Rockröj

God morgon!
Det var trevligt igår, det blev senare än jag tänkt mig. Var hemma strax innan fyra på morgonen, före DN i alla fall. Jag och Kaisa träffades vid Medis och sen gick vi till
Rocks vid Mariatorget. Riktig rockklubb. Och jag som ändrat stil lite på senare tiden kände mig som om jag var på studiebesök, klädd i rosagrön Niketröja, men jag hade väldigt kul! Kul att pröva nåt nytt. Billig öl var det också och sjysst röj. Men hårdrockare ser löjliga ut när de dansar. Såg Skinny i Deathstars där också. Kaisa såg hela bandet förra gången hon var där.

Nej, nu blir det lite hemtenta-skrivande innan jag ska iväg på kvällens aktiviteter - middag hos farmor! Trevlig valborg och grattis boss.

Ölplaner!

Halloj!

Planer för ikväll: Öl med Kaisa. Hon är hemma i stan igen, inte träffat henne på länge, ska bli kul!

Slarv: Slarvmiddag, ja jag vet. Men jag åt ordentlig lunch!

I högtalarna: Coldplay, Shout out louds, Radio Dept. och lite annat.

Måste: Köpa jympadojjor och bakplåtspapper samt skynda mig på lite. Deklarera.

Imorgon: Valborg. Min blivande chef (nästan) fyller 60 år.


Inga pengar

Inga pengar som trillat in på kontot idag, fast det borde. Idg är visst lite sega. Gjorde ett jobb för CAP&Design, och de borde ha betalat idag. Om det inte kommer pengar på tisdag (måndag är ju röd) så ringer jag. Skickade en ny faktura i dag, visserligen var den väldigt liten, men det är ändå trevligt! :)  

Annars har dagen varit bra, stressig dock. Träffade Tove och tog en fika på Pierrot på Götgatan. Aldrig varit där förut, det var ju trevligt. Eller hur Kaisa?

Nu ska jag kolla på MaverickTV3, den har redan börjat men jag kollar lite halvt. Gillar egentligen inte Mel Gibson. Kom just hem. Imorgon ska jag träna, titta till kisse, plugga antikenhemtenta, förhoppningsvis sola och kolla hur det går med syrrans garagesale.

Moppning vadå?

Häromdagen fick jag det lilla insider-tipset att det kanske är dags att moppa mina golv. Jag har ju trots allt bott här i några månader nu. Så nu idag när jag är i städartagen och just nu ändå inte kan transkribera eftersom jag vill lyssna på Lantz i P3 (denna vecka med Kristian Luuk) så tänkte jag att jag gör det. Jag moppar.

Jag må vara korkad, men hur fasiken gör man? Det blir ju bara dammigt tycker jag, och nu luktar mitt köksgolv äckligt. Jag vill inte gå in mer på det här men jag förstår faktiskt inte. En dammsugare är ju i alla fall lätt att sköta. Jag lyckades till och med byta dammsugarpåse imorse.

Moppväder


Dammsugarväder

Ja, sånt här är då vädret idag. Jag borde transkribera klart intervjun jag gjorde i tisdags, men det är så trist och enahanda att jag hellre dammsuger. Och är det tråkigt. Det är en intervju på 50 minuter och jag har gjort ungefär 20 av dem. Mer än hälften kvar alltså. Det lär ta ett tag till. Suck. Dammsugning, nån?DammsugarväderDammsugaren

Molnen av ångest börjar skingras

Puh. Uppdatering ångest. Ångesten typ borta.

När jag var på väg hem från Friskis i
Hornstull träffade jag Fröken H i min klass, som bor nästan ovanför frisksportarlokalerna som jag besökt för ett svettigt medeljympapass. Fröken H hade hört rykten om att min konkurrent till min favoritpraktikplats inte var den jag trodde. Men att han som det uppenbarligen är egentligen inte vill ha den platsen. Det betyder att den är min! Jag rapporterar när jag vet mer. Men ångesten släppte. Underbart.

Och ännu mer avslappnad blev jag när jag kollade på Ett herrans liv. Okej, jag vet, jag hyllar herrarna Hammar och Wikingsson varje vecka, men de är ju underbara. Jag ligger och skrattar högt i soffan. Det var intressant att se GP också. Han var lite politiskt tillknäppt, som väntat, men jag tyckte att det blev bättre mot slutet. Åh, det är ett av de få program som man bara vill ha mer av när det är slut. Jag längtar till torsdag.

Martin Timell. Hur lyckas han? Hur kan han ha kommit så långt? Han är hemsk. Han är värdelös. Ta bort, snälla. 

Nu blir det Studio Virtanen också. Är jag den enda som gillar det programmet? Jag kanske är den enda som tittar... Men reklamen på TV8 är den värsta jag sett. Det märks att den kanalen inte riktar sig till mig.

