Forum Romanum

Gah. Jag avskyr latin. Huvudet snurrar av dativ, ackusativ och nomen gentile. FELICITATI FILIAE DULCISSIMAE QUAE VIXIT ANNIS II M X ABASCANTUS PATER FECIT ET SIBI POSTERISQ SVIS. Fråga inte mig vad det betyder. Det är någon eller några som har dött i alla fall.

Så, varför sitter hon och läser de lärdas språk (uppenbarligen är hon själv inte särskilt lärd)? Ah, vi antikenstudenter måste hålla på med sådant lite då och då (läs: denna vecka och om vi ska bli stora inom grävyrket). Men jag föredrar faktiskt grekiska inskrifter. Lättare. Jag har aldrig, tvärtemot vad folk tycks tro, varit någon hejare på grammatik. Ärligt talat, om jag ska erkänna, så är det största problemet att jag avskyr när jag inte riktigt förstår. Och jag förstår inte riktigt.

Jag sitter till och med och lyssnar på Tears for Fears i ren desperation. Tänk att man kan sjunka tillbaka till 80-talet bara för lite latin. Absurdum.

Folkets jubel/folkets mummel
Detta sa: Linda Unnhem

Om det kan vara till någon tröst verkar latin åtminstone vara ett språk som sätter sig. Kommer praktiskt taget ihåg hela min latinbok från gymnasiet. Hälsningar "Filia in atrio sedet, circumspectat et cogitat".

Detta sa: Madelene

haha, hej Linda! som tur är behöver jag inte lära mig hela språket, bara lite gravinskrifter. fast det kasnke är synd, det skulle ju vara kul att kunna. jag ska försöka översätta det där... =)

2007-04-11 @ 21:22:57
URL: http://holmis.blogg.se
Detta sa: Anna Hertzman

Jag läste latin i ett år bara för att "det ser fint ut på pappret". Sjukt svårt och krävande. Men!: Roligt att kunna!!! :D

2007-04-11 @ 21:55:00
URL: http://hertzmanann.blogg.se/
Detta sa: SDIL

Nej, det gör du inte. Alla älskar latin, egentligen.

2007-04-17 @ 16:56:33
URL: http://www.latinblogg.blogspot.com/
Detta sa: Madelene

jo. det är sant. skulle gärna vilja kunna.

2007-04-17 @ 19:44:20
URL: http://holmis.blogg.se
Detta sa: Lisa

Här är en som är sjuuuuuuuukt avudsjuk på er alla som fått chansen att läsa latin.......blääää vad fuskigt!!! *vill också kunna*

2008-01-22 @ 18:23:48
URL: http://lisasbibliotek.blogg.se

Kommentera, pliis:

Namn:
Rememba me, punk?!

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Såna däringa trackbacks