Värdefullt antikvetande III

Den feniciska staden Gubla handlade mycket med egyptierna, och de bytte ofta egyptiskt papyrus mot cederträ, vilket det trädfattiga Egypten hungrade efter. Gubla blev så pass känt hos grekerna för att de hade papyrus (antagligen köpte grekerna papyrus av fenicierna i Gubla) att grekerna i slutet av andra milleniet f. Kr. började kalla staden för Byblos, vilket är det grekiska ordet för papyrus. Från det ordet kom senare grekiskans biblion, vilket betyder bok, biblia i plural. Därav heter bibeln som den gör.


Svenska folket visar sin dåliga smak, igen

Hur kan Martin Stenmarcks "7milakliv" (att han stavar låtnamn så till och med) vinna som årets låt på Grammisgalan igår? Ofattbart. Visserligen var nomineringarna i den kategorin ingenting att hänga i julgranen, men hellre Sebastian än Martin Stenmarck.

Till mig damp det ned en massa skivor igår i brevinkastet. Nej, nu ljuger jag, det seglade ned en avi som sa att jag hade ett stort paket att hämta på Vi. Så nu har man för tillfället blivit skivrecensent också. Mina modejournalistdagar är ju (för tillfället?) över.

Nu, antiken.

Hemligheter och annat lyckat

På frammasch. Jag har fått ett till frilansuppdrag för samma tidning. Jag ler med hela kroppen. Det känns så bra att ibland bara känna sig så lyckad. Och jag som trodde jag skulle få mer tid att läsa om Mesopotamien. Nope. Men det är bara bra. Jag är inte alls otacksam. Today is a good day tror jag allt. Allt ser rätt ut, blodtrycket står rätt till, även om Skatteverket bråkar med mig (eller ignorerar mig helt enkelt) så pratade jag med en finfin handläggare och vi brast ut i garv båda två (det är nog inte ofta sånt händer). Nu måste jag bara köpa en dator. Och de där rosa skorna såklart. Sen är jag perfekt (oj, hon har redan drabbats av hybris. Illa).

Jag ska skriva under rubriken hemligheter. Jag som är hemligheten personifierad.

Reklam sätter sina spår

Ewh. Nu såg jag 3-reklamen igen. Suck. Jag vill också ha någon att bråka och bli sams med. Någon alldeles egen. Någon som är min.

Värdefullt antikvetande II

I Sumer var det tradition att de manliga gudarna hade prästinnor i sin service, medan gudinnorna hade präster. Erotiska riter som involverade dessa gudarnas tjänstefolk var vanligt inom den sumeriska religionen.

Konståkningens ädla konst

Jag avskyr de hudfärgade skridskorna. Det ser mest ut som om fötterna svullnat upp till onormal storlek. Eller som om det är klumpfot. Men klänningarna, de är fina.

Jag kan ju inte låta bli att tjusas av konståkning. Jag har alltid, sedan dagisperioden, avskytt skridskor i sig. Jag vet att jag åtskilliga gånger surat vid sidan av banan, eller på. Jag har aldrig riktigt fått till det heller. Visst kan jag föra mig fram på skridskor, men inte mycket mer än det. Och inte gärna.

Men konståkning charmar mig. Tyvärr har jag inte hunnit se så mycket av EM-sändningarna. Imorgon kanske.


Kanske ska man lägga ned bloggandet ändå. Jag ser ju att ni läser, men inte kommenterar ni. Så trist är jag. Eller så fega är ni.


Vänner, ex och sysslingar

Tog jobbpaus efter antiken, köpte litteratur och en väska (äntligen hittar jag nåt jag gillar) och träffade Daniel för sushilunch vid Odenplan. Daniel, som förklarar att han den senaste veckan kommit fram till att han är släkting med mitt ex. Syssling närmare bestämt. Daniels nyss avlidna farmor var syster till mitt ex' morfar. Det känns lite udda. Vi har pratat om samma personer utan att veta att vi har gjort det. Men nu vet vi. Och vilket samtalsämne det kommer bli!

Familiar Feeling

Fasen ja, man måste ju ändra siffra också, tänker jag för mig själv. Men det gör ingenting. Idag känner jag mig inte stressad. Inte dum. Inte irriterad ens på "nya" Eniro.se. Jag lyssnar på Moloko och Koop och vill helst bara sjunga högt, och kan inte hålla mig när Familiar Feeling kommer för tredje, fjärde gången. Jag lovar att det blir en femte. Och en sjätte.

