thing. Och nu är det mindre än en vecka tills jag får bada och göra annat kuligt.

Domino Dancing

Yeay peops, jag är tillbaka i stora staden. Smålandsfestival var trevligt, men kylan, tältboendet och alla fjortisar fick mig att känna mig gammal. Att bo i hus, som Hanna gjorde, skulle ha varit trevligt. Och tll nästa gång måste jag packa mer kläder.

Jag tänker inte blogga om alla band här. Om ni vill veta vad jag gjort musikmässigt så får ni kolla in mina inlägg på Dagensskiva.com. Men jag säger bara det - jag tänker inte åka på festival som vanlig dödlig igen. Det var helt klart backstageområdet, med risk för att låta snobbig och trying to be cool, som var vattenhålet och andningspausen. Och den stora behållningen. Helt enkelt lite trevligare där. Och Pagrotsky hängde ju där. Med flera.

Och jag fick träffa Jennie! Äntligen! Och två av killarna i Salad Days! Och Jennie blev igårkväll stött på av en kille som var rätt jobbig i mina ögon. Dessutom hade klanten en gång i tiden druckit spya. Roligast under hela festivalen var kanske Mats kommentarer om tjocka tjejer, att han gillar dem också. Och i övrigt tycker Tomas och Mats att Hanna är en av de snyggaste tjejer de någonsin sett.

Inatt gick jag och la mig halv fem, blöt och kall men snabbsomnad. Vaknade vid sjutiden imorse. Mina jeans var fortfarande blöta efter gårdagens regn, så det blev till att åka hem i klänning. Skönt att vara hemma. Har känt mig extremt ful hela veckan, vilket Tomas
foton säger en hel del om. Förstår inte hur andra människor kan vara så snygga. Och coola. Jag är inte så cool.

Kyss mig inte, det kommer bara leda till nåt ont ändå.

Rockparty

Ja, imorgon bär det av till festival. I ärlighetens namn är jag inte peppad alls. Men men. Och det är sjukt tidigt att åka nu också, men jag tog sällskap med Hanna, och hon ska åka imorgon. Jag klarar mig inte själv i den vida världen.

Så, bloggen kommer nog vara tyst ett tag. Om ni vill läsa om mina förehavanden kan ni ju kolla in Dagensskiva.com (vilket jag alltid rekommenderar er att göra), jag har lovat Robin att festivalblogga (vilket jag ändå har uppdrag att göra).

So, beware, children, for I'll be back. Om jag inte kvävs i tältet, det vill säga.

Att trolla med knäna

Jag har blivit en mästare på att koka soppa på en spik. Men alla måste ju ha en riktigt dålig intervju någon gång, eller hur? Till mitt försvar kan jag säga att det inte var mitt fel. Man ska inte skylla ifrån sig, men jag var faktiskt bra förberedd. Det blev bara inte som jag hade tänkt mig. Men Tokio Hotel var söta små rackare. Och nu är jag fotograferad med dem också. Jag undrar om jag inte blev fotad med Fall Out Boy också...

Nej, nu ska jag träffa Olle och Robin, eller as we say, Elagabalus och Filip Araben. We nerds.

Hotell, hotell, hotell

Nu ska jag iväg och träffa Tokio HotelGrand Hotel. Imorgon bär det av till Hultsfredsfestivalen. Då lär det inte bli några hotell.

Och jag kan inte sluta lyssna på Pikkos Kill with a Dance.

Heat

Ja ja, ska man dö ska man väl göra det av stress. Eller värmeslag.

Bandstarter

Jag vill också vara med i ett band. Varför kan inte jag spela nåt instrument? Eller sjunga. Triangel, det kan jag nog.

You're so special

Oj. Redaktören på Julia undrar om jag vill projektleda ett av deras specialnummer.

Och sommaren är invigd

Åh. Folk är ignoranta idioter som inte kan stava till namnet på gatan de bor på. Än mindre vet de postnumret dit. Var bor du, lilla vän? Kan du adressen dit? Och det är fullvuxna människor jag talar om.

Gårdagkvällen varvades ner efter en hel jobbdag (ja, vissa arbetar på Svenska flaggans dag aka Nationaldagen), med kanske lite för mycket slottsöl. Debaser Slussens uteservering, matchen på After, tillbaka till Debban. Jag tror det var en av de sista tunnelbanorna jag kom med hem. Men hem kom jag.

Idag är jag för första gången på länge bakis, och har lite lagom mycket ångest.

Pojkar med klarblå ögon är svåra att stå emot ibland.

Sorgen över en avliden kompositör

Jag (konstaterande): Och Povel Ramel är död.
Malin (förvånat, nästan ledset): Va? Vadå?
Katarina (med ett brett leende): Men han var ju gammal! Det är ju inte så konstigt!
Jag: Nänä...
Malin: Aha.


It only takes a flashlight to create a monster

Jag tror att vissa inte vet hur mycket de gör en ledsen. Eller så är det precis det de vet, men av personliga skäl så håller de ändå inte inne med det där. Som gör mig ledsen.

Och jag vet inte varför det gör mig ledsen. Men det tar rätt hårt, ändå.

Try Happiness

A junky, an addict, a slave for your love, but I'm not in love, I'm just obsessed with hearing you say, "Yes please Madelene come to me"... Jepp, Laaksos High Drama lite smått omgjord...

Status: Tenta avklarad. Some shopping done. Glass till lunch. Längtar till riktiga sommaren. Blek som ett lakan. Fortfarande singel (quelle chock!).

Kul-sur helg. Tentan var självklart och som väntat inte särskilt lustig, men retsina- och öleftermiddagen hos Robin var desto trevligare. Dötrist, för att använda ett slangaktigt ord här på bloggen, var att resten av antiktruppen hade somnat in som en annan amfiteater, och därför bangade. Ingen fest. Men lite slottsfolk då? Nej. Bara Kristin ställer upp. Sedan fick jag veta att Daniel och Katarina hängde på "ag" (Allmänna Galleriet? Varför skulle de vara där? Vad står AG annars för? Är jag dum nu?). Ja, öl med mig och Kristin dög väl inte. Jag lackade, såklart.

Jag har helt enkelt inga vänner som vill umgås med mig, I guess att det är så att det som Daniel sa stämmer, "Du är så jävla jobbig, MH". Har i ärlighetens namn funderat på om jag kanske är lite jobbig. Jag vet inte. Men att jag "saknar empati", det tycker jag ändå att han har fått om baktassen.

Kristins kompisar är ju annars trevliga. Hängde med några av dem i onsdags, efter att jag och Kristin misslyckats med vad vi skulle på egentligen. Det snurrar lite för mycket saker uppe i Madelenes hjärna tror jag.

Fick fina Blueboys Try Happiness av Johan i veckan. Jag säger bara det. Försök med lycka. Snälla.

Wet Nightmare

Jag behöver någon att drömma om.

Nej. Jag behöver någon som drömmer om mig.

Fast Daniel kallar mig för en "Wet Nightmare". Jag vet inte om någon vill drömma om mig då?