Frusen lördag

Lördag. Monologen i min hjärna är så mycket vackrare därinne än när den flyger ut över tangentbordet. Ger mig sjutton på att inte blogga men nej, tankarna måste ut någonstans och har man ingen att prata med och drar sig för att prata med sig själv så blir det såhär.

Väntar på att den sista tvätten ska bli torr, glamoröst, javisst, men nej, det tar evigheter innan de där tröjorna och de där jeansen kan kallas för någonting som liknar torrt. Fryser och tänker Torkrummet är varmt, det gör inget om jag står där inne ett tag men det blir kanske lite svårt att andas ändå, får ju andningsproblem bara jag stiger in i en bastu.

Fryser och tänker att solen skiner där ute, kanske är det ändå varmare än vad jag tror, vi är ändå på sydligare breddgrader än snöbelagda Stockholm, men visst, visst, man kan komma så mycket längre söderut, men kanske ska jag ändå ge Malmösolen ett försök att värma min isiga kropp.

Skrattar åt debatten om
Bokhoras namn på Dagens Bok, trodde inte att så politiskt korrekta människor som en av de debatterande fanns längre. Gör illa knäet, det var längesen sist men det gör lika ont varje gång den där leden hoppar ur, eller ja, jag har ingen aning om om den hoppar ur, men det känns som om den går åt sidan på något sätt den inte ska, och det har alltid, alltid, sen det började för tio, tolv år sedan varit samma, samma knä. Något som alltid får mig att vara försiktig när jag sitter på knä eller lutar kroppens tyngd över böjda ben.

Upptäcker Eskju Divine och låter dem spela på min lilla stereo hela dagen och frågar mig Om jag nu tar en promenad, vad blir det då i öronen? Vet att det hela blir så mycket tråkigare utan musik, min musik, underbar musik, kvidande, hjärtskrikande musik som krossar allt mitt inre och låter mig flyta ut till en pöl på trottoaren.

Vet att jag aldrig tänker vara någons andraval igen, jag är värd så mycket mer, hoppas jag i alla fall och slås av tanken att det kanske är så att vissa människor är värda mindre än andra och kanske är jag en av dem, men vet att det bara är nonsens och kommer på att klockan faktiskt är över ett, min tvättid är slut och kanske borde jag hämta upp de fortfarande fuktiga kläderna från det sköna torkrummet, eller så stannar jag där, det gör väl inget om jag sitter där.

Värme.

Folkets jubel/folkets mummel
Detta sa: Laura

Grymt vackert skrivet gumman! Du borde skicka in lite krönikor som den här (för jo, det var precis vad det skulle kunna vara) till olika magasin. Ha en mysig kväll :).

Detta sa: mal

så där hoppade ju mitt knä ur led oxå... eller det låste sig och kändes som det hade hoppat ur led..
men det gick över, det var värst när jag var 13-15 år!

2006-11-04 @ 19:33:38
Detta sa: Madelene

Laura: Tack, vad gulligt sagt!
Mal: ja, jag har haft det sen jag gick i mellanstadiet, och det händer fortfarande, även om jag brukar undvika att sätta benet så att det händer.

2006-11-04 @ 20:00:20
URL: http://holmis.blogg.se
Detta sa: Kusin Emma

Oj vilken diskussion som tog fart på Dagens bok! Hahaha, fattar inte folk ironi eller?? Plus att om man ändrar ordens betydelse blir de kanske inte kränkande längre. Ett bra sätt att "ta tillbaka" vissa ord tycker jag. Plus att "bokhora" är ett så himla roligt namn!

2006-11-09 @ 09:33:25
URL: http://emmaskulturblogg.blogspot.com
Detta sa: Madelene

Emma: Ja, bojhora är ett väldigt bra namn. det lockar ju till läsning, det är klart, och det är ju underfundigt dessutom! Jag håller med, ta tillbaka ord!

2006-11-09 @ 10:27:00

Kommentera, pliis:

Namn:
Rememba me, punk?!

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Såna däringa trackbacks