Idag känner jag mig lyckad, tuff, cool, kunnig, säker och uppskattad. Och på shoppinghumör.


Dessutom är jag en dröm. I fikabrödsväg. Blek, söt, sönderfallande och smulig. Vad är du?
Drömkaka

Så här blir man när man surfar efter bilder på Paris Hilton

Folk luktar illa på tunnelbanan. Jag vill inte åka om det ska vara så. Taxi, någon?

Funderar lite på varför vissa företag vägrar ta emot jobbansökningar per mail. Skapar så mycket bök att skicka per post (ja herregud, jag måste släpa mig iväg och köpa frimärke och lägga på brevlådan. Hallå 2007!).

Blev glad över min fina lilla storasysters fina mms (ja det är mycket som är fint, inklusive mig. Jag är finast av allt) som det var meningen att jag skulle få för att jag klarat mig igenom JMK och för att jag inte ska deppa ihop. Now that you got it...

Jag och herr Y, före detta klasskompis som jag alltid varit lite skraj för under mina tre år i samma JMK-klass som honom, pratade om kärlek när vi rumlade till Slussen i fredags efter avslutningsfesten. Det var lite fint.

Det är inte varje dag man får eget logg-in till pressbildsajter. Idag var en sådan dag. Jag har suttit och letat Paris, Lindsey, Britney, Gwen och de andra nu i flera timmar. De smittar av sig. 

Värdefullt antikvetande I

Om någon, exempelvis en stenhuggare, högg ned alla stenblock (ca 2,3 miljoner stycken) ur Cheops pyramid (den största av dem alla) till små stenar med en area på en kvadratfot (ja det står så) och lade dem ände mot ände runt ekvatorn skulle den lilla muren nå två tredjedelar runt jorden.

Steady as she goes

Jag känner mig så övergiven när andra bloggare slutar. Finito. Det känns lite som om jag är den ende kvar här i världen. Så är det ju naturligtvis inte. Men det känns plötsligt som en utdöende konstform. Så är det naturligtvis inte heller. Jag läste lite gamla saker i min blogg, min alldeles egna Stjärna-blogg, och log (eller rodnade) åt mig själv. Men trots alla pinsamma uppgörelser med mig själv och alla sentimentala utlägg, så fortsätter jag. Jag är ju inte ens uppe på ett år. Och än så länge har jag ju mer sentimentaliteter att komma med. Så ni slipper mig inte än.


Kan du inte komma hit...

Ännu grinigare nu. Mina ögon klistrar igen och jag var tvungen att stänga av Msn för att två idioter (läs Sofie och Sofia) störde mig. Jag tror att de fattade att jag blev förbannat sur och less, men det triggade dem väl bara. Helt sjukt irriterande.

Sjukt arg nu. Bara den där reklamen från, är det 3, där killen sitter och gråter och får ett msn-meddelande på mobilen, fick mig att le. Jag vill också ha ett meddelande där någon skriver "Kan du inte komma hit?"

Nytt efternamn

Jag förstår att det är tråkigt att heta Andersson, men måste man snirkla till det till oigenkännlighet bara för det? Det blir liksom inte roligare.

Fast jag kanske är ovanligt lättretad idag. Jobbar hos syster (därav namntydandet) och huvudet dunkar. Syster spelar Teenage Fanclub. Undrar vad man gör här i snöiga Norden och förbannar att jag inte hinner träffa Sofia innan hon åker tillbaka till Karlstad. Ja, förbannar är väl starkt, men dumt är det.

Om jag skulle byta efternamn skulle jag ta något danskt. Typ Jensen eller Larsen. Fast jag skulle inte flytta till Danmark, då skulle man ju vara som den tidigare nämnda Andersson. Och behöva snirkla till det.

Antika städer, balsamering och elektronisk hjärnrensning

Är rätt trött och vet att jag kanske borde läsa lite i böckerna till imorgon. The Ancient Near East och Ancient Cities. Har egentligen ingenting att blogga om, ville bara komma bort en minut eller två. Lyssnar på Astral Projection, det låter rätt bra.

Fick en bild på mailen på min fina före detta klass, fast jag ser ju mindre vacker ut. Det är därför jag fotograferar mig själv, då blir det tillslut bra.

Ah, nej, jag har ingenting värt att blogga om. Det finns säkert någonting, men min trötta hjärna orkar inte tänka ut det nu. Skönt med lite elektronisk musik som rensar upp där inne. Eller som smset jag skrev idag; "Nej, inte kremering. Balsamering är bättre. Dra ut hela hjärnan genom snoken".

