Hästband

Detlef Schrempf med Band of Horses. Gah. Underbar.

Julkul på Debban

Kommer just hem efter en skön kväll på Debban Slussen, med Hanna. Hanna som jag gått i samma klass som i tre år, men först nu har förstått att uppskatta på riktigt. "Vi är i förälskelsen av vår kompisrelation" som hon uttryckte det, fast säkerligen snyggare än jag citerar henne. Och överallt man är träffar man Anna S.

Det var ett tag sen jag var ute på riktigt. De få gångerna jag varit det på senaste tiden har jag dragit mig därifrån tidigt. Det finns ju andra prioriteringar nuförtiden. Men julfesten, även om det inte var så mycket jul, på Debaser, var riktigt lyckad. Måste umgås mer med Hanna, helt enkelt.

Nu måste jag gå och slafa (ska bara kolla facebook). Jobbar ju för bövelen imorrn.

Malmöminnen

Jag tror det är exakt ett år sedan jag kom hem från Malmö. Eller så är det imorgon. Men det är ju snart imorgon.

Vad har hänt? Rätt mycket. Jag saknar Malmö, men jag gillar ju Stockholm. Väldans mycket. Inte allt, men en held et av det som finns här. Väldans mycket.

Och nu ska jag på julfest på Debban Slussen. Så stockholmskt.

malmoe

Snäll

Jag är hemma från helgens utflykt, och lyssnar på elektronisk dansmusik, remixar och jullåtar medan jag fryser och gör mig halvt i ordning att kila iväg till Slottet. Gah, det kommer att vara kallt.

Snart, snart julafton. Och bortskämda Madelene längtar längtar längtar efter julklappar. För hon tror och hoppas ändå att hon varit rätt snäll i år...

Loggar från en tid som flytt

Läste just en av de gamla msn-loggarna mellan mig och Kristin. Gah. Vi var ju i stort sett gifta, kändes det stundtals som.
K: jag kan vara hos dig 00
M: 00?
K: skojjade bara.. ska inte invadera dig ikväll
M: så trist :( Jag får väl hoppas på invasion från nån annan...
K: trodde du ville sova?
M: jag fyller ju ändå år... nån borde ju komma hit :) jag sover inte än
K: kan naturligtvis invadera om du vill..
M: men du ska ju upp tidigt imorrn?
...
M: jag gissar att det är försent att åka till mig nu, för dig?
K: nejdå.. kan åka till minst halv ett
M: vill du det då?
K: är det osäkra madde som är i farten.. "menade hon allvar gällande att vi borde göra slut?"
M: jepp.. skanar ju dig :) haha saknar ska det stå

Det är rätt kul att läsa allt vi skrev: Nu när allt, precis allt, är så annorlunda.

Oscar I är vår man!

Åh, jag är ibland så bra. Efter några veckor där all mat smakade äckligt, förutom den som lagades av någon annan än mig själv, förslagsvis en skicklig kock på någon restaurang, så är jag tillbaka i spåren. Dagens veggiefärssås med tacosås och lite rester från tacomiddagen vi åt i fredags, blev fasansfullt god. Jag ville dock inte proppa i mig, måste spara mig till pepparkakorna och de hembakta lussebullarna, Sofie, Lina och Ankan kommer på julfika om en timme. Pepparkakorna är inte hembakta trots att jag har egna formar nuförtiden, utan är bakade av "Anna" och "Kung Oscar" (vilken Oscar syftas det på? "Oscar den första är vår man!" som Robin "brukar" säga).

Min favoritkung är visserligen Oscar II. Och min nuvarande favoritkejsare måste bli Nero, eftersom jag ska skriva uppsats om hans gyllene hus, Domus Aurea, som jag varit alldeles för slapp för att läsa särdeles mycket om idag. Men jag har kommit på ungefär hur jag ska vinkla det och vad det ska handla om. Ska bli roligt. Hoppas jag. Jag har alldeles för mycket annat för mig hela tiden. Eller ja, det kanske jag inte har, eller ja. Äsch.

Experimental me

Som ni som känner mig, och ni som läst min blogg länge, eller kanske även ni som bara kollat in lite i förbifarten, vet, så gillar jag att ta bilder på mig själv. Och titta på bilder på mig själv. Jupp. Är man en stjärna i sin egen värld så är man.

Jag gillar också att leka med kort. Och här är några resultat;

rosamidsturkosmidsrodlappfdavatarsuddgulogd

Last.fm december

Oj oj, storslaget. Vi har en ny etta på min Last.fm-sida. Billie the Vision är nedputtade till en femteplats, och nu ser listan istället ut såhär;

1. Iron & Wine
2. The New Pornographers
3. Laakso
4. Seabear
5. Billie The Vision and The Dancers

Topplåtarna ter sig på detta sätt:

1. Iron and Wine - Kingdom of the Animals (inte så förvånande, kanske)
2. The Ballet - In My Head (fortfarande? Det var längesen jag lyssnade på den här)
3. Seabear - Arms (ah, den är fin)
4. Dingo - Levoton Tuhkimo (hahahaha!)
5. Billie The Vision and The Dancers - My Love

shepdogthenewplaakso

Stolt red.

Idag fick jag två ex av Julias posterspecial på posten - den andra tidningen som jag någonsin redaktörat. Även om det inte var så mycket jobb och ansvar denna gång som Idol & Kändisspecialen i somras, så är jag stolt.

mhred
juliaposter2007

Advent, 2007

Första advent idag. Och jag mår bra. Har mått rätt dåligt hela veckan, vilket nog kulminerade i fredags och även igår, men blev bättre runt klockan tolv i natt. Mestadels bra nu, känner mig... sådär lycklig igen.

Har dock svårt att äta, är hungrig men när jag tänker på mat mår jag lite illa, och när jag kollar vad det halvtomma kylskåpet, den ännu tommare frysen och det rätt fulla, men bara av tråkiga saker som typ mjöl, skafferiet har att erbjuda så ryggar jag tillbaka och går in till datorn och den väntande hemtentan igen. Kanske med en mandarin i handen, visserligen.

Vitlöken är äntligen borta från dörren. Nu hänger där två muggar glögg och lite utkastade russin och mandlar istället.

vitloknovgloggdec