Och ja, jag vet att alla säkert bloggar om det här just nu, men vad håller Linda Skugge på med?


Ursäkta, men jag har panik igen.

Panik. Igen. Praktikpanik, praktikångest. Kvinnan från skolan som är ansvarig för praktiken, vi kan kalla henne Fru G, mailar nästan varje dag ut en uppdatering angående praktiken. Det senaste som hänt, vilka som fått praktikplatser. Jag var uppe på skolan i förrgår och pratade med Fru G, och det är inte mycket som har hänt. Det går trögt och det är inte så många som har fått praktikplats ännu.

När dagens uppdateringsmail från Fru G droppade in för sisådär 40 minuter sedan växte sig paniken hos mig igen. Inte för att det var något chockerande som hänt, ännu en av mina platser hade gått, men det visste jag redan att den skulle. Det betyder att två av mina platser har gått, två är kvar. De två som jag rangordnade högst är kvar. Det är i och för sig positivt. Men på plats nummer två tävlar jag med 16 personer, förstahandsvalet med en annan person. Jag vet inte vem det är men jag har mina aningar.

Så. Jag tror inte jag kommer få andrahandsvalet, men förstahandsvalet, hur stor är mina chanser där? En snabb uträkning skulle visa på 50 procent, men det beror ju helt på vem den här andra mystiska personen är. Vad talar för mig? Varför skulle tidningen (ja, jag bekräftar, mitt förstahandsval är en tidning, jag avslöjar vilken om jag får platsen) välja mig framför honom/henne (om mina aningar är riktiga så är det en hon, min konkurrent). Vart ska jag ta vägen om jag inte får platsen? Jag har ställt in mig på det hä nu, jag kommer bli grymt besviken om jag inte får mitt förstahandsval! När när när ska de höra av sig? Ring ring, snälla (med panik i rösten och ögonen), ring! Jag kan alltid hoppas på att den här andra personen snart får en annan plats, då är jag ensam på banan och då får jag ju platsen! Huh.

Ska snart gå och träna. Har suttit och transkriberat en intervju ett tag (det går segt), men det kom lite jobb emellan så jag var tvungen att avbryta. Och nu avbröt jag igen för att ångesten helt enkelt växte sig för stor.

Mobiltelefon Nokia
Ring, snälla ring!

Sveriges bästa gatunamn 4

I Skanör finn det en hel del "roliga" gatunamn under postnumret 239 35. Jag gillar skarpt teman i namn på vägarna, till exempel här i Fruis är det ju kända kvinnor som gäller... Kom med fler förslag!

Chokladmonster?

Det vattnas i munnen bara jag går in på Allt om choklad... Jag är beroende av choklad!

Groove Armadas underbara  "At the River" i högtalarna just nu, men måste stänga av, för jag ska iväg och shoppa lite lampor och sånt till lägenheten! Ciao!

Sveriges bästa gatunamn 3

Jädraåvägen i Sandviken? Mmm, det kvalar in i tävlingen. Kom med fler förslag!

Me in a box?

Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Lite seg i hjärnan, men inte så trött.
Favoritgodis: Choklad, alltid choklad. Kanske med mintsmak just nu?
Är det nåt du absolut inte äter: Kött. Fast om jag skulle bli hotad till livet då. Hjärna skulle jag aldrig äta, vems det än är. Eller mat som fortfarande lever när man äter den.
Kläder just nu: Svarta mjukisar från Åhlens och ett rött och vit-randig linne.
Musik just nu: Ingen, teven är på.
Vad sa du senast: hejdå till tjejen i receptionen på Friskis&Svettis i Hornstull.
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Jag är ju lite sugen på att pröva antiken, fast egentligen tror jag inte det var så kul då…
Sommarplaner: Klänningssommar.
Fisk eller badkruka: Sjöjungfru.
Saft eller alkohol: Det beror ju faktiskt på…
Hur många kuddar sover du med: 2 + en extra.
Favoritväder: det varierar, jag älskar sol men snö också, regn kan jag också uppskatta. Svårt.
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: radio som funkar, kniv, massa mat som räcker superlänge och som inte ruttnar (ja ja)
Spelar du nåt instrument: Nej
Morgon- eller nattmänniska: både och eller inget av det.
Sparare eller slösare: Jag brukade spara, men sen jag flyttade och fick mindre pengar har jag också slösat mer.
Bästa film: Velvet Goldmine
Tror på liv på andra planeter: Ja absolut. Vore konstigt annars.
Kommer du ihåg din första kärlek: Jo:
Har du några homosexuella vänner: Ja
Tror du på mirakel: Nej, det låter för religiöst.
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: jag tvivlar på att man kan vara ihop med samma person hela livet.
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Stundtals…. Inte…
Ser du på kärleken som ett misstag: Nej, ibland men inte i långa loppet.
Hur många barn vill du ha när du blir stor: 2, men ibland vill jag inte ha några alls, barn är ju… barn…
Bio eller promenad: nu när vädret är så här underbart, promenad!
Är du kittlig: Ja, typ överallt.
Snarkar du? Ja jag tror jag gör det lite grann i alla fall.
Stjärntecken? Tvilling.
Rädd för insekter? Om de kommer för nära. Äckliga insekter är jag nog skraj för.
Äckligaste insekten: Kackerlackor.
Största svaghet: Pratar lite sluddrigt har jag märkt.
Det här är jag bra på: Minnas födelsedagar.
Bästa bok? Douglas Adams ”Liftarens guide till Galaxen”
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Osynlighet tror jag. Eller kunna läsa folks tankar, men inte hela tiden.
Vad vill du jobba som? Välbetald känd journalist som får göra lite som jag vill.
Chips, morötter eller godis? Uhm.. godis…
Pizza eller hamburgare? Pizza
Skriver du dagbok? Nej, jag bloggar.
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Nej, då vill mamma inte vara min mamma längre!
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Lite halvstökigt. Stökigare än jag vill att det ska vara. Tyvärr.
Gungar du på stolen? Nej
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Nej
Vilken hand håller du gaffeln i ? höger, men ibland vänster.
Är du rädd för blod? Nej nej nej, det är ju supergott!
Saltar du på maten? Nja, jag brukar råka ha i ganska mycket salt när jag lagar.
Gillar du att sjunga? Jadå, fast jag gör det inte särskilt bra.
Anser du att du är stark? Nja, men jag klarar ganska många armhävningar. Starkare än andra.
Brukar du sola? Jo…
Vad gör du om du får hicka? Jag tycker det är rätt kul, så jag fortsätter.
Röker du? Nej
Snusar du? Nej
Använder du knark? Nej
Kaffe, te eller inget? Helst kaffe men te också.
Har du en besatthet? Slösurfa runt på Internet, lyssna på underbar musik


Tog frågorna från
I love pink's blogg.

Rengöringsmedel ny smak på mjukglass?

Måndag. Men inget som hänt med praktiken ännu. Känns inte som om det kommer att hända något alls. Som sagt var, jag håller er uppdaterade...

Köpte Sisters-jackan i lördags, den är fin. Igår struttade jag över till mina föräldrar på lite
våffelkalas, bärandes nya jackan och solglasögon. De kände knappt igen mig.

Idag känns som en rätt trist dag, sitter här framför datorn och håller på med arbete till c-uppsatsen. Men jag vet inte hur mycket jag åstadkommit. Har ringt lite samtal. Jag har lite ångest. Har helt och hållet tröttnat på det här nu.

Och till sist vill jag utfärda en liten varning: Köp inte mjukglass från glass- och korvkiosken utanför Gröna Lunds huvudentré. De smakar, tja, efter lite funderande så kom vi fram till att den underliga bismaken kan ha varit rengöringsmedel. Jag mår dock bra idag. I lördags kväll somnade jag redan vid 9-tiden på kvällen i soffan. Vaknade vid halv 12, kollade på reprisen av Studio Virtanen och släpade mig sen till sängen (ja, till badrummet först såklart). Helt slut. 

Nej, nu borde jag arbeta på min hemtenta till Kvinnor i antiken... I'll be back.


Festnatt

Uj uj, är lite tung i huvet idag. Var ute med Ela, Katrine och Kikkan igår. Först var vi på FenixGötgatan (som för övrigt är min favoritgata i Stockholm, i alla fall just nu). Sen gick vi till Patricia (tack snälla vakten som släppte in mig fast det var 23-årsgräns) och dansade hela natten. Det var supertrevligt! Jag och Katrine kom dessutom fram till att vi ska på samma deklarationsmöte nu på tisdag (vi har egna företag som måste deklareras, uschusch) på Skatteverket, världen är liten...

Men nu softar jag framför datorn, som vanligt. Min favoritplats i hemmet? Nja, men det blir lätt så att jag fastnar här, den är just nu min musikspelare (har ingen stereo) samt ett bra sätt att kommunicera på. Den senaste veckan har jag häckat här för att frenetiskt checka om det kommit in några mail om praktiken. Vill ha en plats nu, och inte vilken som helst!

Men nu är det helg och jag ska försöka låta bli att tänka på praktiken (lycka till baby). Idag ska jag träffa Ankan, jag lyckades övertala henne om lite shopping (det ramlade in pengar igår som planerat). Så jag ska köpa den där jackan jag tidigare nämnt, på Sisters. Sen blir det en promenad i det vackra vädret, kanske ut mot Gärdet. Jag lovade Ankan att det skulle bli mjukglass också, det hör ju till! Jag som käkat godis hela veckan... Jag har i och för sig tränat också. Duktiga jag! Hmm, gäller att ta bra skor om vi ska gå. Fick skavsår av mina nya vårskor, men jag måste ju gå in dom lite!