Good night, and good luck

Nu är man klar på JMK. Vi firades av med smörgåstårta (vi vegetarianer fick pastasallad, vilket nedåtköp) och bubbel. Och tårta. Sedan förfestade jag och tjejmaffian (okej, jag blev väl tillslut en del av denna lilla gruppering. Att jag benämner dem/oss som en slags maffia är inte alls negativt i detta sammanhang) med champagne och pizza (fin blandning).

Fina kvällen fortsatte på Södra Teatern, och alla var nog rätt kärvänliga på fyllan så här efter tre år. Kommer sakna klassen en hel del tror jag. Sakna att ha en klass.

Och mina tvångstankar nådde nya höjder. Som vissa personer i min närhet vet har jag en stark övertygelse om att bläckpennor ska ligga med spetsen inne, och om de är uttrycka måste jag trycka in dem. Jag får en del gliringar för det.

Ja. Det föll sig i alla fall så att jag välte ut Lauras nyköpta romdrink. För att jag var tvungen att trycka in spetsen på pennan som hon undertecknat kvittot med. Ja, jag vet. Men alla har vi tvångshandlingar som vi måste lyda. Och jag vet, jag är någorlunda klantig. Förlåt Laura.


Uppdatering runt 13.10. Min sminkning blev dessutom väldigt uppskattad, Linda tycktes överhuvudtaget lyrisk över min klädstil. En klädförvandling som fick rätt mycket uppmärksamhet och utfrågningar under kvällen. Och det njuter jag ju självklart av.

Icke-fashionista

Ah, surfat runt i timmar nu på olika modebloggar. Det var kanske därför jag blev rosainspirerad. Känner mig lite flickaktig idag. Tyvärr hittade jag inget på dagens två (ja den blev avbruten i mitten) shoppingturer men jag kände mig snyggt blek med rosiga kinder (och det var inte av kylan). En mamma med barnvagn ramlade i rulltrappan på väg upp från T-centralen, folk skrek och jag blev illamående. Jag tror att bebisen klarade sig, mamman också hoppas jag.

Gjorde just DN:s test Vilken stadsdel är du? och it turns out, jag är Kungsholmen:
"Du är trygg och säker på dig själv, men också lite tråkig och anonym. Nya trender är inget för dig, du vet vad du tycker om och byter inte stil som någon vindflöjel. Men visst, det händer ju inte så jättemycket nytt heller, det kanske inte skulle vara så dumt med en uppryckning?"

Hmm, lagom kul. No comment.


Nej, nu ska den uppenbarligen tråkiga icke-fashionistan kolla upp vad hon har i garderoben. Ciao.


Uppdatering några minuter senare.

Nä, jag var bara tvungen att göra ett annat DN-test, Hur mycket stockholmare är du? och kan man tänka sig, jag blev Urstockholmaren:
"Shit alltså, du är så Stockholm att man blir rädd. Men om du inte taggar ner lär du bli en magsur rättshaverist också. Oss emellan - försök ha lite mindre attityd, så cool är du ändå inte. Det skadar faktiskt inte att stanna upp och hjälpa en turist att hitta rätt i storstadsdjungeln."

Uppdatering runt 22.15. Hittade
Monki i Skärholmen idag. Visste att de hade öppnat även här i Stockholm, men Skärholmen? Uppenbarligen finns de på älskade Götgatan också, underbart. Påminner om Malmö. Hur mycket Stockholm är jag egentligen?

Rosa!

Titta, Stjärnan har blivit rosa! All by herself faktiskt. Fast hon inte kan programmering. Jag kanske ska fortsätta ha det såhär, vad tycks?

Onsdag

Tittar på TV4 Nyheters inslag om kvinnlig omskärning och mår lite illa. Borde gå och lägga mig nu, inte för att jag är trött nu, men för att jag varje morgon snoozar längre än jag borde och har svårt att komma upp. Vill bara sova. Därför får jag packa ihop datorn och mig själv nu. Eller så fastnar jag här framför statsministern och exstatsministern.

Två dagar kvar. Sen är man "färdigutbildad".


En ny älskling, till låns

Så. Äntligen fått lite gjort. Lånade hem föräldrarnas bärbara till mig. Känner mig kreativ men måste sova, de sena kvällarna går uppenbarligen inte längre. Jag måste kunna tvinga mig upp på morgnarna.

Det här är en riktig liten sötnos. Jag ska nog köpa mig en egen bärbar.

