Ugnspannkaka med äpple
Annars tycker hon jag bor hos att jag lagar tråkig mat. Hon sa lite spydigt att jag borde lära mig laga mat, eftersom livet blir mycket roligare då. "Jag har andra glädjeämnen i livet" sa jag. "Dessutom kan jag laga mat". Men det tror väl inte hon på eftersom jag mestadels kokar pasta och har burkchampinjoner eller något annat till. Men det är ju inte så himla lätt att laga kuldinariska mästerverk när man
1. Använder sig av nån annans kök
2. Bara har en hylla i kylen, en halv (ja, jag använder så lite av den så hon har tagit resten) i frysen och en i skafferiet
3. Inte har brytt mig om att köpa några kryddor
4. Inte har rätt inkomst för att gå och köpa ingredienser varje dag
Det där med burkchampinjoner är också lustigt. Jag hävdar starkt att dessa är mycket godare än färska dito. De är saltare, mer smak på. Fast vissa saker fungerar inte alls konserverade. Frukt är en sådan sak. All frukt blir absolut förstörd genom konservering. Usch. Tänk bara på fruktsallad, konserverad. Fy.
Det där med pannkaksdebatten komemr ofta upp hemma hos mig och D :). I mina trakter (uppe i norr du vet) är pannkaka det som tillagas i ugnen. Det som ni kallar pannkakor (tunna och stekta i stekpanna) kallas plättar. De små som görs i plättlagg kallas av mig/många där uppe för småplättar. Ugnspannkaka existerar inte ens som begrepp. Tro mig detta vållar ofta problem hemma när jag ber om plättar och D tar fram plättlaggen ;).
Jag älskar att ta en påse wokgrönsaker och en grytbas som heter Green Curry (en konservburk) och så ris eller nudlar... det smakar som thailändskt på riktigt... väldigt imponerande matlagning - superenkelt! Och så blir det massor av mat som man kan ha i matlåda... gott att blanda i cashewnötter oxå om man gillar
mat-tanten malin: ja, bara det är billigt så!
du är nog den enda som föredrar burkchampinjoner före riktiga!! men det har säkert med saltet att göra, din kroppsvätska är nog lika salt som medelhavet!! ;oP