Sen blir det nog en lugn kväll hemma... Det är mysigt det också. Nåt bra på teve? Garvade förresten högt åt Filip och Fredrik i torsdagskväll. Ser framemot nästa torsdag, i teveväg alltså.

Nu ska jag fixa nån gladare musik och göra mig i ordning! Ciao belli!Lunchade...

... med syrran, Katarina och Lars på Erssons i Fruängen, även känd som Fiskis. Åt Crepes med kantarellfyllning, gottigt var det!

Sveriges bästa gatunamn 2

Underbart att bo på Sommarvägen eller Jordgubbsvägen!

Sveriges bästa gatunamn?

Smältostvägen i Sandviken. Sveriges lustigaste gatunamn? Möjligt. Jag sitter här på jobbet och skriver in folk i kundklubben, då stöter man på en hel del annorlunda namn, både på människor och gator. Och ställen. Jag märker att mina kunskaper i svensk geografi är bristfälliga. Stockholm vet jag var det ligger.

Såg bilder från
Norrtälje igår på ABC. Åh, somriga Norrtälje. Får lust att hänga där i sommar. Fika på Tösses.

Now back to work.

Störa sig på människor-dag?

Huh. Störa sig på människor-dag idag tror jag. I alla fall kvällen. Kom just hem från träningen, ett medeljympapass på Friskis&Svettis i Hornstull. Dåligt. Gillade inte ledaren, hon ropade en massa saker som inte hördes och som bara förvirrade, och så gjorde hon en del konstiga rörelser som jag inte hängde med på. Stod ganska långt bak för en gångs skull, det kanske var därför. Men sen innan och under stretchingen började hon prata om andningsövningar och om att andas rätt. Andningsövningar! Jag och andningsövningar går helt enkelt inte ihop. Varje gång någon över huvud taget gör mig uppmärksam på att andas så får jag svåra problem med det, och det känns lite som jag ska kvävas. Just nu när jag sitter och skriver om ämnet i fråga så håller jag på att storkna.
Sen under stretchingen höll jag på att bryta ihop. Det här med praktiken går mig på nerverna. Har inte fått veta något idag heller. Tystnad tystnad tystnad.

Annars så har det varit en okej dag, trots att vädret tyngde mig. Oj vad vuxen jag låter. Jaja, jag har i alla fall varit i skolan ett tag, skulle göra en intervju till c-uppsatsen, men offret dök inte upp, han hade glömt bort. Så jag gick och satte mig bland de lunchande tjejerna istället, det var nog trevligare.  

Sen köpte jag en klänning också! En turkos halterneck från H&M, finfinfin! Så nu har jag bara 35 kronor kvar på kontot. Men det ramlar in pengar imorgon och tre gånger nästa vecka. Och jag har ju trots allt lovat mig själv att det ska bli klänningssommar i sommar. Nu när jag får lite mer pengar ska jag shoppa lite mer. Såg en fin vårjacka på Sisters i Fältan, har sett supersöta Vagabond-ballerinor som jag förälskat mig i. Gillar egentligen inte kilklack, men dessa har en diskret liten kil, helt okej. Sen vill jag ha nya jeans också, min största storasyster har köpt ett par fina i Stuvsta. Vill ha vill ha vill ha!

Och ikväll blir det Ett herrans liv och som vanligt, Studio Virtanen på TV8. Med Ebba von Sydow som gäst ikväll!

Väder?

Dåligt väderSånt här väder gör mig inte gladare...


Är jag välkommen?

Blogg, blogg, blogg. Suck. det här blir nog mest för mig. Vem kommer annars läsa min blogg? Hmm, vi får se.

Just nu. Roligt:
Winnerbäck 12/8! Jag har plockat ut mina och Sofias biljetter nu, jippi! Ankan ska beställa en till sig också. Ska bli askul, hoppas det blir bra väder. Det är ju tyvärr ett tag kvar, men det är bara tid att ladda upp. Lyssna sönder låtarna (fast det har jag nog redan gjort. Nej, inte ännu!). Det blir lite grillning innan hos Sofia, är det i alla fall planerat nu... men det är ju som sagt var ett tag kvar...

Tråkigt (eller rättare sagt spännande, enerverande): praktiken. Ångest, ångest, ångest. Jag vill veta nu var jag ska vara!! huh!

Sitter och kollar lite halvt på Top Model. Suck. Varför har de slagits ihop med de norska och danska tjejerna? Och varför har alla så konstiga tänder? De ser ut som de är tolv år. Jag hejar på hon, vad hon nu heter, jag är usel på namn...

Vi får se om det händer nåt med praktiken imorgon. I'll keep in touch...