Bättre i alla fall

Som jag sa. Nu är det bättre. Nu är jag till och med uppringd och tillfrågad om jobb. Och visst, absolut. Gärna. Såklart jag gör det. Och allt känns så mycket bättre. Även om jag blir lite stressad och pressad och rädd för att visa mig dålig samt suckar över min dator som inte fungerar så att jag blir tvungen att ta mig till föräldrarna (tur att man har dem nära ibland). Fast jag inte hann följa med på slottsölen. Trots det känns det bra. Bättre i alla fall.


Känslor halv tolv en måndagnatt

Jag borde inte blogga klockan halv tolv på natten när jag är ledsen och känner mig värdelös. Det blir alldeles för mycket jobbiga känslor, att ens erkänna att jag är så totalt genomledsen och hatar mig själv. Men det var väl därför jag började blogga en gång i tiden. För att på mitt sätt få ur mig känslor som jag inte ville ha.

De säger att jag är journalist, men jag kan inte ens skriva en simpel jobbansökan. Jag vill så gärna, jag biter mig själv i knäet för att jag vill. Jag vet inte vad som hindrar mig och jag vet inte var all min självsäkerhet tagit vägen. Klockan halv tolv på natten när jag är ensam med Bloc Partys Blue Light så kan jag inte hitta den någonstans. Och jag vet att jag inte ska vara såhär för jag vet att folk jag inte känner och folk jag känner läser. Men jag kan inte få ut mina känslor någon annanstans.

Jag tar tillbaka imorgon bitti. Då mår jag bra och ångrar att jag publicerat det här. Det känns redan bättre.

Nya Hennes?

Stress, men ändå hinner jag blogga. Eller inte. Ska kasta mig från jobbet till skolan nu (vill inte) och dyka upp i lägenheten först. Hoppas jag fått nya Hennes. Vill helst dansa.

Dansa pojke, dansa

Uninsatiable... Lyckad lördagkväll på Housewifes klubb på Teatron. Rätt hårt, och skönt att dansa till. Vill dit genast igen faktiskt. Dansa, dansa, dansa.

Och idag ska jag sno åt mig lite middag hos största storasyster igen. Men den här gången är jag faktiskt bjuden. Och jag gissar att hon vill slå mig igen på Bloc Partys Banquet, på Singstar. Alla som har hört den låten och minns vilken det är förstår nog att den är enormt svår att hänga med på, och att det låter förvillande falskt när någon, antagligen vem som helst, ger sig på att försöka.

Och minsta storasyster har varit på första uttagningen till Polishögskolan. Jag håller tummarna för att hon klarar det. Hon är galant, min storasyster.

Jag är full av små rivsår, både från mig själv och från kisse Linus. Jag tror han saknar mig. Min älskling.


"She's got such a dirty mind and it never ever stops
and you don't taste like her and you never ever will
And we don't read the papers, we don't read the news
Heaven's never enough, we will never be fooled"
Bloc Party, "Banquet"

It's alive!

Datorn lever. Fast tycks må dåligt. Men nu ska jag lämna den döende ändå. Bäst att kopiera det viktiga först.

Jarvis, kärlek och förhoppningar

Sitter på extrajobbet och lyssnar på Jarvis Cocker. Vill inte riktigt gå härifrån, datorn är ju död hemma, så där blir det inte så mycket bra musik.

Känner att jag skulle vilja bli kär, i vem som helst, nu, snart, när som helst. Bara sådär. Någon som är kär i mig tillbaka också kanske. But then again no. Kanske jag inte vill ändå.

Nu tog Jarvis slut. Det kanske betyder att jag ska gå hem. Det händer ju annat ikväll. Hoppas jag fått något roligt på posten också.

Lilla dator, dö inte

Min dator dog idag. Kollaps. Det var väntat. Han hade bråkat med mig ett bra tag nu. Kanske tog jag de första spadtagen för hans grav. Men han var ju inte så gammal! Jag vet inte hur jag har misshandlat honom, men det har jag.

Så nu sitter jag här och misshandlar föräldrarnas lilla bärbara. Ja, jag var ju tvungen att ha dator idag, inte bara för att kunna blogga (att blogga är väl ingen mänsklig rättighet eller ens något grundläggande behov). Men jag kommer känna mig låst utan dator hemma. Ska åtgärda problemen. Konstigt nog snörpte sig inte hjärtat så mycket när datorn inte ville. Även fast det är en massa saker som jag inte kommer åt nu. Men jag försöker att inte tänka på det. Musiken går ju att få igen, och jag tror att jag kopierat de flesta foton sedan innan.

Har beställt kurslitteratur på Adlibris, och jag är riktigt sugen på att den ska komma! Så är det när man har ett nördigt intresse. Jag kanske inte blir journalist, jag kanske sticker ned till Sydeuropa och gräver istället. Jag tror inte det, men man vet aldrig.

Nedlagd ångest för tillfället, jag kan inte lova något mer

Okej. Ångesten har lagt sig för tillfället. Time to be creative. Ja, kanske inte kvart i tolv på natten, jag tror att sängen lockar mer just nu, även om den är tom. 

Men lite vegetarisk sushi på Kungsholmen och fina klasskompisar som tar mig ur det värsta för tillfället hjälper även en som får ångestattacker bara hon tänker på vad hon vill och vad hon ska göra.

Och ja,
syster Malin, boka biljetter till Bloc Party. Självklart hänger jag med. Måste bara lyssna in mig lite till först. Two more years har jag ju redan texttolkat för dig.

Now is not the time to cry

"Maybe I will never be
All the things that I wanna be
Now is not the time to cry
now is the time to find out why"
Oasis, "Live Forever"


Prestige, ångest, feghet och en stor dos av misslyckekänslor

När man sitter och äter sin halvtrista middag och känner sig så där halvt, eller mer, misslyckad efter en dag tillbaka på JMK, då är det fint när Jennie ringer och får mig att känna mig något mindre misslyckad. Säger att jag inte ska känna mig efter för att jag inte lyckas få något jobb. Och att jag är grym.

För det är där all min ångest startar just nu. All prestige som ryms i den här kroppen, fast det inte borde vara det det handlar om. Allt som säger mig att jag måste ha ett jobb nu, ett jobb som jag känner mig lyckad med, för annars så kommer resten av världen att se ner på mig för att jag är så misslyckad. Ett jobb som jag vill ha, men som inte bara handlar om att trivas - då kunde jag ju antagligen ta vilket jobb som helst - utan även ser bra ut. Det är absurt.

Eller så är det inte det. Ibland känns det som om det handlar om att jag inte vill blir journalist om jag inte får jobba med det jag tycker är kul. Jag vill inte arbeta på en dagstidning eller liknande publikation, stressmässigt klarar jag inte av det. Två veckors kortpraktik på NWT och jag mådde dåligt varje morgon för att jag inte hade en aning om vad som komma skulle. Jag behöver planering.

Och sedan handlar det om att jag är för feg. Jag visar mig inte på för att jag inte vet hur man ska göra det. Ringa upp och säga vad då? Jag kan om jag vill, jag tycker i alla fall själv att jag kan producera inte bara läsbart  utan också rätt läsvärt material, men någonstans hindrar jag mig själv.

Jag orkar inte riktigt blogga mer om det just nu.  Märker att jag inte riktigt kan sätta rätt ord på det jag känner. Jag kände mig tillfreds med mig själv igår, men idag gör jag inte det. Verkligen inte.

Bara lite härsken...

Uwh... Inget kaffe. Mjölken, vars bäst före-datum gick ut igår, var redan helrutten (eller härsken säger man väl när det handlar om mjölk) och kaffe är odrickbart utan mjölk, tyvärr. Men vad är det här? Har Arla förändrat hållbarheten på sina produkter medan jag var i Skåneland och hinkande i mig (nåja) Skånemejeriers röda lättmjölk? Är det så att Arlas produkter nu ruttnar ihop så fort den sjätte januari (om det nu, som i detta fall, var sista datumet) slår över till den sjunde? I så fall vill jag inte vara med. Alls. Dessutom var jag själv redan lite härsken efter att mamma ringt och frågat om jag är deprimerad när jag förklarade att jag låg i sängen för att jag är trött. Nej, jag är inte deprimerad, jag har varit på Slottet och det tar på krafterna, förklarade jag, men min torra humor gick nog inte riktigt fram. Överhuvudtaget är jag sjukt trött på att prata i telefon. Jag orkar inte riktigt. Man måste alltid förklara vad man gör och varför när någon ringer och frågar vad man gör och varför. Och om man är deprimerad kanske. 

Non maman, je ne suis pas deprimée. Om det nu är så man säger på franska.

Fina jag

Jag förstår inte varför Sofia, Kaisa och Sofie skrattade åt sista punkten i arbetsintyget Jennie skrev åt mig; att jag fått mina kollegor på Hennes att "förstå vad 'Älska dig själv' innebär. På riktigt". Ungefär som om de kände igen sin underbart snygga vän (jag) i det. Och varför Ann-Sofie slutat svara på mina "Gud vad jag är snygg idag, det är helt otroligt"-sms. Underligt. Nej nu måste jag gå och titta mig i spegeln lite till. Jag är faktiskt helt sjukt söt idag. Och jag som skulle gå hemifrån för flera timmar sedan enligt planerna. Det blir nog några fler hemma. Framför badrumsspegeln. Eller kameran.

Just det ja. Jag är inte bara snygg. Jag vann ju faktiskt (om vi hade spelat klart) TP igår också.

Uppdatering 16.08 hemma hos syster. En sak jag inte är så bra på är att sjunga. Syster utmanade mig i Singstars 80-talsskiva igår, och jag förlorade både Tainted Love och Karma Camelion. Jag vann ju dock Material Girl mot systerdottern. Hon är tio år. Revansch idag tro? Elle så bli det bara Stockholmsspelet. Fast jag tror Malin är bättre där också.

"Enough about us, let's talk about me
It's not about you, it's not about sunshine"

Lemonheads, "It's about time"


Oplanerad sleepover

Gårdagen var lyckad, flummig och kul. Sverker i rosa Adidasoverall och Katarina i en röd dito var kanske för kul att se, men Kristina slog det ändå med trynet och svansknorren samt de rosa öronen. Själv var jag mer laidback med mitt rosévin. Och jag och Daniel förlorade i Alias (ett sällskapsspel, reds. anm.). När jag kom till T-Centralen upptäckte jag att sista tunnelbanan hem redan glidit iväg, så jag tog blå linje tillbaka till Rådhuset och sov, i soffan mittemot en full och kanske något olycklig Kristin, över hos Katarina. Kunde somna efter ett tag, även om jag vaknade några gånger och hörde Kristin prata i sömnen. Vaknade mindre fräsh och svart av smink under ögonen, men täcket var varmt. Egoist som jag tydligen är ibland lät jag Kristin ta sovsäcken medan jag fick gosa i det riktigt tjocka mysiga täcket. Ganska trevligt att sova borta ändå.


Saker som är underbara här

Klämmer fingrarna, fryser stundtals i min kalla lägenhet, förundras över att avstånden är så långa i den här staden. Men det är skönt att vara hemma. Bada badkar är ett bra sätt att få värme. Eller krypa ned under täcket. Lyssna på musik högthögt och sjunga med är finfint. Ha "en massa" (definitionsfråga) rum att vandra mellan. Fastna framför ingenting på datorn. Somna i soffan. Överväga att sova på köksgolvet men sen ändå välja att stanna kvar i sängen. Komma på att man nog inte kan sitta och blogga utan måste ge sig av. Just det.

Starlight

Our hopes and expectations, black holes and revelations... Gillar när folk spontanhänger i min lägenhet, utan att jag behöver bry mig så mycket om hur det ser ut. Papper, kläder och smutsig disk. Och ikväll hänga hos Katarina.

Det handlar om att bestämma sig, tror jag.

The people who care if I live or die...

Allt som behövs

Hey ho my lover will go... Känner att jag vill ha något meningsfullt för mig. Visserligen är det helt härligt att hänga i Daniels lägenhet hela dagen när man känner sig ensam och övergiven. Och annars också. Eller när Kristina kommer över med en massa fin musik som hon fått av en annan Holm. När Ann-Sofie ringer och pratar i timmar, när Sofia skickar desperata sms eller när Jennie säger att hon sitter på min gamla plats och lyssnar på musiken som jag hade på datorn. Då vet man att det finns folk som älskar en. Trots alla fel och brister. Och det är kanske allt som behövs. Förlåt. Det är allt som behövs.

One last mistake eller vad säger man?

Nyårsafton var superübertrevlig, sjysst att få höra lite färskt slottsskvaller (bland annat om mig själv). Jag fick 16 poäng (tror jag) i Kristinas Mina vänner-bok (för ett år sedan när jag fyllde i klasskompisens blev det... sju poäng tror jag), vi konstaterade vad som varit bäst och sämst under 2006, Johan hälsade till mig från ett blåsigt (antar jag) Möllevångstorget (vad jag saknar Malmö!), raketerna smällde över Stockholm och vi drack rosa bubbel vid Norrmälarstrand. Årets sista misstag från min sida var (förutom att jag pratade för mycket) att jag hyvlade mig själv i pekfingret med osthyveln.

2006 over and done.